Reklama

Reklama

Nadměrné maličkosti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2004–2007), 12 h 18 min (Minutáž: 27–53 min)

Předloha:

O. Henry (povídka), O. Henry (kniha), Anton Pavlovič Čechov (kniha) (více)

Hrají:

Miroslav Donutil, Pavel Zedníček, Josef Somr, Jiří Vacek, Leoš Suchařípa, Jiřina Bohdalová, Jan Zajíček, Miroslav Berka, Zuzana Bydžovská, Miroslav Táborský, Vladimír Javorský, Stanislav Zindulka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(19)

Recenze uživatele Lish84 k tomuto seriálu (2)

Učitelky s praxí (2007) (S04E01) 

Jana Štěpánková zůstává dost ve stínu Aleny Vránové. Zatímco Štěpánková znovu opakuje hereckou polohu ironicky glosující starší dámy, Vránová to pořádně “roztáčí“. Prakticky celou dobu se nezastaví a z vět, které jí scénář předepisuje, se v jejím podání stávají “hlášky“. Zejména ta “Nikdo si nemůže být jistý svou kariérou, dokud je naživu jeho třídní učitelka“ nemá chybu. Škoda, že ona i Jana Štěpánková neměly ve scénáři větší oporu. Ten by se dal stručně charakterizovat jako “dobrý, ale nedotažený“. Ústřední motiv je rozhodně originální a zajímavý a když už se zdá, že víc než pár scének film nenabídne, začne se rozvíjet taktéž zajímavá zápletka. Jenže ačkoliv se zdá, že přichází dějový vrchol, v další scéně zjišťujeme, že se celá věc už vyřešila a příběh se uzavírá. Přes své klady tedy film zůstal v “pouhém“ slušném průměru. ()

Manželé roku 2006 (2007) (S04E02) 

Úplně první scéna filmu měla být asi "cool", je ale v lepším případě rozpačitá, v horším trapná. Pořádně jsem si oddechl, když se vzápětí ukázalo, že to byl jen jakýsi prolog a film dál bude "normální". Což samozřejmě automaticky neznamená kvalitní a povedený - tyto přívlastky si Manželé roku 2006 nezaslouží ani náhodou. Na vině je především zoufale banální příběh, který nemá moc šancí zaujmout. Stejně banální je i závěrečná pointa, která je navíc ještě zbytečně doslovná. Některé vtípky sice lehce pobaví, z podprůměru však film zdaleka nevytáhnou. A co se týče hudebního doprovodu písničky Shut Up od Black Eyed Peas, tak čeho je moc, toho je příliš. ()

Reklama

Reklama