Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Recenze (1 509)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Bola tam trocha humoru, čo oceňujem, a parádne akčné scény s efektmi, ktoré v 3D vynikli. Najviac sa mi osobne zapáčila hudba od Briana Tylera, ktorá tomu pridávala ohromujúci podklad. Prvý diel sa mi celkom páčil, ale tento bol podľa môjho názoru ešte lepší, a preto udeľujem plný počet bodov. Veľmi sa mi páči postava Rene Russo, škoda že nedostáva viac priestoru, ale to je pochopiteľné. Jednička mala síce lepší scenár, ale dvojka lepšie efekty. Neviem, koho napadlo tam napchať Cpt. Americu, ale táto a veľa iných komických chvíľok ma vôbec nerušili, ba naopak. Veľmi ma zaujalo tiež to, že sme sa pozreli takmer do všetkých ostatných svetov, o ktorých padla v jednotke len zmienka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Thor: The Dark World je ďalší dobrý kúsok s Marvelackej série a podla mňa iba o chĺpok horší ako prvý Thor. Druhý Thor nie lenže fajn nadväzuje a na začiatku vôbec nezdržuje, ale dokázal príbeh filmu posunúť do temnejších vôd, čo je výrazne plus. Popri tom servíruje špičkovú akciu, slušný príbeh, zvraty, opäť fajn kostýmy, výpravu, hercov, Lokiho, Jane, Asgard, Thora, ešte lepšie kulisy, vynikajúcu hudbu a predovšetkým humor, ktorý je snáď najväčší ťahák celého filmu. Druhý Thor prestriedal formáciu a zároveň dotiahol všetko k dobrej zábave. P.S.: prvá potituková scéna príjemné prekvapko v podaní Benicia Del Tora s Guariands of the Galaxy, no ta druhá zbytočná, ale na pousmiatie. Oblúbené soundtracky: Thor - The Dark World, Asgard, Into Eternity, Escaping the Realm, Journey to Asgard, As the Hammer Falls, Legacy. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závidím, zase jednou závidím. Tentokrát Lví hřívě Hemsworthovi, že si dokázal do svého světa vtáhnout Natálku. A čím to bylo? Jednoznačně obřím kladivem, takže ať mi už nikdo netvrdí, že na velikosti nezáleží! Anebo jsi snad Natálko fakt potřebovala něco opravit? My máme doma plnou garáž nářadí, stačí se ozvat... Jinak Temný svět Thora má všechno, co byste si od takového bijáku představovali. Vážně všechno. Čili záleží už jen na tom, jak moc vás to ´všechno´ semele. Mně to semlelo na tři díly, to ale neznamená, že by Natálka bylo to jediné, čím jsem se bavil. Popcornová zábava do ponurého podzimního odpoledne. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Jako celek působí druhý díl nesouvisleji a zkratkovitěji, paradoxně mě však bavil víc než první díl i vzhledem k většímu zapojení vedlejších postav. Ty navíc disponují i smyslem pro humor a nadhledem, takže jsou zábavnější než suchopární hrdinové a zlotřilci. Byť tu není žádný vývoj charakterů (všechno o podstatné jsme se dozvěděli v minulém díle a Avengers), stejně jako u jedničky se přiznávám k zalíbení v postavě Lokiho. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc ve stylu Avengers, tudíž lepší než první díl, taky převažuje komediální část, ale ne v levném stylu, dokáže si dělat srandu sama ze sebe (Captain) plus jako bonus skvělá destrukce Londýna. Navíc Loki je prostě parádní villain! Ale člověk by řekl, že po těch letech už se lidi naučí čekat na podtitulkový scény... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny dramaturgický fail. Námet, jednotlivé motívy i zvraty (napr. Odinove odhodlanie sebaobetovania Asgardu) sú skvelé, len adaptácia Alana Taylora vyzerá bohužiaľ presne tak, ako sa dalo čakať: ako multimiliónový pilot seriálu. Je to strašne rozhárané, napriek početným smrtiam emočne chladné a vrcholom sú nezmyselné deus ex machinas (hlavne posledný záber). Inak je to obstojná zábava (ktorú zachraňuje humor), no až nebezpečne sa blížiaca priemerným vodám, ktoré doteraz v marvelovskom univerze obýval len Incredible Hulk. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď a skvělý Loki, kterej je už teď, cca 20 hodin od projekce, snad jediné, co si z filmu pamatuju. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Herecké osazenstvo filmu Thor si po jeho natočení vyrazilo zaskotačit do vedlejšího ateliéru, kde se ještě furt povalovaly nějaký ty kulisy ze Star Wars, co by ne, když už to měli po cestě do šatny. Znáte herce... Jak je necháte chvíli bez dozoru, klidně vám zvlčej jako banda děcek na hřišti. Bylo to pro ně každopádně velmi zábavné odpoledne, tak zábavné, že smích a hluk dokonce přilákal i Alana Taylora a Kramera Morgenthaua, kteří si to zrovna z ateliéru 6, kde se natáčela Hra o trůny, linuli v polední pauze oběd. A nenapadlo je teda nic lepšího, než si tu bžundu natočit. Načež asi došlo k následujícímu dialogu: "Hele a když už to máme na kameře, co kdybychom to rovnou šoupli do kin jakože dvojku?" "No proč ne, sice tomu chybí scénář, ale když už to byla bžunda pro nás, chytne to i fandy, že jo... A přiklepneme tomu zase 3Dčko." "To radši ne, já už u jedničky skoro myslel, že mám rozbitý 3D brýle, jak to za nic nestálo." "No jo, u jedničky jsme ho měli jen jako ubohou konverzi 2D a lidi se na něj stejně hrnuli i s navijákem. Necháme to tak." ...skřípou dveře a vchází Kevin Feige s otázkou "Co je to tady za rámus?" Zbytek už znáte, (nejspíš ho máte doma na modrý placce). 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Pozor Spoilery-3D KINO-Předpremiéra/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// PLUS: kompaktní, ucelný film, který vás pohltí a bude bavit od začátku do konce, nechybý krásné efekty, a především vydařený humor, jež známe z jedničky, tentokrát doveden k úžasné dokonalosti, nejednou se smálo celé kino (mě nejvíc pobavil kapitán America), navíc děj nezapomíná i na předešlé filmy a vše pěkně do sebe zapadá, potěší dialogy, herci jeden vedle druhého, Stan Lee je nepřehlédnutelný, Chris O'Dowd potěší a ze všeho nejvíce se mi líbila práce s "portálem do jiných světů" to bylo originální, nápadité, zábavné a ani po několikátém opakování se to neomrzelo MÍNUS: 3D možná není nezbytně nutné, skoro jsem ho nevnímal, čekal bych ještě o něco větší destrukci našeho světa, nad některými věcmi se divák může pozastavit (Jak je možné že Malekithova armáda, který byla skoro vyhlazena je tak silná a početná, že dokáže přemoci Asgard?)/// Shrnutí: Oproti Temnému světu působí jednička jako předkrm. Nebo chcete-li po jedničce přichází teprve pořádný film. A to od první minuty do té poslední. Popsat všechny dojmy by vydalo na pořádný článek. Tak snad jen pár superrelativ: jestli že někteří považují Zoda za největší nebo nejzajímavější "zápornou" postavu tohoto roku, tak Malekith mu bude minimálně zdatně konkurovat. Pakl-li že máte rádi komiksové filmy (jinak by jste na tento nejspíš ani nešli), tak můžete film Thor: The Dark World považovat za nejlepší komiksový film, který v posledních letech byl k vidění. Ovšem vždycky záleží na každém z vás jestli se mnou budete souhlasit./// Celkem 98%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Kvalit prvního filmu, kde jsem se chechtala od začátku do konce, to teda opravdu nedosahuje, ale to neznamená, že by se mi to nelíbilo. Naopak půjdu proti většině a řeknu, že to bylo dost dobré a zasmála jsem se i tak, i když bych bývala uvítala, aby Kat Dennings dostala větší roli, protože její postava je prostě nejlepší, ale i v tak malém prostoru jaký měla sršela vtipem a tomu ještě přidával hlášky Loki a kromě něj ještě scéna ve Stonehenge, věšák a metro :D. Konec mě sice nepřekvapil, protože jsem to tak něják čekala, ale nestěžuju si. No prostě sečteno a podtrženo slušné 4* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Lacině vyhlížející film s trapným záporákem a vtipy. Ze začátku to navíc vypadalo jako light verze Hry o trůny. Tohle fakt ne. Holt bez Kennetha Branagha to nejde. Aspoň že Chris Hemsworth si zachoval sexy postavu a cameo Chrise Evanse bylo taktéž výtečné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach bude Thor vždy o triedu vyššie než Hulk, Captain America a dokonca aj Iron Man. Čo sa však druhého dielu týka, nemôžem sa rozhodnúť medzi troma a štyrmi hviezdami. Počiatočná pasáž snímku mi totiž príde zbytočne roztiahla, jednoducho obkecávanie bez akcie, čo Thorovi ale narozdiel od iných počinov vôbec nesvedčí. Neskôr sa však všetko dostane do správneho tempa a ja môžem vyjadriť len spokojnosť. Tak tri či štyri? Dilema. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám se o tom vůbec rozepisovat? Ano, protože Thor je pro mě malinkým paradoxem. Bude to slušný odstavec, pokud mám vypsat všechny nedostatky, kterým vévodí atributy jako přestřelený žánrový kontrast, evokující v divákovi pocitovou houpačku, nebo poměrně značná čitelnost klíčových dějových milníků. Přiznat lze Thorovým domovinám také velkou dávku bizarnosti, z čehož jako vyloženě subjektivního atributu já teda moc nadšený nejsem, nebo spíš mu moc nefandím. Pozorování světů, které na první pohled vypadají jako středověk, ale lidé pak v bitvě používají koně, meče, kordy, pistole, granáty, dokonce i variaci na RPG, mají teleport, letadla, všemožný silový pole, mi zdá se býti po pár předprojekčních panáčcích volající. Tak. A proč teda dávám slušné 4*, když jsem je letos nedal ani Pacific Rimu nebo třeba Ironmanovi 3? Já jsem se u Thora prostě výborně bavil! Do žánrů je nezbytné přidat "komedie", protože tolik gagů, cílených vtípků nebo pár výborných odkazů na Marvel kino kompletně rozesmálo, což tento komiksáček prostě koplo o level výš. Musím také uznat, že jsem si ani jednou nezaklel nad jedinou hereckou etudou a že výborně děsiví jsou také záporáci. Ono celkově je to asi takhle - samostatné kousky skládačky jménem Thor: The Dark World jsou téměř perfektní, jen prostě celek jaksi napadá na jednu nohu, díky čemuž nestíhá Muže z oceli, a což také vypadá směšně....zaplaťpámbu směšně doslova... 80% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Marvelovská Fáze 2 mi jednoduše nesedne, ani na druhý pokus. Iron Manovi 3 měl alespoň něco málo do sebe, ale Thor 2 prostě nefunguje. Oproti zvláštně pojaté jedničce, s kterou dokázal Kenneth Branagh fascinující kousek, a to obohatit komiksový svět o jakýsi "Shakespearovský" nádech. Jenže tady žádné podobné kouzlo už prostě není. Ani už onen velký Asgard není tak zajímavý a velkolepý, záporáci totálně nezajímavý, alespoň Natalie Portman je menší pipina, ale to je tak vše. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Prosím pěkně, nešlo by v dalším díle zaplatit pouze toho scénáristu, který je zodpovědný za Lokiho (proměny asi nejvíc ňuňu) a vymýšlel džouky s kladivem? Ostatní totiž postrádají nejen smysl pro humor, ale též smysl pro gradaci a nejspíš i všechny ostatní smysly. Avšak i přes šílenou hromadu kokotin a jiných WTF momentů byl Thor II. pořád méně sedativní, nežli Thor I., byť extrémní předvídatelnost mi chvílemi rvala bulvy (aspoň jedno jediné maličké polopřekvapení, chci tak moc?). Škoda, že namísto vymýšlení dalších a dalších ohrožení všech vesmírů někdo nesedne a nestvoří svižnou ujetou komedii s prdelkou Lokim v hlavní roli...a při té příležitosti by mohl napsat Jane Foster nějakou ošklivou smrt. Můj ty šoggote, jak mě tady ta Portmanovic čubka štve, to se nedá ani vypovědět. ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama