Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 217)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

James Wan je prostě borec. Jason Momoa je sice sympaťák a kde hraje tam mě baví, ale Wan z ne super herce udělal hlavního tahouna ve velkofilmu pro nejširší publikum. Navíc z takové nijaké postavy společně vytvořili zábavnou mašinu na hlášky a rvačky. Navíc Momoa má, čistě podle mého názoru, něco co spousta svalovců nemá. Charisma. Wan dokázal další věc. Stvořil a vtáhl mě do světa plného barviček, příšerek a dalších nesmyslů. Místních zvyků, legend a zákonů. Naposledy se to takhle povedlo asi jen Star Wars. K příběhu není moc co dodat. Je to pitomoučký a jednoduchý. Tak aby se to v ideálním případě zavděčilo většině a nikdo moc neprskal. Taková sázka na jistotu. No a u mě to vyšlo. Parádní oddechovka, které nedám pět hvězd jen proto, že by to bylo nefér k posledním Avangerům. 85 procent. ()

Lukrecie

všechny recenze uživatele

Chvílemi to bylo na 4, ale pak zase slabší, takže nakonec slušná 3*. Líbilo se mi především ztvárnění Atlantidy i některé triky. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

I am Momoana of My Mahn Guy. You will board my beard, sail across the sea and recover the trident of Atlant-Yeehaw! Je v tom od všeho trochu. Indiana Jones, Shakespeare, Jules Verne, Piráti z Karibiku, Avatar, Wonder Woman, Příběh žraloka, Souboj Titánů, Avatar (tentokrát pro změnu Poslední vládce větru), Black Panther naruby a ano, i Moana. A přesto tento podmořský bratranec kočkopsa (takže asi žralokoník) baví a uspokojí většinu. I díky Momoovi, kterého nejde nemilovat, i díky Heardové a její Meře, ale hlavně díky tomu, že celý ten milionkrát viděný příběh působí celkem přirozeně. A navíc je hned od začátku jasné, že Wan ví, že točí absurdní cypovinu o nabušeným beachboyovi s krví modrou od věčného vysedávání po nálevnách, a nebojí se to prodat. Škoda jen, že úvod v ponorce je nejlepší akční scéna, které se nám dostane. PS: Je fakt sranda, že v téhle superpřetrikované, stovkami milionů dolarů nabušené podmořské krávovině, kde se na dvoumetrových mořských konících bojuje proti lávovým krabolidem, jsou nejméně uvěřitelní "třicetiletá" Kidmanová a "čtyřicetiletý" Dafoe, který vypadá jak "japonský" domácí ve Snídani u Tiffaniho. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nejdříve klady. V porovnání s mnoha jinými film. kousky o superhrdinech, vytvořenými podle komiksu, se jedná o film, na který se dá alespoň jednou podívat a dokonce dodívat až do konce, pokud divák nemá velké očekávání. Ač samotný příběh není originální, vítám výborný nápad umístit akční film pod vodu.Oceňuji hlavně ty rybky, vlnky, Atlantidu, skryté moře a vzhled Jasona, moc hezky a věrohodně jsem se s ním v tom 4D vykoupala. :-) ....Svalovec Jason (Arthur) je fakt na pokoukání fajn, jen nechápu, jak při svých intelektuálních předpokladech mohl být zrovna on ideálním králem a sjednotitelem dvou světů. Jeho bratr se svojí ekologickou politikou je naopak zase záporák na baterky, i když světec samozřejmě taky není. Všechny digi-akčňáky současnosti se podobají jako vejce vejci a každá neomšelina je nicméně dobrá. Opravdu úžasný podvodní - pro někoho možná kýčovitý - vizuál, mám ráda mořský a podmořský svět a příliš filmů, kromě dokumentárních, z tohoto prostředí nevzniká. Je jasné, že po umělecké stránce film není žádný Karel Zeman, na druhou stranu jsem to od tohoto zjevného béčka ani neočekávala, takže mé oči byly vesměs spokojeny. Scénář je ovšem klasicky naivní, předvídatelný a bezduchý jako ostatní komiksové akční filmy. Ani se nevyplatí číst titulky, protože postavy plácají o ničem. Ale na to si už začínám zvykat. Kvalitní filmy s překvapujícími zvraty už takřka nevznikají. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

No....pání! Tedy fakt myslím...páni!! Nechte Wana točiti další DCEU filmy a nemusíme se my DC freaks starati o to,jak debilní WB neustále hledá cestu jak dohnat/překonat/trumfnouti MCU. Tady ji všichni máme přímo před očima. Jason Momoa je dokonalý a stejně tak i zbytek obsazení. Black Manta byl/je/bude kulervoucí a hudba po dlouhé době byla jednoduše super!!!! Je to asi poprvé,kdy jsem byl už od dob BvS velmi rád,že tvůrci nenechali Arthurovi blond vlasy,páč by ten filmový,vypadal fakt debilně. Odsoudil bych asi jen jednu věc a to,tu dosti trapnou bubnující chobotnici. Ne,to necháme Marvelu,ju? Sice bych osobně ubral vtípků (na to máme MCU a dementního Whedona) ALE! pokud je toto opravdu cesta,jak z té DC nepřehledné a bez vize cesty ven,je to WW a Aquaman! Jednoznačně Mera, jako by snad vypadla přímo ze stránek mnoha comicsů a ten její ehm,velmi uplý a nádherně zelený outfit,byl no,XXX. Black Manta mě dostal úvodní scénou (a to ještě bez toho famózního obleku včetně helmy,tak se to má gurwa dělat!!!) a i Orm (vynikající Patrick Wilson odbarvený na blond) nakonec navlékl onu naprosto přesně z comicsů,přilbu! Jemu bych fakt nechtěl zkřížiti cestu. Můj božský švéd no.2 zde měl k mé nehorázné radosti více,jak 1 větu. Hl.dark theme/Black Manta,mi bude zníti ještě dlouho v hlavě-kulervoucí II. Proto mě,jako magora do ostček sejří,že score k WW tak odflákl. Asi ho moc nebavila,zato Aquachlapa:) si užil na 99%. Jako Electro theme od Zimmera. Co se týče vybraných songů,totálně mě zbořili Sigur Ros-skladba: saeglopur z alba Takk (2005) na začátku. Málem jsem po 15letech v kině zařval.:) Tuto formaci ne pro každého,bych v mainstreamovém comicsovém filmu rozhodně nečekal. Bravo Wane. Stejně,jako se vždy Snyderovi podařilo vybrati songy do předešlých DCEU filmů,tak tady zaválel i jeho následovník/nástupce. Ale to, co nejen mě pokazilo dojem (skoro). je ten naprosto nehodící se debilní, vyumělkovaný a především prefabrikovaný pop song,který se do DC filmu hodí asi jako Laurence Olivier do Přátel. Bleeeeuuurgh! Tak tenhle styl opravdu do budoucích DCEU filmů nechci. Díky. A moc jsem se bavil tím,jak jsem celou dobu vypočítaval filmy,jejíchž inpiraci film rozhodně nazapře.:) Souboj Titánů,Avatar,Transformers...etc. Jen,zbroj atlanteanských vojáků mi přišla dosti plastová,jako bych sledoval přehlídku akčních figurek.:) P.s.ach jo. Kéž by Wan natočil Supergirl. To bych se asi rozplynul blahem. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Wow, nejen nejlepsi DC, ale lepsi, nez jakykoliv Marvel a vlastne jedna z nejvetsich popcornovych pecicek poslednich let. Nejvic me prekvapuje jak to navzdory te so-called teenage stupidite funguje vyborne i na emocionalni urovni. Super herci (Nicole Kidman me solidne zdimala), skvely soundtrack (Sigur Ros, Depeche Mode, Africa.. ted navic posloucham Gregsonuv OST a je to jeste lepsi, nez ve filmu). Nejvetsi trumf je ale to veskere podmorske vizualni epikusu, protoze tady si James Wan skutecne vyhral a jsem rad, ze konecne nekdo ty sileny rozpocty pouzil na tvorbu filmu a to nejen v ramci postprodukce, mame tu i cestovani po svete, plejadu excelentnich vedlejsich hercu... Shrnuto - pokud je vam tak 6-15, tak tohle bude nejlepsi film vsech dob :) 9/10 ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Tak Aquaman z druhý řady Zlínskýho kina byl zážitek! A jelikož DC posledních 10 let tvoří docela průměrný filmy, tak je pro mě tohle příjemný překvapení. Aquaman sice nevypadá jako Aquaman, ale jinak to mělo grády. Do Nicole Kidman, kterou mám film od filmu radši jsem konečně dozrál, a užívám si každou její minutáž. Hodně zajímavej soundtrack, kde jsem pod vodou měl pocit, jako bych byl ve vesmíru, a úplně dechberoucí práce s kamerou. Hlavně ta honička v Sicílii byla fakt parádní. Malá výtka k Wanovi, u něj mám prostě pořád pocit, že se neumí zbavit hororovejch prvků a zbytečně to hází tam, kde se to nehodí. Záporák byl sice zajímavej, ale mám to vyzdvihávat, když Marvel je má takový už několik filmů? Inu za mě kvalitní a dobrej film s extrémně nadprůměrnou kamerou, ale nesmí se od toho nic čekat, a to je přecejenom trošičku omezující. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

slabších 7/10 – Nechtěl bych to úplně řadit mezi tuctové superhrdinovky, na druhou stranu se ale nedá říct, že do toho James Wan nějak více promítl svůj režisérský styl (přestože náznaky tam určitě byly). Zkrátka takové typické DCčko, které sází především na divácký prožitek, atmosféru a postavy a dopouští se přitom množství klišé, překombinovaných zápletek a všemožných "nasílu cool" chujovinek. Mě osobně se první Aquaman líbil, ačkoli myslím, že už za pár dnů si z něj nebudu pamatovat mnoho. Snad mě tedy příliš neovlivnilo to, že mám pro Gunovu tvorbu slabost. Jason Momoa, byť nehrál kdovíjak mistrně, se na roli cool ztroskotaného superprincátka hodil. Původně jsem chtěl napsat, že i mořské víle to na plátně dost slušelo, ale pak jsem si všiml, že ji hrála Amber Heard, a rozmyslel jsem si to. Hudba ušla, kamera jakbysmet, CGI teda bídné (dokonce i já to zaregistroval)... obecně hodně průměrný počin, který nemá moc čím zaujmout, ale příjemně se sleduje. Místy mi to přišlo příliš uspěchané, plus přebytek akce, aby se děcka nenudila. Superhrdinský průměr. Nemístná poznámka: "Shoutout Johnny Depp." ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ja teda neznam předlohu, ale celý ten vodní svět na mě byl hodně přetechnizovaný. Strašně dlouhý, celý takový … no chvílema trochu parodie, Kidman mě strašně iritovala... prostě děsnej kýč ve všech ohledech, chvílemi mi bylo trapno i za ty herce. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Typicky Wanovský festival kýče, mizerného řemesla a pubertálních kravin. Vzdal jsem to po scéně s chobotnicí bušící do perkusí. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní restart DCEU se tentokrát povedl a to v poměrně pompézním stylu. Po katastrofální Justice League bylo navýsost moudrým rozhodnutím angažovat Jamese Wana, který po všech těch „snyderovských“ omalovánkách vtiskl celému universu zcela novou tvář a vsadil na invenční, hravý a zároveň pořád maximálně profesionální přístup. Bez odkazů na zbytek universa tak vznikl v podstatě zcela samostatný film, který díkybohu není zatížen obvyklými neduhy ostatních DCEU filmů jako jsou ploché, někdy až debilní postavy a samoúčelný digitální maglajz. Jamesi Wanovi se povedlo vybudovat nádherný pohádkový svět, ze kterého je cítit (konečně u něčeho z DCEU!) ten správný zápal pro celou věc a obdivuhodný cit pro všelijaké detaily. Celé je to navíc opravdu konsistentní, což se o zbytku DCEU produkce ani s oběma zavřenýma očima říct nedá. Aquaman je tak SKORO ve všech ohledech ukázkovou komiksovou popcornovkou s půvabnou pohádkovou atmosférou, zástupem sympatických herců a nejlepším vizuálem od doby Avatara. V zásadních chvílích je emocionálně bohužel trochu slabší a nevyužívá naplno potenciál veškerých postav, což je vlastně jediná větší výtka. Tleskám a těším se na pokračování. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Jsem až překvapená, jak jsem nadšená. Sebeironizace a celkové přehánění, to bylo něco, co mě pobavilo. Vše bylo zabaleno do tak kouzelného vizuálu, že jsem se usmívala ještě dlouho poté. Laskavý příběh s ekologickým přesahem (vmetení lidského odpadu zpět na pevninu bychom si zasloužili). A to chodící ego, které umí být i pokorné a nejisté? Vražedná kombinace. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Přiznám to bez uzardění, tohle pro mě bylo komiksové překvápko roku. Čekal jsem navoněný hovno a místo toho dostal notně košaté, audiovizuálně až do absurdna vypiplané fantasy drámo pro celou rodinnou smečku. Herecky je to samo sebou mdlé až hanba, ale non-stop zábava tu přebíjí téměř veškeré nedostatky. Mimochodem, toho Lundgrena jsem našel až v závěrečných titulcích… já ho celej film nepoznal, dařbujána! ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Výborná, svěží, příjemná letní komiskrána, která si nehraje na nic osudového, temného a jede si na vlně zábavy, akce, perfektních efektů a charismatu Jasona Momoi, díky kterému by film fungoval, i bez miliónových efektů. Navíc James Wan dokazuje, že je nejen zdatný hororový řemeslník, ale že mu ani komedie nebude cizí. U Aquamana se člověk totiž díky královským gegům a příjemnému humoru opravdu zasměje a nebude mu u toho trapně. Aquaman je správně drsňácká šílenost, která, stejně jako WW od Patty Jenkins má vše, co správná komiksovka mít má. Maximální spokojenost, a spolu s Ultimate edicí Batman vs Superman, zatím nejlepší dílo z DC stáje. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Efektní, nabubřelé, velké, plné... krásných vizuálních detailů, siláckých hlášek, vzletných frází a hrdinství. A ta princezna s rusými vlasy... mlask. Zároveň mi to připadalo hrozně hloupé, místy až úsměvným způsobem. Postavy černobílé, předvídatelné a ničím moc nezajímavé. Děje spousta, možná až přespříliš. Hudba nechutně přeslazená, až mi to místy vadilo, stejně jako některé scény. Casting fajn - všechny role podle mě obsazené skvěle (a to nemyslím jen Amber), herci nemůžou za to, co jim scénáristé vkládají do úst. Taky se mi moc líbila pasáž v sicilském městečku... Ale úplně nejvíc, musím to zopakovat, ta nádherná rusovláska... Celkově: fajn oddechovka, která mě ale nijak moc nechytla a pravděpodobně se mi velice rychle vykouří z hlavy. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo, byly akční scény a vůbec práce s kamerou, protože takhle skvěle zvládnutý a oku lahodící obrázky a sekvence jsem u komiksárny dost dlouho neviděl, pokud nepočítám akční sekvence u seriálovýho Daredevila, který ale samozřejmě nemůžou dosáhnout epičnosti sekvencí zdejších. Na akci je tady fakt radost pohledět a malinko ji strhává jen místy příliš viditelnej digitál. Ale jen místy, protože co se týče vizuálního zpracování podvodního světa, to už je něco jinýho. Momoa, ač ho leckdo označuje za neherce, ten film dost táhne a viditelně si tu roli užívá, což je patrný už z jeho prvního pohledu v ponorce. BTW: Nemůžu si pomoct, ale Black Manta vypadá, jak kdyby přišla z Power Rangerů. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

DC konečně do světa vypustil sólovku Supermořce a musím říct, že je to opravdu skvělá podívaná. Jednotlivé záběry vypadají kvůli propracovaným efektům skvěle a i design kostýmů se až na výjimky povedl. Stejně jako konkurence navíc Warner krásně využil omlazovací technologii, kvůli které mám hned chuť kouknout na nějaký Star Wars film s omlazeným Temuerou. Co však táhne Seamana dolů je příběh, který je tuctový, překombinovaný a vše se v něm vyřeší moc rychle. Začátek je krásně pohádkový, pak tu máme takový chaotický prostředek a slabý až skoro přeslazený závěr. Oproti jiným DC filmům jinak Fishman vede v akci, která má skvělou choreografii i práci s kamerou. Na druhou stranu je ve filmu akčních scén tolik, že i tady najdeme pár slabých chvilek, jako například finální souboj. Co se týče postav, oblíbil jsem si především záporáky, kteří byli skvěle zahraní, jen je škoda, že Mantu ve filmu vyřešili tak rychle, zasloužil by si více prostoru. Vulko i Mera jako postavy nefungují špatně, ale něco jim prostě chybí. Vidlácký Arthur mi byl ale sympatičtější než v Lize, akorát jsem každou chvíli čekal, co zase řekne za blbost. Takhle vypatlaného hrdinu jsme tu ještě neměli. Jinak musím ještě pochválit soudtrack využívající synthwave, což k cyberpunkové Atlantidě sedělo. Rozhodně lepší než ostatní DC filmy z poslední doby, ale i když jsou tu efekty a hudba opravdu na úrovni, film pořád krapet zaostává za Marvelem, který už má krásně rozjeté tempo a ví co na diváky platí. 75% ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama