Reklama

Reklama

Orange Is the New Black

(seriál)
  • Česko Holky za mřížemi (více)
Trailer 1
USA, (2013–2019), 90 h 44 min (Minutáž: 51–93 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Nick Sandow, Yael Stone, Vicky Jeudy, Jason Biggs (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Piper (Taylor Schillingová) je mladá, půvabná, vzdělaná, má chápavého snoubence Larryho (Jason Biggs). Na první pohled se zdá, že v jejím životě všechno klape jako na drátkách. Jenže Piper udělala chybu. Před deseti lety se pokusila převézt přes hranice kufr plný peněz. Byly to špinavé peníze vydělané za ilegální prodej drog a Piper za to teď tvrdě zaplatí. Musí opustit snoubence a nastěhovat se do svého nového domova ve federálním ženském nápravném zařízení. Naštěstí je to věznice jen s minimální ostrahou a 15 měsíců se přece dá vydržet… Nebo ne? Dozorci Samu Healymu (Michael Harney) je křehké Piper líto, a tak jí aspoň občas radí, jak v neznámém světě za mřížemi přežít. Piper se snaží porvat s nepsanými zákony, jak to ve vězení chodí, ale není to vůbec jednoduché. Čeká ji několik šokujících překvapení! Holky za mřížema jsou slavný komediálně-dramatický seriál nominovaný na několik cen Emmy, který vznikl podle knižní autobiografie skutečné Piper Kermanové. V příběhu, který je stejně humorný jako napínavý, se objevuje mnoho zajímavých a originálních postav – takových, jaké na televizní obrazovce většinou chybí. (TV Prima)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (306)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak máme za sebou celých sedm sérií a tak je čas to nějak shrnout. OItNB v první sezóně začalo lehce rozpačitě, ale podařilo se zde smysluplně nastřelit solidní jádro charakterů, jejich vzájemné vazby a prostředí, které přes jistou stylizaci působí relativně uvěřitelně.. Ve druhé sérii to všechno chytilo druhý dech a jistá poutavost, vynalézavost, lehkost a neotřelost se suverénně držela až do konce série čtvrté... Obrovský propad série páté a jen mírné zlepšení v sérii šesté bylo pak pro diváka mého formátu čirou frustrací a vlastně jsem měl seriál za vytěžený, unavený, mrtvý.. Proto pro mě bylo velmi příjemným překvapením, že na finální sedmé sérii si tvůrci zase (konečně) dali fakt záležet. Je vidět, že ze sebe svědomitě vymáčkli to nejlepší aby ta velká rozlučka byla smysluplná, soustředěná a důstojná. Alespoň letmo se rozloučila většina herců. Scenáristi hezky uzavřeli dlouholeté zápletky.. A.. v naprostém finiši to bylo vlastně i dojemné.. OItNB asi nikdy nebude má seriálová srdcovka, ale rozhodně je to seriál který ve mě zanechal nějakou stopu.. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tři díly na zkoušku mi stačily. Čekala jsem něco sofistikovanějšího, hlubšího, víc na dřeň po stránce univerzální lidskosti a vězeňského systému, zřejmě něco filosofičtějšího, autenticky kritičtějšího. Tohle je pro mě příliš odlehčené, mělké, a především vnímám, že autorům jde primárně o zábavnost seriálu a mainstreamovou komediální přitažlivost toho, co se děje postavě naivní mladé konzumní Američanky, která se ve vězení setkává s dalšími ženskými a jejich osudy. Nejsem cílová skupina. To s am-popkornovou verzí Přítelkyň z domu smutku nás napadlo všechny. (JitkaFest, rezidence B12). *~ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

až teď jsem dokoukal první řadu a ačkoliv jsem zkraje čekal po všech těch ohlasech mnohem víc a byl jsem ještě asi v půlce řady přesvědčenej,že nebudu koukat na další série,nakonec musim uznat,že mě celkem chytlo a zjistil jsem,že mi jednotlivé a poměrně zajímavé postavy nejsou lhostejné...80%...s delším odstupem,kdy jsem po větší pauze viděl druhou,třetí a teď jsem díl před konce čtvrté musim přidat pátou hvězdu.Neuvěřitelně návykové,místy absurdní a na druhou stranu hodně silné.čtvrtá řada jasně vede. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pilot: Taylor Schilling nám ukáže prakticky celé svoje tělo v plné kráse už v prvních pěti minutách. A to je rozhodně velké plus. A o tom to je? No, pokud máte rádi lesbičky, tak docela jo. Seriál se s tím očividně srát nebude a lízaček ve sprše si užijeme dosyta. Když opustíme první signální, tak o čem to vlastně je? Taylor je poslaná na nějakejch 15 měsíců do vězení za držení drog. Bývala to lesbička a udělala to pro její hot obrýlenou přítelkyni Lauru Prepon. Tu přestala mít ráda a dala se dokupy a pořád ňoumovsky působícím Jasonem Biggsem (Ten herec si nemůže pomoct). Samozřejmě mu o své minulosti nic neřekla. Pak nastal čas jít do vězení, stavidla se prolomila, všechna tajemství musela jít ven. Ani se nenadějeme, legendární prcičkář odváží Taylor (v seriálu Chapmanová) do ženského vězení, a tam nastává její první den... Pilot hodnotím čtyřmi hvězdičkami, čekal sem, že se přece jenom budu trochu víc smát, jeden vypadlej káblík a dementní kontrola strážnejch je trochu málo. Sleduju dál, zaujalo, hodnocení druhýho dílu již brzy... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Viem, že než som sem prišla bola som niekto. Bola som niekto a žila som život, ktorý som si sama vybrala. A teraz? Teraz sa len snažím prežiť deň bez plaču. A bojím sa. Neustále sa bojím. Bojím sa, že tu nie som sama sebou a zároveň, že som. Najdesivejším na väzení, nie sú ostatní ľudia, ale to stretnutie so svojím pravým ja. Tu nie je kam utekať. Tu ťa pravda dobehne"....Piper vo svojom preslove presne vystihla to o čom tento seriál celý je a zároveň aj to čo ma na ňom tak veľmi baví. Nadhľad a istá dávka humoru vôbec nie sú na škodu a vedľajšie dejové línie sú miestami zaujímavejšie ako tá hlavná, čo seriálu tiež veľmi prospieva. U mňa zatiaľ čistých 5* a už sa veľmi teším na novú sériu !! ()

Galerie (1 450)

Zajímavosti (52)

  • Internetová streamovací stanice Netflix opět vsadila na stejný formát, který se jí už vyplatil u seriálu House of Cards (od r. 2013). Vypustila všech 13 epizod najednou a vzápětí také oznámila pokračování v podobě druhé série (Dlee)
  • Pro uvedení v České republice vznikly dva dabingy, jeden pro Netflix, druhý pro TV Prima. Zatímco pro Primu nadabovala transgender postavu Sophie Burset (Laverne Cox) transgender herečka Lucie Brychtová rovnou, pro Netflix ji původně nadaboval Petr Lněnička. Až později byla postava dodatečně předabována Lucií Brychtovou i v této verzi, z rozhodnutí samotného Netflixu, kvůli korektnosti, aby transgender herečku dabovala transgender herečka. (funhouse)
  • V desátém díle 1. řady během jedné scény sleduje postava Larryho Blooma (Jason Biggs) seriál Tráva (od r. 2005), jehož tvůrkyní je taktéž Jenji Kohan. (ČSFD)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama