Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 4
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

Drslw 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je, že asi 40% z neho je úplne skvelých - má to logiku, dej, zvuk, obraz, spád, hlášky a Margot Robbie. Vrátane veľmi zaujímavého ústredného nápadu pozrieť sa na život z druhej strany všetkých tých batmanov a supermanov a avengerov. Bohužiaľ, zvyšných 60% je presným opakom - strašne blbučkých, plných klišé, falošného pátosu, prvoplánových zvratov a nelogickostí, a to dokonca aj na pomery komixu. A čo je najhoršie, nedajú sa ani prehliadnuť, ani odpustiť, aj keby človek veľmi chcel... ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Provázaný svět DC Films! Kapitola 3: "Cože? Mám všechny zabít a utéct? Promiňte... To ty hlasy... Ha ha ha... Dělám si srandu... Říkali něco jiného." Superman je pod drnem a Batman sestavuje ligu spravedlnosti. Kdo tedy zachrání svět? Banda supersráčů v čele s šílenou kráskou Harley Quinn. Margot Robbie je tady neskutečně šu*ézní! Best scéna je asi ta, kde vystrčí prdelku. Strhla veškerou pozornost jen pro sebe. "Vy všichni taky vidíte ty psychedelický kouzla?" - "Jo proč?" - "Vysadila jsem prášky." Druhá nejvýraznější postava je Deadshot, kterého výborně podal Will Smith. Celkové jsou tady perfektně zpracované charaktery padouchů, které si oblíbíte. Jediný co bych vytknul je asi Joker. Jared Leto mne prostě nepřesvědčil. Captain Boomerang: "Hele navenek seš úchvatná, ale uvnitř seš hnusná." Harley Quinn: "To jsme všichni... Kromě něj." ( Gesto hlavou na Killer Croca. ) "Ten je hnusnej i navenek." Příběh: Kde se proti zatím neexistujícímu zlu pošle tým padouchů, zčehož se stane jeden z padouchů hlavním záporák. To je blbý, což uznávám, nicméně je to komiks. Pro fanoušky "DC Comics" to bude skvělý film, ač zápletka blbě vymyšlená. David Ayer vytvořil hranný komiks: Kde je zábava, akce a božský soundtrack. - 90%. ()

HajinkaX 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšila... Trailer mě nažhavil, film s českým dabingem totálně zklamal. Jak špatně sestříhané porno, kde jedna scéna skáče za druhou a vy doufáte, že alespoň vyvrcholení bude stát za to. Bohužel, nestálo. A nezachránily to ani půlky Margot Robbie, na které jí lepím pomyslné dvě hvězdy. Ta třetí je za její love story s Jokerem...jsem romantická duše. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, až je to pěkné. Oscar za make-up je rozhodně oprávněný. Ve filmu excelovala šílená i krásná Margot Robbie, Will Smith hrál podobnou roli, jakou hraje všude, takže nepřekvapil ani nezklamal. Překvapilo mě, že jsem viděla "hrát" anorektickou lezbu Caru Delevingne. Děj byl takový americký, ale jako oddychovka to bylo fajn. A super psycho hudba. Prostě mix blbostí. ()

Vaelor 

všechny recenze uživatele

U Marvelu víte co dostanete. Staví na akci, ultra super hrdinech a komediální složce. Možná to jsou příběhy pro děti, ale s tím do toho kina jdete. U Marvelu se drží svojí linie a vychází jim to skvěle. Zatímco DC se sebevražedným se chtěli lišit. Chtěli být temnější, drsnější, dospělejší, ale zároveň chtěli zachovat i tu komediální složku. No a výsledek je takový, že posr*** úplně všechno. Jestli to "temnější" znamenalo, že se film bude odehrávat hlavně v noci, pak to teda splnili. "Drsnější" mělo znamenat asi těch pár zastřelených IT specialistů a ty ostrá slova hlavních hrdinů, z kterých by jednomu naskočila husí kůže. No, ale co bylo úplně nejhorší (když nepočítám příběh, postavy, scénář, dialogy, režii, atd.), tak byla komediální složka. Tak trapný vtipy jsem neviděl ani v komediích Adama Sandlera. Vážně. Celý život mám takovou nepříjemnou a otravnou vlastnost. Když se někdo ztrapní, ať už v reálném životě nebo v live vysílaní, tak se cítím trapně i já za něj. Nemůžu s tím nic dělat, prostě to tak mám. Ale opravdu nikdy se mi nestalo, že bych se cítil trapně za nějakého herce/herečku ve filmu,,, až doteď. Bojím se, že sebevražedný oddíl, v tomto ohledu, ve mě prolomil ledy. Jestli bylo na tomto filmu ještě něco horšího, tak to byly jednoznačně "WAU" efekty a dojemné scény. Tam, kde mělo přijít ohromení, tak bylo trapno, a kde měla člověku ukápnout slza (uhořelé děti), tak bylo zase trapno. Vážně v tomto filmu nebyli schopni natočit jednu scénu, která by v člověku probudila to, co měla. A neskutečně hrozně, trapně, směšně a otravně zahraný "JOKER" tomu dodal už jen tu pomyslnou třešničku. U prvního shlédnutí jsem usnul a to je myslím nejvýmluvnější. Ale, abych nebyl jen negativní a odůvodnil jsem ty dvě hvězdy. Soundtracky byly luxusní a zadeček Margot Robbie byl dokonalý!!! ()

Jony49 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě tento snímek zklamal. Will Smith mě sice bavil, ale i tak se mi tam nehodil. Joker byl sice zahraný ze strany Joel Kinnaman dobře tedy podle mě, ale přišel mi jak plyšový medvídek a vůbec nevyvolával hrůzu. Akce dobrá občas sem tam ten vtip pobavil, ale to bylo asi vše. ()

woody.birch 

všechny recenze uživatele

Kamarád kdysi řekl: "Počítače jsou skvělé, protože nám pomáhají s prací, kterou bychom bez nich neměli." A přesně tohle je Sebevražedný oddíl. ()

trawson 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadupaných trailerech, jsem se na oddíl moc těšil. Nedávno jsem se koukal na kreslenej film, filmová verze ho v podstatě kopíruje ale na rozdíl od kreslené předlohy ve filmu to nefunguje. Je to plné nelogických štřihů a režijního chaosu. Taky jsem moc nechápal proč u filmu který se tváří jako ml. nepřístupno, je tolik berliček. Harley roztříská výlohu, veme kabelku a odejde. Dobře, ale proč na tázavé pohledy ostatních musí říct - jsme přece ti špatní ne? To člověk kterej na to jde přece ví, že jsou to většinou desperáti. Tak proč se omlouvat. Docela bych chtěl vidět původní nesestříhanej film, protože po ohlasech na trailery tam asi nezůstal kámen na kameni. Škoda mohla to bejt hodně slušná týmovka. ()

open 

všechny recenze uživatele

No ja neviem - vlastne viem , ale mňa to vôbec nenadchlo...začiatok ako tak sa dalo , ako to čo nasledovalo potom...hrozne! Taká skladba slušných hercov , ale výkony nulové...dej niekedy taký predvydavy , že som presiel zo smiechu az do plaču...koniec nepotrebuje komentar...z tohto sa dalo vytlačiť určite viac... škoda ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Cisty stred nic vic. Ale myslim ze jako comeback pro Willa ok. Kdyz sou s Margot vedle sebe tak vas napada ze pasne vic k nemu jak k Letovi. Ten je spis vic gangster nez psycho i kdyz se snazi moc na telo mu to sity neni ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je jednoduchý. Je v něm moc postav a málo prostoru na jejich představení, aby na nich divákovi záleželo. To se především týká hlavních padouchů, ale i všech členů sebevražedného oddílu a lidí kolem. Navíc má film dvě dějové linky. Tedy jedna, kdy se sebevražedný oddíl snaží zastavit padoucha a druhá, kde Joker chce osvobid Harley Quinn z vězení. Dějové linky spolu nijak nesouvisí a mnohem lépe by působily ve dvou různých filmech. Nepřátelští vojáci jsou generičtější než zombies, padouši nenahánějí hrůzu a herecké výkony jsou trošku kostrbaté. Nuda to ale není. Zkouknout a zapomenout. ()

Ascites 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný debut DC Universe, který trochu zaspal a snaží se dohnat Avengers? Ale jo, koukatelný to bylo a pro všechny komiksový fanoušky jasná volba na sobotní večer. Jenomže v hlavě mi zůstalo víc otázek než odpovědí. Proč proboha tolik postav? Proč tam byly některý, troufám si říct, úplně zbytečně (Číňanka, boomerang man)? Snad aby nás zmátli a my si nevšimli, jak pokulhává děj? Jaktože jsme se najednou dostali od temného a tajůplného tónu Batman vs Superman ke katastrofické grotesce? Ale konec ironie. Přes všechny ty známky záplat a zpětného předělávání si některé věci zaslouží pochvalu. Reinkarnace Jokera se podle mě povedla. I když se nelze ubránit srovnání s Nolanovým Jokerem, tahle verze si mě získala jako svěží novinka na svoji stranu a těším se, co bude s Jokerem dál. Harley Quinn ltaky velmi příjemně potěšila, a to nejen vizuálně. Hudbě jako takové nelze nic vytknout. Akorát celkový dojem z bombových hitovek od velikánů jako Rolling Stones je spíš takový, že je tvůrci použili v zoufalství, aby se nám zalíbili a ušetřili si velký kus práce. Ale snaha brát to trochu s humorem se cení a není divu, že se o to DC snaží, když Marvelu to tak skvěle šlape. Rozhodně bych tedy dal Suicide Squad ještě šanci. ()

Termit 

všechny recenze uživatele

Film s veľkým potenciálom, ktorému však niečo ušlo. Tvorcovia sa nám snažili predstaviť veľmi veľa postáv v krátkom čase, ale to sa jednoducho nedá. Najhoršie asi skončil Diablo - takmer celý film má všetko u riti ale za pár sekúnd, čo do neho začne Deadshot hučať sa všetko obráti o 180° a vykrikuje, že Suicide Squad sú jeho nová rodina. Postava Deadshota bola úplne nezaujímavá a nudná. Čo sa týka postavy Jokera, musím uznať Jared Leto sa snažil, čo mu sily stačili a podal nám Jokera v úplne inom svetle ako Ledger či Nicholson. Margot vo svojej úlohe Harley bola ako doma a sledovať ju na plátne bolo niečo úžasné. Ěnchantress a.k.a. Cara Delevingne ma milo prekvapila a Cara sa zhostila svojej úlohy na jednotku. Najväčším problémom ako to pri filmoch od DC býva bolo opäť zostrihanie filmu, z ktorého neboli nadšení ani herci. Dávam filmu 4/5. ()

Dzobsteve 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer na comic-cone bol v úžase, Ta temná atmosféra nemala chybu, no potom to vystriedala farebnosť aj štýl Guardians čo sa mi absolútne nepáčilo. Čo sa týka hercov, tak Will je výborný a takisto Harley. Ostatní mi boli ukradnutý ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

54% / To co jsem čekal se opravdu vyplnilo, a to jsem včetně Batmanovi ságy od DC comics nic jiného neviděl. A asi bych do dneška neviděl na tuto komiksovou blbost jsem se koukal jen kvůli Smithovi. A od Willa šlo do roku 2009 čekat jen to nejlepší ale bohužel, celej příběh byl ze začátku trochu mimo potom se to trochu zlepšílo ale stejně, žádná sláva a už ani nevím co se tu dělo, jen ten soundtrack mi zůstal v hlavě. Myslím, že další film od DC uvidim za dlouhou dobu ba dokonce vůbec. ()

cica 

všechny recenze uživatele

Nápad je to fajn, ale dal sa využiť lepšie. Nevadí. Za skvelú Margot Robbie a Jareda Leta by som dala aj viac hviezdičiek, pretože práve kvôli nim som si ten film kukla už viac krát. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama