Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kingjiri k tomuto seriálu (2)

Rapl (2016) 

Díky záživnějšímu dramaturgickýmu zpracování ještě lepší než Cirkus Bukowsky. Hynek Čermák jako Kuneš opět exceluje a místo nevýraznýho až znuděnýho Nestora Bukowskyho se po jeho boku objevuje sympatickej Lupínek Lukáše Příkazkýho. Rapl je o něco lepší ze začátku, kdy každá epizoda představuje jeden uzavřenej případ a jen občas se napříč epizodama rozvíjí delší dějová linka. S blížícím se finále je už ale těch příběhů řešenejch napříč sérií až moc a závěrečnej díl kvůli tomu působí hodně uspěchaně (mohla se vynechat aspoň zápletka se "světskejma"). I tak ale přihodim čtvrtou hvězdu za Kuneše s Lupínkem, jistý filmařský řemeslo a hutnější atmosféru. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Filmařský a herecky stále fajn, ale dramaturgicky znatelnej kvalitativní sešup. Nějaký náměty epizod (fotbalový náckové nebo migranti) byly hodně přiblblý stejně jako občasný chování hlavních postav nebo množství náhod, na který se příběh při vyšetřování dílčích zločinů spoléhalo. Ono vůbec bylo zvláštní, že měl téměř každej případ větší či menší souvislost s balkánskym gangem. Z Máchy se stal geniální detektiv, co si se všim poradí, Kuneš řešil případy velkym samospádem a věčně nacamranej Rohan by už u Policie (aspoň doufám) dávno nebyl. Kromě zmíněný solidní filmařiny a herců (který však neměli moc co hrát) ještě trochu potěšilo pár Kunešovejch hlášek, zajímavej závěr a výprava do Černý Hory, za což přihazuju třetí hodně slabou hvězdu. ()

Reklama

Reklama