Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

ariari 

všechny recenze uživatele

tomuto seriálu pomáhala armáda anjelov. Krásny zámer a kamera vyobrazenia doby., scenárista a mnohí v tíme asi boli dobre inšpirovaní. seriál, aj keď mnohočasťový, má skutočný liečivý účinok,nakoľko je v popredí potenciál ľudskej osobnosti, nie historické fakty. To sa musí uvoľnene sledovať aspoň 5-6 častí a je jedno ktorých, Ľudia, akoby ste sa báli priznať, že si zaslúži plný počet? ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Laskavost a Všeobjímající tolerance doktorky Quinnové, Sullyho, jejich harantíků, Indiánů a dalších spřátelených frakcí začne být po pár dílech lepkavá a otravná jako slimák rozpuštěný v pivu a pevně doufám, že budou žít v tom svém sladkém městečku navěky, protože kdyby umřeli a dostali se do nebe, musel by pánbíček zalézt do pekla a dát si s Luciferem mariáš, aby to vůbec rozdýchal. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní a idealistický pohled na svět, ale proč ne? V době plné násilí a bezpráví mi každý díl dá naději, že by to šlo, kdyby každý začal u sebe. Native americans byli i bojovníci, ale hlavně to byli moudří lidé, kteří dokázali přežít v pustinách, doslova spjatí s přírodou. Od niích bylo třeba začít s budováním nového světa .Leč nestalo se tak pravděpodobně nikde na světě, snad kromě Nového Zélandu, a teď litujeme všichni. Mozaika lidských vlastností, slabostí, ale i pevných charakterů v městeřčku mne baví, herci jsou skvěle vybraní, talže - ráda se na seriál kdykolií znovu podívám. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Jim Knobeloch (Jake) je manželem Beth Sullivenové, autorky seriálu. (Zephyr01)
  • William Shockley (Hank) vlastní v texaském Austinu restauraci s názvem "Cafe Josie". (Zephyr01)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)

Reklama

Reklama