Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 2
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 747)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný duel velkých super hrdinů má velmi rozpačité pocity od diváků a ani u mne nepřevládá jednostranná spokojenost, ale pozitiva převažují negativa. Líbil se mi Zimmerův Soundtrack, naprosto ujetý a šílený Jesse Eisenberg, kterého bych si dokázal představit i v roli Jokera, vážný Ben Affleck, který hraje až překvapivě dobře a má perfektně temný hlas, svůdný nástup Wonder Woman na scénu, slušné tempo a solidní je i akce, pokud teda nepočítám CGI madness ve finále, to bylo moc i na mě. Příběh příliš neoslní, je zde pouze jeden byť velmi dobrý zvrat, ale s tím v Blockbusterech tak nějak počítám, spíše se zde nacházejí zbytečné chyby, co se týče chování postav. Batman se Supermanem se dvě hodiny nenávidí a během pár vteřin jsou nejlepší kamarádi, kde jsem jen čekal, kdo koho pozve první na pivo a takových záležitostí je zde bohužel více, takže záleží spíše na divákovi jak relevantní tenhle fakt pro Vás je a zda se dokážete přes něj přenést. S Temným Rytířem se to nemůže absolutně srovnávat, ale peněz nelituji, rychle film utíká, bavil jsem se a když se povznesu nad logickými kixy, tak se jedná o temný příjemný popcorn. 75% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

FIlm nakonec dopadl o něco lépe než ukázky. Přesto byl děj trochu dost chaotický. Herce podle mě vybrali dobře, ale s charakterem Supermana se drželi dost zkrátka. Batman byl o malinko dodělanější, ale i u něho mohli přitlačit. Nebo možná nepřitlačili záměrně, aby náhodou jeden z nich nebyl sympatičtější divákům. Stejně ale všichni máme svýho favorita, že jo. S Lexem Luthorem, jak ho představili tady, žádný větší problém nemám a docela mě zajímá jeho další vývoj. Jen doufám, že jim dojde, že pokud z něho budou chtít udělat Jokera, bude to spíš trapas. Jo a hudba byla fakt dobrá. 3* ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

potesila identifikacia Lateefa v zaberoch a vacsi priestor pre Drazica, ktory od australskej strednej urazil kus cesty (skoda ze bez Anity, ta by bola pre mna vhodnejsou Wonder Woman) - ved modri uz vedia :), zvysok je naplnenim pribehu o psickovi a macicke, ktori zacali varit kasu ale skoncili pri nestravitelnom gulasi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... Plus je, že na rozdíl od Muže z oceli jsem během finále z té úmornosti neusnul, ale jinak je to rozhodně ne-e. Většinu stopáže se scenáristé pokoušejí vehementně a tím neúspěšněji budovat přesvědčivý konflikt v tom šíleném přeplácaném guláši, aby se nakonec všichni prostě potkali a začali rubat. Jen tentokrát se pětkrát zdůrazní, že město je vyklizeno, aby nebyl faux pas jako minule. Superman je ale stejně plochý a Wonder Woman přesně tak nuceně a naprosto mimo kontext vecpaná, jak se všichni báli. A kapitola sama o sobě je čistá duše Ben Affleck, jehož Batman je postava mdlé inteligence (mírně řečeno) a emo attention whore. Jeho traumata, noční můry a hejt na Supermana jsou svou bezelstností opravdu legrační, ze zasmušilého rytíře je v podstatě urputný prosťáček s neustále stejným přihlouplým výrazem, který je ve všem nějak pozadu. A Lex Luthor, který nemá zřejmě žádný jiný cíl, než být evil maharádža, rozhodně není důstojným soupeřem a všechny proti sobě svede jen proto, že si postavy přečetly název filmu a rezignovaně směřují ke střetu, k němuž neexistuje uvěřitelný důvod. Když se pak pointa sporu dvou legend postaví na jisté shodě křestních jmen, můžete už se jen nahlas smát. A aby mi ta debilita nevadila, nesmělo by to tak moc stavět na depresi a nenávisti všech vůči všem - je to ještě mnohem méně odlehčené než Nolanovi Batmani, ale nic z toho. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte prvú hodinu sa to celkom dá. Hlavne Batffleck je až nečakane fajn a s Alfrédom Ironsom im to spolu pristane. Lenže asi v polovici to úplne prestane dávať zmysel a zmení sa to na nekonzistentnú gebuzinu, v ktorej za hrsť cool comicsových momentov (nástup Wonder Woman, Batman vs. presila v sklade) načisto zabijú nechcene smiešne scény ("Martha!") a pokračujúce stupídne dialógy. Luthor je spočiatku celkom OK, ale keď sa prepne do toho šialeného módu (bez toho, aby tento prerod ktokoľvek rozumne vysvetlil či nebodaj funkčne vystaval), stane sa z neho len neznesiteľný pandrlák hrajúci ako vo filme od spoločnosti Asylum. No a keď sa zdá, že to nemôže byť horšie, Supermanovi príde dať po držke cavetroll, ktorého by hobiti umlátili panvicami a Legolas dorazil jedným šípom do podnebia. Zlatý Marvel! 5/10 ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Jde o první film, kde je vedle Boba Kanea jako spoluautor Batmana uveden Bill Finger. Kane sám sebe dlouhá léta označoval za jediného tvůrce postavy, ale v jednom rozhlasovém rozhovoru přiznal, že cca 50-75 % Batmana je z hlavy právě Billa Fingera. (Ištván87)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama