Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 3
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

Blackey. 

všechny recenze uživatele

Možná mám trochu výhodu, že nejsem tak zarytý fanoušek DC Comics, jak někteří jiní, se kterými jsem byla v sále. V určitých chvílích to možná mohlo být i nevýhodou, ale osobně jsem z kina odcházela s dobrým pocitem, který byl částečně asi způsoben i tím, že jsem skutečně neměla přehnaná očekávání. Nevkládala jsem do tohohle filmu veškerou svou naději jakožto fanouška, šla jsem na něj, protože mi trailery přišly dobré a protože mám ráda některé z těch postav, nehltám to ale natolik, aby mě naštval každý detail, jako u jiných filmů. Upřímně ale nedokážu moc pochopit ty, kteří tento film jednoznačně kritizují a prohlašují, že byl špatný. Obsazení za mě nemělo chybu, postavy byly skvělé a věrné svým komiksovým předlohám, alespoň do té míry, do jaké je znám já, Joker byl šílený, jak měl být, Harley ještě šílenější, Margot Robbie byla fantastická! Film má příjemných 123 minut, při kterých jsem se ani chvíli nenudila. Film má i svoje negativa, proto ta jedna hvězda dolů, ale celkově jsem z něj byla skoro až nadšená. První půlka jednoznačných 5*, potom se to trochu zkazilo, ale pozitivní věci u mě převažují. Za zmínku stojí i soundtrack, který byl geniální sám o sobě. Upřímně doufám, že o těchto postavách ještě znovu uslyšíme. Já jsem spokojená s tím, co jsem viděla. ()

Aya.chan 

všechny recenze uživatele

Tak mi zase připadá, že jsem koukala na úplně jinej film než všichni ostatní. Suicide squad je o bandě těch nejhorších padouchů, kteří ale nejsou vůbec až tak zlí. Dá se říct, že pokud by se dostali z vězení, tak valná většina z nich by se schýlila ke klidnému životu někde na předměstí a žili by své obyčejné životy. Deadshot by se vrátil ke svojí dcerušce, Harley by byla poslušnou ženuškou, El Diablo by se někde utápěl v sebelítosti a Krokouš by si zase zalezl někam do kanálu. Akorát panu Boomerangovi bych věřila, že by se vrhnul na nějakou banku. Co se týče nějakého humoru a "hláškování"...Ne, neni to vtipný. Snaží se komentovat aktuálně cool věci, ale nefunguje to. A Will Smith je vyloženě trapnej. Sice se tváří jako největší borec, ale vy výsledku je to jen uplakánek kterej přece neni vůbec zlej. Za všechno - ve scéně kdy má na střelnici prokázat svoje schopnosti vyřkne, že kdyby se jeho dceři zhoršil prospěch,tak ho někdo vylepší "protože tohle přece vy bílí umíte nejlíp". Nedalo mi to a hned jsem si vzpoměla na jeho píčování v rámci aféry "White oscars". Takže tuhle pasáž jsem mu věřila jako nic jinýho. Pokud jde o soundtrack, který je neustále porovnáván se strážci galaxie... Ve strážcích to mělo smysl. Ta hudba tomu sedla. Tady si podle mě prostě řekli, že když to fungovalo tam tak tady bude taky. Vzali několik random známých písniček různých stylů a dekád vzniku a nafrkali to tam bez ladu a skladu. Po vizuální stránce taky žádná sláva. I když bych opomenula, že efektově to bylo poněkud zastaralé, tak rozhodně nemůžu odpustit to, že v některých částech filmu, byla rozostřená kamera. Největší problém je ale scénář, za který by si osoba zodpovědná zasloužila rozžhavený pohrabáč hluboko do análu. A abych neopomněla okomentovat Jareda Leta v roli Jokera...Zatím nechci vynášet soudy o nejhorším Jokerovi ever, protože podle mě tady absolutně nedostal šanci. 95% scén ve kterých se objevil jsou s Harley a tam působí pouze jako hodně nadrženej creeper. Na opravdového Jokera si ale asi budeme muset ještě počkat. A když zjistíte, že jste se po dvou hodinách nesmyslného děje dostanete v podstatě tam odkud jste začali, máte chuť někomu zakroutit krkem. Celkově je Suicide sqaud pubertálně trapnej film s maximem postav, ještě o trochu víc záběrů na zadek Margot Robbie a minimem myšlenky. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání roku... Tolik pochval a poplácávání před premiérou a nakonec je z toho chabá bachorka. Spousta lidí mi říkala. BvS bude hovadina, tohle bude opravdová lahůdka... věřil jsem tomu. Ale upřímně, mě se líbil víc BvS... SORRY ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se DC konečně pochlapilo. Čeká ho ještě dlouhá, předlouhá cesta, nicméně se tomuhle kousku podařilo v kvalitě sundat Avengers 2 a to je co říct. Je o level výš než Batman vs. Superman. Film odsýpá jak má a nutno dodat, že soundtrack se velmi povedl! pravdou ale zůstává, že potenciál z toho, že hrdinové jsou záporáci je vyčerpán ani ne z poloviny. Proto si to nezaslouží hvězd pět. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Extended Cut: Tak další Ultimate Edition jako u BvS se nekoná. V prodloužené verzi není na nic navíc, co by nějak ovlivnilo příběh. Prvních 40 minut je pořád jeden song za druhym, což mě chvílema docela rozčilovalo. Ale jak se dostanou do města tak mě to baví. Parádní OST soundtrack, žádný písničky na efekt. Skvělá akce, super postavy. Jenže ta první část bohužel zůstává, není nijak extra sestříhaná a je to spíš takovej mišmaš než pořádnej film. A finále taky o ničem. Což je škoda. A ten Joker, pořád nevim jestli mě baví nebo štve. Rozhoduju se jestli nedat 3 nebo nechat 4*.PS: No tak za tři. Bohužel tenhle film moc nedrží pohromadě. ()

Searison 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ostatních mi Jared v roli Jokera vůbec nevadil... pomalejší rozjezd dovrší perfektní druhá půlka filmu. Margot je neuvěřitelná a role jí padla ! Já odcházel pobaven a spokojen.... lepší pocit, než z Avengers 2 ;) ()

Anayka 

všechny recenze uživatele

Hezké obrázky, "hezká" Margot, povedený soundtrack... ale už od půlky filmu máte pocit, že jste to všecho někde viděli a že to mohlo být i lepší. Neurazí, nenadchne. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Suicide Squad dále jen SS (příhodná zkratka). Banda outsiderů je povolána do zbraně aby opět byl zachráněn svět a nastolen pořádek. Bohužel i tady je docela vidět snaha DC o dohnání Marvelu a vše je poněkud uspěchané a pokud nejste čtenáři komiksu asi se budete trošku ztrácet. Tento problém se mě však netýkal a bral sem to s klidem. Akce byla natočena, jak jsme od Ayera zvyklí, velmi bravurně a hlavně zábavně.Všem postavám je věnována jakás takáž péče (Deadshot a Harley jsou v popředí) a hlavně vás baví. Co mi ale vyloženě nesedlo byl Jared Leto aka Joker. Dle mého názoru byla jeho postava už příliš Over the top. Samozřejmě je ještě brzo soudit jestli tato postava má co nabídnout, přeci jen prostoru měla po málu, ale nevím jestli ho chci vlastně vůbec ve větší roli vidět. Ode mne tedy film dostává I70%I EDIT po dalším zhlédnutí: Nechápu, jak se mi to mohlo líbit. 40% ()

Loxias 

všechny recenze uživatele

Letuv Joker nastesti nedostal moc prostoru, takze to bylo vlastne docela fajn. Harley, Deadshot, Croc a Katana super ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ono to DC znovu prokaučovalo. Namísto temných superpadouchů a kulodrtičů nám dali co? Milovníky růžových poníků, morálně hodně v pohodě nájemného vraha, divně scvrklou parodii na Killer Croca a věčně ubrečeného pyromaniaka. Alespoň ta Harley opravdu stála za to, protože ta se alespoň občas chovala jako totální sviňucha (ikdyž taky i u ní mohli/měli řádně přitvrdit). Neměl jsem pak pocit, že sleduji ty "nejhorší z nejhorších", ale spíš bandu zlobivých a nadržených páťáků na exkurzi do velkoměsta. Kde se stala ta chyba? Samozřejmě prachy, prachy, prachy. Studio si místo toho, aby film stál opravdu za to, ale vydělal by o něco méně (R Rating by tomu přeci jen seděl) vybralo cestu největšího strašpytla a udělalo z filmu akční zábavné omalovánky pro celou rodinu. Kam zmizela brutalita, černý humor, nadávky? Je mi líto Leta, který odvedl opravdu velmi dobrou práci jakožto herec (možná krom toho smíchu, ale to asi hlavně proto, že jsem rozmazlen hlasem Marka Hamilla), když mu pak většinu materiálu vystřihnou, protože to bylo "prý" moc temný a ta děcka v kinosále by to neunesla. Šmarjáá. Takže hodnocení by vypadalo asi takto. Film sám o sobě je celkem v pohodě blockbusterový po(pko)rnáč, ale když člověk jde na Suicide Squad a má už nějaké materiály o těch postavách v hlavě, tak nejspíš odejde zklamán. Za Harley tu 4* dám, ale mám o DCU trochu obavy. 70% ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Každopádně nejlepší a hlavně nejzábavnější supertýmovka letošního roku. Taky měla slabou konkurenci, protože DC i Marvel to letos zatím celkem patlají. S odstupem několika hodin zůstává silnější dojem hlavně z pošahaně-romantické dvojice Joker - Harley Quinn a postava Deadshota. Zbytek osazenstva bohužel trpí tradiční týmovkovou nemocí - moc málo času hlouběji ukázat jejich motivace, takže jsou jen tak do počtu. Doufám, že Jokera ještě někdy uvidím, i tato jeho verze má dost potenciálu. Hodnocení by bylo tak na 3 a půl hvězdy, na 4 dorovnávám za výborně vybranou hudbu. A jsem rád, že Liev Schreiber nevzal roli Bumeranga, protože s tímhle by fakt neudělal nic ani on. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dal bych i čtyři hvězdy, ale to by tam nesmělo být hned několik fakt hluchých míst, která měla jít původně po stůl ve střižně. Jinak fajn podívaná, Deadshot a Harley Quinn jasně vedou, zbytek je tak nějak do počtu, ale pěkně se na to jako na celek dívá. Jo a nesmím zapomenout soundtrack, ten sem si teda hodně užil. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Akčňák pro holky no. Chápu, že muži z toho asi nebudou unešený. Suicide Squad jsou takový Charlie's Angels, akorát počet andílků se omezuje jen na jednoho lehce acido-halucinogenního anděla v podobě Margot. Výběr hudby top. ()

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Brutální, vtipný a extravagantní. První půlka naprosto super, Ayera zbožňuju jako scénáristu i jako režiséra už od jeho úžasné prvotiny Drsný časy . Druhá půlka je lehce slabší, ale za vynikající soundtrack dávám lepší 4*... ()

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Ako klip to fungovalo, ale ako celovečerný film nie. Začiatok je dosť uponáhľaný a tam kde by sa to mohlo trocha spomaliť, tak naopak to zrýchli. Sledujeme bitky a prestrelky ktoré vôbec neprežívame kvôli zlému začiatku a žiadnej chémii medzi postavami. Ťahá to fakt len Smith a Robbie a aj tých je škoda na tento flák. Miestami sa tento film bije s náladami a zanecháva tak rozpoltený pocit bez ladu a skladu. 50% Ten potenciál tam bol, žiaľ nebol využitý. Chýbalo tomu o hodinu navyše, aby človek bol viac spokojný. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Kristušááááát!!! To bolo ako že čo? Veď mi to skoro vypálilo oči! Neuveriteľne infantílna a rázne prestrihaná blbosť s prostoduchým príbehom (scenár musel spáchať niekto po lobotómií), nefungujúcimi postavami, trápnymi dialogmi (ešte som nevidel film, kde by boli rozhovory z 90% postavené na drsných hláškach) a záporákom, z ktorého mi je na smiech. Nepodaril sa ani hudobný podmaz - zbierka známych rockových peciek ešte neznamená istú výhru. Preto jediné, čo stojí za malú pochvalu, je perfektná Margot (či už zadočkom, výkonom, alebo tým, čo práve vypustí z pusy), sympatický Will Smith a crazy Jared Leto v úlohe Jokera (trestuhodne nevyužitá postava!). Suma sumárum tu máme ďalší trápny letný blockbuster, pri ktorom ma hrejú ušetrené peniaze za kino.... PS: scéna v bare a "vyznávanie lásky" si zaslúži epic facepalm, PS2: žiaľ, je to tak. Marvel "dísičku" momentálne natrháva prdel... ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jde asi o nejlepší adaptaci z univerza DC, to ještě popravdě nic moc neznamená. Samotný nápad dát dohromady několik prapodivných charakterů je skvělý, snaha být co nejvíce cool již méně. Samozřejmě, musí se to zase točit kolem konce světa, přitom zvláště v takto rozvrženém snímku by mělo jít o charaktery na prvním místě. Proto je scéna z baru nejlepší ve filmu. Krom Deadshota a Harley ale vlastně nikoho nepoznáme. Ostatní tam jsou a mají schopnosti. Navíc jsou nám pro jistotu představeni pro jistotu nadvakrát. A Joker je tam protože že proto, přičemž i účast Harley je na pováženou - ta ženská má pálku a pistoli - proč je v týmu s pyromancerem, humanoidním aligátorem a super odstřelovačem? Ve výsledku je film hodně fan service, ale zasloužil by prostříhání a zaměření na postavy, kterého se mu nedostává. Ale alespoň tam není superman... ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama