Reklama

Reklama

Borgiové

(seriál)
  • Česko Borgiové - moc a vášeň (více)
Trailer 6
Kanada / Irsko / Maďarsko, (2011–2013), 24 h 42 min (Minutáž: 46–58 min)

Tvůrci:

Neil Jordan

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Peter Sullivan, Sean Harris, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, Colm Feore, David Oakes, Gina McKee (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Řím roku 1492, centrum křesťanského světa, sídlo papežství. Papež měl moc korunovat krále a mohl je také koruny zbavit, měl sílu ovlivnit chod impérií. Papež Innocent VIII. umíral, církev se utápěla v korupci a papežský trůn byla výhra, kterou chtěl každý… Seriál Borgiové je ucelený nepřikrášlený portrét jednoho z nejvíce fascinujících rodů minulosti. Oscarem oceněný Jeremy Irons hraje Rodriga Borgiu - vychytralého, manipulativního patriarchu rodinného klanu, který stoupá do nejvyšších kruhů moci na pozadí renesanční Itálie. Buduje své impérium prostřednictvím korupce svaté katolické církve a nastoluje nelítostnou nadvládu síly a okázalé krutosti. Seriál začíná v době, kdy Rodrigo podplácí, kupuje si a protlačí se na cestu k papežství, stává se papežem Alexandrem VI. Po boku mu stojí jeho dva machiavelističtí synové Cesare a Juan a skandálně krásná dcera Lucrezia. Seriál se odehrává v jednom z nejvýznamnějších období historie - právě vrcholí renesance a je objevován Nový svět. Současníci Da Vinciho, Michelangela a Medicejských - Borgiové byly kontroverzní a kacířští, ani ne tak proto, že prováděli činy do té doby neslýchané, ale proto, že v tom byli lepší, než jejich nepřátelé. A přitom se dopustili prakticky každého ze seznamu hříchů a nemálo dalších sami vymysleli. (HBO Europe)

(více)

Videa (40)

Trailer 6

Recenze (184)

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem začal sledovat po Tudorovcích, nejprve vypadal jen na ten typ snímku, co chce participovat na slavném bratrovi, ale nakonec se z něj vyklubalo výborné, historické dílko plné zvratů, intrik, vražd i charismatických i nenáviděných postav. Prostě velká pochvala a vlastně od druhé řady není slabého dílu. Smekám. První řada: 80% Druhá řada: 85% Třetí řada: 90% Celkové procentuální hodnocení: 85%! ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Za klady považuji "charizmatického" francouzského krále a Lukrecii. Po Tudorovcích jsem čekal rozhodně více, je to tak 3 a půl, ale špatná první série nebyla a možná se ve druhé tvůrci poučí ze svých chyb. Držím jim k tomu palce a ať je to co nejdříve. 2.sezóna nastavila laťku ještě výše a tak s nadějí vyhlížím tu třetí. Irons se neskutečně v roli změnil k lepšímu a jak jsem ho ze začátku nemusel, tak teď celý seriál táhne. Teď hodnotím jasně za 4. Po 3.sezóně spokojenost dále převládá. Akorát nevím, proč se poslední dobou řeší v historických seriálech homosexualita. Asi daň současným trendům v západní společnosti. Tato sezóna patřila Cesaremu, ale ani ostatní členové familie nezůstali pozadu a tak doufám v další pokračování. Podpořit natáčení 4.sezóny lze tady: http://www.thepetitionsite.com/496/753/349/we-need-4th-season-of-the-borgias-on-showtime/ ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kanadská verze historických událostí staví do centra dění papeže v naprosto nevýrazném pojetí mdlého Jeremy Ironse, jehož postava, papež Rodrigo Borgia, vzbuzuje nějakou záhadou respekt, strach a celkově oplývá dojmem mocného člověka, ačkoliv sám o sobě se chová jako nejistý slaboch, který se na papežský stolec asi dostal omylem. Pozornost tak na sebe strhává především jeho syn Cesare, který vzbuzuje sympatie svým osudem papežova syna, díky čemuž nikdy v životě nepozná strádání, ale zároveň musí být duchoním. Další postavy, které jsou obdařeny alespoň nějakým náznakem psychologie, je nájemný vrah Micheletto; Lucrezia má hlavně ke konci seriálu docela dost prostoru, a samozřejmě francouzský král. Jenže jako celek zůstává seriál nemastný neslaný, příliš nevýrazný, a samozřejmě papež až přilíš nesympatický, než abych se s ním chtěl ztotožnit. Kromě toho považuji za určitý nedostatek, že události cca 3 let seriál prezentuje způsobem, jako že se vše odehrálo během dvou tří týdnů... _____ Věřím, že evropská verze, která se točila v Česku souběžně s touto, bude mít mnohem charismatičtějšího papeze (John Doman), a bohatší dějové linky. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: 4*. Zatím vynikajícně vykreslené intrikářské praktiky jednotlivých členů rodiny a církve a charismatický Irons i jeho seriálový synek Francois Arnaud. Hodnocení po 2. sérii: Stále stejné nadšení. Ano, najdou se i slabší díly, ale laťka je stále vysoko a zatím jí žádný římský atlet nesrazil. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Rodina Corleonů v 15. století. A funguje to výborně. Hry o moc jsou rozehrány, jedna intrika stíhá druhou, mrtvol přibývá a nad tím vším mocný Španěl a Svatý otec Rodrigo Alexander VI. Borgia drží svou ochrannou ruku. A Irons ho vystihl neskutečně, jeho výkon je neskutečný. Ostatní členové rodiny, at už jsou to další manipulátoři (Arnaud v roli nebezpečného Caesara) nebo manipulovaní (mladičká Lucrezia je opravdu líbezná, skoro je mi ji líto, a chápu, proč se z ní stalo to, co se stalo) jsou taktéž zobrazeni velmi věrohodně a musím říct, že i přes všechnu svoji zášt a zločinnost k nim divák musí mít nějaké sympatie. Ale tak to už v médiích bývá. Ten, z jehož pohledu se všechno děje, zákonitě získává víc pozornosti a větší pochopení než ostatní, kteří můžou být i menší zlo, ale divák k ním nemá vztah. Úvodní intro je velmi povedené a hned na úvod navádí tu správnou atmosféru a tak si seriál jde velmi pěkně užít. Za zmínku ještě stojí výborný assassín borgiů v roli Michelleta. Ten chlap má talent.. Závěr je pak jak z renesančního obrazu a dělá důstojnou tečku za 8 hodinama zkaženého Říma. Těším se na další sérii, kde se to snad rozjede ještě víc. Po vizuální stránce na seriál slušné, davové scény a jedna dvě bitvy taky ujdou, i když to samozřejmě není nic moc. Ale tenhle seriál o otevřeném boji nikdy neměl být. Tady se ze zásady bodá do zad a to ještě rukou někoho jiného. Obraz Církve v praxi ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Po príchode do Talianska si Rodrigo Borgia zmenil meno. V Španielsku sa volal Borja, ale kvôli tomu, že vo vtedajšom Vatikáne bola obrovská prevaha Talianov, nechal sa premenovať na Borgia. (vander19)
  • Historické prameny uvádějí, že jméno Benito nepatřilo žádnému ze synů hraběnky z Forlí Cateriny Sforza. Jejím nejstarším synem byl pak chlapec se jménem Ottaviano. (Conspi)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama