Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Seriál z Divokého západu stál především na výrazné a skvělé Jane Seymourové, která je od těch dob jednou z mých oblíbených hereček. Je pravda, že to byla v podstatě telenovela přetékající patosem, ale ten seriál měl duši i zajímavé zápletky. K devadesátým létům neodmyslitelně patří a přestože ho již samozřejmě dávno nesleduji, tak jednou za čas neodolám a vždy se rád podívám na to, jak statečná doktorka Mikee zpacifikuje celé Colorado Springs...:) ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě je jedno, kde a kdy se děj seriálu odehrává, vše je jen dokonalá potěmkinovská vesnice a věšák na morální poselství. Pod rouškou pokroku v podobě doktorky na divokém západě se ve skutečnosti skrývá silný konzervativizmus a tradiční hodnoty, to vše v historicky uhlazeném balení. Někdy tahle líbivost a mírumilovnost dokáže napáchat větší škody, než mnohem "drsnější" záležitosti, ale tady je to ještě relativně celkem neškodné. Přes silný osobní odpor nechávám tenhle seriál žít, protože vím, že svou cílovou skupinu si najde, a že jsou daleko větší hrůzy. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Jeden čas jsem to neskutečně žral...první série byla dobrá, ale pak to šlo z kopce epizod přibývalo a nápadů ubývalo.Samá láska a nudný keci o toleranci.Toho kluka Brájena bych fackoval od rána do večera, aby to nebyl takovej slaďoušek a suchopárek.Jediná normální postava byl Hank, který od třetí řady je už taky laskavější a srdečnějní.Hrozně přessládlej seriál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není snadné shrnout tak obsáhlý seriál, který zpočátku sledoval prakticky každý, ale málokdo se s ním dostal až do konce. Na svou dobu to bylo velice dobré multižánrové drama, které přineslo jednu z nejvýraznějších televizních hrdinek 90. let. Jane Seymour byla skutečně dobrou volbou. V průběhu let jsem měla možnost shlédnout celý seriál třikrát čtyřikrát, ale nikdy se mi nepodařilo stát se skalním fandou. Nicméně i tak vím poměrně dost o jeho zákulisí a všem, co se k podobně velkém seriálu váže. Mám své oblíbence (především Dorothy), oblíbené zápletky (když je v akci celé městečko) i období (cestování do Bostonu, například), ale nikdy mě nepřestanou fascinovat dvě věci: přeobsazení Colleen a fakt, že mnoho diváků rezignovalo spolu se svatbou na konci 3. série. Pravda, byl to velký zlom, ale shippers Mike a Sullyho si logicky cení nejvíce období právě po tomto zlomu ;) Celkově tedy vidím všechny série jako velice vyrovnané (vždycky se najdou díly výborné i obyčejné epizody), vyzdvihuji komediální díly, uvědomuji si přesahy, které nekorespondují s dobou 60. a 70. let 19. století, kdy se seriál odehrává, a doporučuji všem shlédnou i něco z druhé poloviny seriálu. Budete příjemně překvapeni a to i v případě, když zvolíte originální znění. Pak třeba i oceníte obsazení různých žánrových celebrit, včetně manželů June a Johnnyho Cashe. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • William Shockley (Hank) vlastní v texaském Austinu restauraci s názvem "Cafe Josie". (Zephyr01)
  • V epizodě doktorka řeší pokousání člověka (potencionálně) vzteklým zvířetem a mimo jiné říká (v českém dabingu): „...aby se virus nerozšířil.“ Vzhledem k dataci seriálu (60. a 70. léta 19. století) však není možné, aby znala tento termín. Tou dobou byly jakžtakž známé pouze bakterie, o existenci virů neměl nikdo tušení, první viry byly popsány až v 90. letech 19. století, tedy zhruba 20 let poté, co se odehrává děj seriálu. (Blondybaby)
  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno