Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 11
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Loki_Six k tomuto seriálu (28)

Temný případ (2014) 

"What you just did is called speculation. That leads to projection, we call it. Twists what you see, obfuscates truth." ()

Série 1 (2014) (S01) 

"There is no such thing as forgiveness. People just have short memories." ()

Dlouhá jasná tma (2014) (S01E01) 

"This place is like somebody's memory of a town, and the memory is fading. It's like there was never anything here but jungle." ()

Vidění (2014) (S01E02) 

"I can't say the job made me this way. More like me being this way made me right for the job. I used to think about it more, but you reach a certain age you know who you are. Now I live in a little room, out in the country behind a bar, work four nights a week, and in between I drink. And there ain't nobody there to stop me. I know who I am. And after all these years, there's a victory in that." ()

Zamčený pokoj (2014) (S01E03) 

"World needs bad men. We keep the other bad men from the door." ()

Kdo chce kam (2014) (S01E04) 

"Every time I think you've hit a ceiling, you, you keep raising the bar. You're like the Michael Jordan of being a son of a bitch." ()

Tajný osud veškerého života (2014) (S01E05) 

"I can see your soul at the edges of your eyes. It's corrosive, like acid. You got a demon, little man. And I don't like your face. It makes me wanna do things to it." ()

Strašidelné domy (2014) (S01E06) 

"A man's game charges a man's price. Take that away from this, if nothing else." ()

Jakmile jsi odešel (2014) (S01E07) 

"Life's barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at." ()

Pusto a prázdno (2014) (S01E08) 

"Look, as sentient meat, however illusory our identities are, we craft those identities by making value judgments: everybody judges, all the time. Now, you got a problem with that... You're livin' wrong." ()

Série 2 (2015) (S02) 

"Those moments, they stare back at you. You don't remember them, they remember you... Turn around, there they are... Staring." ()

Západní kniha mrtvých (2015) (S02E01) 

"If you ever bully or hurt anybody again, I'll come back and butt fuck your father with your mom's headless corpse on this goddamn lawn." ()

Noc si tě najde (2015) (S02E02) 

"The fundamental difference between the sexes is that one of them can kill the other with their bare hands." ()

Snad zítra (2015) (S02E03) 

"I'm not saying fuck him, but maybe let him think you might fuck him." ()

Všechno k zemi (2015) (S02E04) 

Fuck 'em. They lie without blinking... You know what one of those dog fuckers said to me once? "I'd rather be wrong and first than right and second." ()

Jiné životy (2015) (S02E05) 

"Pain is inexhaustible. It's only people that get exhausted." ()

Kostel v troskách (2015) (S02E06) 

"This hurt, it can make you a better man. That's what pain does - it shows you what was on the inside." ()

Černé mapy a pokoje v motelu (2015) (S02E07) 

"Maybe, and this is just a thought, maybe you were put on this earth for more than fucking." ()

Konečná stanice (2015) (S02E08) 

"Everything's ending. Time to wake up." ()

Série 3 (2019) (S03) 

"Scientists now theorize an infinite number of dimensions outside our own. Einstein said past, present, and future are all a stubbornly persistent illusion. And are you waking up to that illusion? Now, while things fall apart, are you starting to see them clearly? And at the end of all things are you awakening to what you withheld? Did you confuse reacting with feeling? Did you mistake compulsion for freedom? And even so did you harden your heart against what loved you most? Oh, sweetheart. Did you think you could just go on and never once have to look back?" ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama