Reklama

Reklama

Nadměrné maličkosti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2004–2007), 12 h 18 min (Minutáž: 27–53 min)

Předloha:

O. Henry (povídka), O. Henry (kniha), Anton Pavlovič Čechov (kniha) (více)

Hrají:

Miroslav Donutil, Pavel Zedníček, Josef Somr, Jiří Vacek, Leoš Suchařípa, Jiřina Bohdalová, Jan Zajíček, Miroslav Berka, Zuzana Bydžovská, Miroslav Táborský, Vladimír Javorský, Stanislav Zindulka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(19)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (4)

Podfuk (2004) (S01E01) 

"S poctivostí leda pojdeš." To ví staří podvodníci Jeff a Andy velmi dobře. Slovo "práce" v nich vyvolává upřímné zděšení a tak vymyslí seznamovací podvůdek umocněný na druhou. Mně by se tedy podobný kousek v nějaké vymazlenější herecké sestavě jistě hodně líbil, ale sledovat tradičně přehrávající Bohdalovou, lehce vyčpělého Donutila a standardně zmateného Čmaňu mi tentokrát nijak zvlášť zábavné nepřipadalo. ()

Případ mediálního trpaslíka (2004) (S01E03) 

"Já a impotent? Víte, jak mi říkaly holky na place? Brad Pittbul." Pokud podobnou zhovadilou namyšlenost pronese kreatura typu J. A. Náhlovského, tak musí být každému jasné, že tady nepůjde o kritiku bulváru, systému ani ničeho podobného. Je to jen pohodová zábavička, která intelektuálovi příliš nezachutná, ale mě zvedla náladu. ()

Nehoda (2005) (S02E01) 

"Studenti se ptají, jestli bude ta odpolední přednáška. - Šamo šebou." Po dopravní nehodě šišlající vzdělanec profesor Jasný najednou zjistil, že absence pregnantní mluvy ho z pozice poloboha sráží na společensky nevýznamného tvora a neustálé opakování tohoto vtípku mne celkem bavilo. Miroslav Donutil totiž patří k solidním šlapačům po jazyku, ale časem se z toho staly jen poněkud samoúčelné hrátky. ()

Dámský gambit (2006) (S03E01) 

"Víš, jak se řeknou slovensky tanga? - Tri niti do riti." Nevěře moc nerozumím, protože orat více než jedno pole není příliš šetrné k pluhu. Nicméně se zmateným samcem Oldou jsem se pobavil. Zejména proto, že jeho manželka s milenkou rozehrály šachovou partii a jedinou figurkou na šachovnici byla jeho maličkost. Já sice považuji za lehce nesportovní pouštět v televizi ženám nápovědu, kterak si ochočit spokojeně zahýbajícího manžela, ale deptání stále otravnější matonohy považuju za velmi prospěšnou činnost. ()

Reklama

Reklama