Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl slibný, vypadalo to na zajímavý seriál odkrývající tajemství. Jenže v dalších dílech se už nic neděje. Holky řeší svoje vztahové či rodinné problémy, sem tam dostanou SMSku od tajemného A, který z čiré logiky musí být nadpřirozená bytost, aby věděl všechno a dostal svoje hlášky všude možně. Holky místo aby pořádaly na svého trýznitele hon nebo vymyslely past, jenom tupě zírají a tváří se vyděšeně - pokud to dřevěné ksichty hereček dovolují. Někdo to přirovnává k Zoufalým manželkám, ale tento seriál není ani vtipný ani napínavý. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Neverím, že pozerám už druhý kvázi girlie seriál, tým prvým boli podobné, len firemne staršie Desperate Housewives. Našťastie tu nejde o žiadne ohováranie, ako v podobne razených GG, ale o miestami veľmi tajomnú atmosféru, zabezpečenú akýmsi Jigsawom IT doby, ktorá ma dokáže udržať už tretiu sériu, teda asi dva týždne sledovania. Príjemné charakterové obsadenie, trošku tej reality z vlastného života, sem tam konverzačná nuda, ale Pretty Little Liars sú príjemným spestrením inak fádneho žánru. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Počkala som si s hodnotením do tretej série a jediné čo spravím, je že stiahnem jednu hviezdičku. Myslím, že 5 hviezd by nebolo oprávnených (občas predvídateľné zápletky a príliš nerealistické situácie), ale stále určite prevažujú pozitíva tohto seriálu nad negatívami. Je to veľmi napínavé, návykové a obsahuje charaktery, ktoré si ihneď obľúbite. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem si seriál celkem oblíbila. Všechny postavy jsou mi sympatické a líbí se mi napětí, které mě pořád drží v nejistotě a podezíravosti většiny postav. Sice mi trošku vadí, že jsou všichni tak mlaďoučký a hrají věk, který se ani trochu neblíží tomu reálnému (až na pár výjimek), ale celkem se to dá zkousnout, protože si představuju, že se to odehrává na vejšce. Jsem dost zvědavá, kdo je "A" a doufám, že druhá sérii, na kterou se teď chystám to buď odhalí a nebo bude dostatečně kvalitní na to, abych se dívala tak ráda jako teď. //// Na konci druhé série musím říct, že je tenhle seriál pro menší závislostí. Představitelky Spencer a Hannah jsou pro mě opravdu nadané herečky a zvyšují úroveň seriálu. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Pilotný diel seriálu bol natočený vo Vancouveri v decembri 2009. Natáčanie seriálu sa od druhej epizódy presunulo do Los Angeles. (Arsenal83)
  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary movie 5 (2013). (ČSFD)
  • Představitelka Alison Dilaurentis Sasha Pieterse byla v pilotním díle mladší než postava, kterou měla ztvárnit. Sache bylo 13 let, zatímco Alison 15. Věkově se pak představitelka se svou postavou sešli v 5. sérii, kdy obě dosáhli 18 let. (Hollka)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama