Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 3
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele Eaton_Hunt k tomuto seriálu (5)

Daredevil (2015) 

Zaslouženě nejlepší marvel seriál i když to paradoxně nemá nic s marvelem společného kromě postav. Pořádné bitky i když je to jenom vedlejší záležitost, stejně máte husí kůži a bojíte se o hlavní postavu. Ty mysteriózní záběry kdy Daredevil poslouchá nebo když ve třetí sérii šílí Dex jsou dokonalé a k tomu odpovídá i kvalitní hudba. Děj je napínavý, jak se sluší u superhrdinských děl. Krom asi 3 epizod z druhé série je to velice svyžná a precizní jízda plná akce a zábavy. 9/10 ()

Season 1 (2015) (S01) 

Takhle má vypadat seriál od Marvelu. Klidně mohli ukončit první sérií, ale to by byla škoda ukončovat nejlepší Marvel seriál. Ze začátku Daredevil nabízel jenom solidní akci, ale poté se objevil rozhněvaný Kingpin a začalo se to konečně rozjíždět. Celý seriál má nádech chudého a slepého Batmana, který za každou cenu bojuje s bezprávím. V každé scéně, když Daredevil používá svůj sluch mi přivádí husí kůži, no prostě zdrcující filmařina. Potenciál postavy Daredevil nebo spíše jeho námět je tu využit na maximum. Jinak Charlie Cox se neuvěřitelně hodí na roli Daredevila. ()

Cut Man (2015) (S01E02) 

Úžasná choreografie na konci ()

Season 2 (2016) (S02) 

Zklamání, asi jsem měl moc velké očekávání. Tak dobře rozjetý příběh bohužek až do posledních dvou epizod to byla kulervoucí jízda (Punisher scény). Pořád je to super akční krvavá záležitost, avšak bohužel příběh pokulhává, nevysvětlené různé dějové linky, asi budou vysvětleny další sérii, ale spíš mi vadí ten nezájem hlavních postav (hlavně Daredevil) na konci. Celé to drama okolo Electry já nevím prostě to bylo takové scénaristicky líné, bez nápadu. Daredevil jak má zachránit Sticka před výslechem a jeho motivací je dostat ze Sticka informace o čem je ta válka a potom ho zachrání a nic ??? Další jsou "zdrogované" děti najednou nejsou vůbec důležité. Určitě to je nějaký setup, ale stalo se toho fakt hodně a divák by musel to vidět ještě jednou, aby chápal o co běží, určitě přehodnotím po 3. sérii. Teď ale k pozitivitům, Punisher a Kingpin ve vězení jsou geniální, především kontrast Daredevila a Punishera, který se neskutečně hodí do děje. Jako Stick také není špatný má ty svoje zásady atd., ale prostě ta Electra mi to tak zkazila. Tadyta kritika je čistě jen o příběhu, jinak hudba, choreografie a kamera na vysoké úrovni, nedá stěžovat. 8,999/10 ()

Season 3 (2018) (S03) 

Poslední a také nejlepší série, svoji kvalitou možná lepší než The Boys, je tu vidět postupný hněv, který pomalu ale jistě bude převládat. Kingpin v celé své kráse a ukazuje, jak korupce, vydírání a zastrašování jsou silné zbraně i obrana. Ale to není všechno velkým překvapením je totiž agent Nadeem (Jay Ali), který má snad nejlepší příběh "vedlejší" role a to platí i pro Daredevila, který každý díl dostává zkoušku jednu těžší jak druhou. Především scéna ve vězení je naprostý kinematografický a choreogragický orgasmus. Bezchybný závěr po druhé série jsem rád, že tu nebyl Stick a jeho nevysvětlená válka. 11/10 ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama