Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 1

Recenze (501)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pátý díl a docela to ušlo. Vizuál pěknej a dokonce i kamera něco dělá. Musím se přiznat, že nemám rád fantasmagorické kriminálky jako Las Vegas nebo New York a všechny americké (až na poručíka Colomba) a německé (to je fakt děs!) kriminálky mi přijdou nezáživné a na jedno brdo pořád dokola to samé. Anděl je realističtější. Opravdu mě překvapila několikaminutová scéna, kde hrál nějakej tvrdej metal. Sice občas skřípou dialogy a pár herců prostě neumělo, ale asi se ještě na pár dílů podívám. Jen mě mrzí, že Nova použila scénář z velmi dobře hodnoceného slovenského seriálu Mesto tieňov a jedná se vlastně o remake, který až na herce dělají opět Slováci, stojící za Mestem tieňov. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Hodnotit (po mnou viděných nejnovějších 3 dílech) nebudu. Těžko si z toho „mála“ udělat ucelený obrázek (na to jsou tu ostatně jiní experti, shlédnuvší pilot a neomylně se tasící s 1* (popř. rovnou odpadem), ale musím konstatovat: „ne vše je (k divákově) spokojenosti, ale já jsem převážně spokojen“. Lidi, vy už jste snad vážně zmagořený sledováním amerických kriminálek, kdy mrtvolu najdou pomalu dřív než je spáchán zločin, kdy podle nalezeného lejna (na místě činu) s drobnýma jadýrkama zjistí, že dotyčný byl vegetarián a tudíž se nejednalo o vraždu, ale pouhou náhodu, kdy dotyčnému (nešťastně) spadl na hlavu trs melounů. Hlavní devíza tohoto seriálu je právě ta autenticita, kdy se divák v křesle neošívá nad nelogičnostmi a naopak si říká: takhle nějak by to mohlo ve skutečnosti i fungovat. Zde se kladou celkem pochopitelné otázky, následně se na ně hledají odpovědi, (postupně) se vylučují nepravděpodobné (nemožné) varianty, zužuje se okruh pachatelů a zejména, za postavami člověk vidí skutečné lidi a nikoliv roboty (čti model(k)y odběhnuvší si z přehlídkových mol) odříkávající (povinné) repliky. Já vím, na vás je to unylé a málo akční...... Uvidíme, zda se tvůrcům podaří posunout (nebo min udržet) nasazená laťka. Já každopádně budu držet palce, protože tohle je (po dlouhé době) svěží vlaštovka v místních zatuchlých seriálových vodách. P.s. jediná moje (podstatná výtka) směřuje k faktu, že se člověk nedozvídá více o soukromí hlavních postav. Je ale dost možné, že se mýlím a dostatečné nakouknutí do jejich soukromí proběhlo v předchozích sériích........ ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem sledoval dokument o čínských Mercedesech. Mají podobný znak, podobný tvar, podobný vzhled. Rozdíl je, že stojí v přepočtu 50 000,- Kč a člověk se v nich zabije při nárazu v 50 km/h. Tento seriál Novy je uplně to samé. Sice vám neublíží fyzicky, ale ve srovnání s americkým originálem je směšný. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kopírování stylu a schémat CSI sérií je sice nepřehlédnutelné a navíc určitě hodně nedokonalé, ale jinak je tenhle krimi seriál úplně v pohodě - tedy aspoň já s ním větší problémy rozhodně nemám a svým způsobem jsem za něj i rád. Konečně nějaký současný český televizní projekt, při jehož sledování se vám každou chvíli nezvedá žaludek z diletantského a totálně umělého vizuálu a odpadového (ne)děje, řešícího jen a pouze ubohé vztahy ještě ubožejších postav. Od Hospody asi nejlepší 'novácký' seriál vůbec. (Hodnocení po prvních dvou dílech, snad to časem nepůjde tradičně úplně do háje) ()

Silence 

všechny recenze uživatele

"Já džus nepiju." Celá Praha trpí depresemi, všechny postavy jakoby se zrovna vrátili z pohřbu a my je bohužel musíme sledovat z nebezpečně blízké vzdálenosti.. znova a znova... modré obličeje... A filtr této barvy je také jediná věc, která odkazuje na předlohu, na které tenhle výtvor sprostě parazituje. CSI je totiž dynamická, napínavá, akční a zajímavá. Tedy vše, co tahle statická a nebezpečně pomalá ostuda postrádá. A není to jen větším rozpočtem nebo lepšími herci. Styděl by se i Martin Tomsa, kdyby si jeho jméno někdo takový bral do pusy. Nemám prostředky a kvality k tomu, abych alespoň důstojně napodobil to, co chci očividně napodobit? Tak to snad nedělám, ne? (Zhlédnuto celé) ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Skládkový stroj je BOMAG BC. Bopparder Maschinenbau-Gesellschaft mbH, známější pod zkratkou BOMAG, je německá společnost vyrábějící zařízení na zhutňování zeminy, asfaltu a odpadu, stejně jako stabilizátory a recyklátory. (sator)
  • Skutečný případ z roku 1997 se odehrál na pražském Smíchově. Vrah se jmenoval Antonín Mokrý a za vraždu s loupežným motivem byl odsouzen na 15 let odnětí svobody. (sator)
  • Skladba znějící na pitevně je „Symfonie č. 2 c moll“ Gustava Mahlera. Byla komponována v letech 1888–1894 a poprvé provedena roku 1895. Z důvodu použití zpěvních hlasů patří toto dílo do žánru symfonické kantáty. Tato symfonie bývá příležitostně nazývána „Vzkříšení“, ale toto označení nepochází od skladatele. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama