Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Diskuze

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Injustice znám, respektive sem o tom četl, ale já na hry moc nejsem. Je fakt, že sem zvládl Arkham asylum a mimomísu, Zaklínače, kde teda ještě trojku dohrávám, není na ni úplně čas. Každopádně dík za vysvětlení té filmové části v BvS.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ratemus

no tak partneři, nicméně na Supermanovi je vidět, jak moc je jeho morálka ke spravedlnosti a konání dobra, vlastně křehká, mu zabijí Lois a on hned začne řádit 

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Yoshitsune , Ratemus

Tím pádem sem ale nebyl daleko od pravdy s tou tezí o tom, že Superman byl pod Darkseidem. Sledovat rozpolceného Supermana bez svých pravidel a morálky by mohlo být zajímavé. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

movieband

Pokud se nepletu tak v Injustice spolupracoval s Darkseidem po tom co zešílel...tak nějak to bylo...je to dlouho co jsem to četl

na příspěvěk reagoval movieband

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

movieband

když mu byla zabita, myslím si že byla zabita, člověk může umřít a prostě z toho hned se z toho nemusí dělat apokalypsa, ale když někoho zabijí tak ztratí veškeré své zábrany, nebo kodex. Je mu  už to tak nějak tedy bylo jedno a pomohl Darksaderovi, k ovládnutí planety s tím, že Batman je jeho, protože mu ji zabil. 

na příspěvěk reagoval movieband

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

movieband

Právě že ne...ono to vychází z Injustice kde zemřela lois a S se zbláznil a tak nějak ovládl svět jednoduše řečeno...takže šlo ó to nenechat zemřít lois...

na příspěvěk reagoval movieband, woodsman

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Ratemus

Po té noční můře Flash přišel varovat Wayne, před Darkseidovou hrozbou, s tím, že by měl dát dohromady zbytek metalidí a dát dohromady Ligu, aby mu mohla čelit při obraně Země? A ta vize, tu sem pochopil, jako vizi světa pod nadvládou Darkseida a jeho armády, s tím, že Superman byl buď pod ním, se svými stoupenci a Batman byl veřejný nepřítel č.1? 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

rounen

Pokud jsi nevěděl u normální verze o čem to vlastně je, tak sek koukni na prodlouženou, tu musí pochopit i tříletý dítě :) 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

rounen

Lol, viděl jsi ten film vůbec? BvS má svoje chyby a řadu výtek vůči němu chápu a respektuju, byť třeba většinu nesdílím. Ale nacpat nesmysl snad do každý věty jako ty, to chce kumšt. I když asi chápu, že když má člověk hlavu zaraženou v prdeli a ještě k tomu má puštěnou sestříhanou kinoverzi, tak může mít z BvS dojem, že "divák ani nevěděl, o čem to vlastně je" atd.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Sweat55

Nad Snyderem nikdo nedohlizel.. Je to takovy bratr Baye.. Vrhnul se do BvsS po hlave a ani nevedel co vlastne točí.. Urcite tam lital s kamerou jak zběsilý a zbytek dodelal digitálně.. Ale na pribeh se nezameril, zvláště na jednotlivé  postavy. Bylo to takove vse nevysvetlene a divak ani nevedel o cem to vlastně je. Hlavne ze tam byla nejaka bitva mezi Batmanem a Supermanem, to byla asi priorita filmu dle Snydera.. Takze tak 

na příspěvěk reagoval higuain, Beckett51, Yoshitsune

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Já jsem schopnej přežít cokoliv a i tomuhle filmu bych býval odpustil mnohé, ale toho Luthora prostě ne. Na pořádnýho psychopatickýho a emocionálně naprosto chladnýho Lexe v hrané verzi na stříbrném plátně jsem čekal celá léta, Hackman to nebyl (ani zdaleka), Spacey taky ne a do tohohle jsem vkládatl takový (!) naděje, nakonec z toho vylezl jen další pitvořící se komik. Mnohé o něm vypovídá, když i Lex Luthor Michaela Rosenbauma ze CW mýdlovky Smallville byl víc Lex, než tohle.

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Já jsem sice dala 3* stejně jako Ratemus, ale jen z toho důvodu, že jsem se v kině smála, jak moc je to špatné.

 

Nevím jestli znáte RedLetterMedia, ale souhlasím se vším v jejich recenzi BvS.

 

A ano, prodlouženou verzi jsem viděla a málem jsem usnula nudou.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Oprava, prvně to byly 3*, teď to jsou 4*. Má to pár bodů, které by mohli zkrátit nebo vynechat, ale, jak říkám. Mě se to líbilo, 100 lidí,100 chutí. 

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Já třeba Ultimate edici viděl už 3x a kinoverzi jen v kině 1x. Podle mě se BvS povedlo, alespoň mě se líbilo, Luthor nebyl zas tak špatný.. a co se Doomsdaye týče... to bylo zklamání, přijde mi, že autoři nemají už dost kreativity pro vytvoření monstra a všechny xichty takových oblud jsou stejné (Doomsday, trolové (Společenstvo prstenu - Morie;trolové v hobití trilogii), z placu si teď nevzpomenu na další monstra z filmů se stejným nebo podobným vzezřením, jen je škoda, že Doomsdaye takhle odflákli. Komiksy jsem nečetl, tudíž soudím jen animáky a filmy, ale animovaný Doomsday se mi líbil a tady sem doufal, že se jeho převedení povede, na pěkně drsnou a osudovou příšeru, ale je to jen monstrum, které zapadne po bok jiných... a to, že je to jedna ze Supermanových nemesis (pokud ne, tak mě opravte, ale soudím, dle informací, které sem četl v různých diskuzích) je v závěru další rána, která zamrzí o to víc. Já dal prvně horší 4*, po ultimate edici 5*. Byť to má svoje chyby, tak mi přijde škoda to takhle trhat, navíc, Affleck je jako Wayne perfektní. Už jen kvůli svojí postavě, nejednou jsem si vzpomněl na Návrat temného rytíře, kde je Batman taky dobře narostlý, a jeho morální kodex už taky není, co býval a nevadí mu být trochu drsnější při boji.

Expert Raptor: jak už tu bylo napsané, kinoverzí se nezabývej, ta je špatná, ale ultimate edice je o poznání lepší, doporučuju ;)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

třeba Ticho je super komiks, ale Soví tribunál, je mistrovské dílo, co mám dělat ???? 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Akira777

dobře a co když, mám rád jak komiksy, tak i filmy, ale né všechny, co když některé z těch filmů a komiksů ? protože né všechny sou dobrý, nebo přijatelné, co s tím ?

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Akira777

Vidíš, takže už Woodsmana znáš...jakmile nesdílís jeho názor tak ti začne nadávat...no prostě dítě...zajímavý že nečetl jediný komiks ale vydává se za borce, kdo je potom pseudo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Pro tvou informací každej kdo si přečetl byť jediný Dc komiks má ó Dc větší znalosti než ty..Dc mám radši než Marvel ale dokážu říct když se mi něco nelíbí což je něco co ty nikdy nedokážeš...ovšem co se týká filmů tam je to obráceně...ono porovnávají 17 filmů s pěti ..

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Jen pro informaci woodsman je někdo kdo zná jen dceu ne komiksy, slepé miluje téhle pět filmů je to odpůrce Marvelu a každej kdo si jen dovolí říct konstruktivní kritiku a výtku proti dceu je pro něj troll retard a Marvel Kid ale to poznáš časem tohodle primitiva...snad nejsi někdo kdo vynáší do nebes i hovno s nápisem Dc...takže od něj netřeba brát názor protože je zaujatý

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama