Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, naštěstí to pak celé mělo stoupající tendenci. Spousta postav mi v průběhu seriálu postupně přirostla k srdci a tak mi nakonec bylo až skoro líto, že to všechno končí. Na české poměry vskutku solidní počin. Tento komentář se týká jen a pouze první řady seriálu, druhá je bohužel propadák... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec dopadlo na pět hvězd. Ještě pořád to má k autentičnosti trošku daleko (moc velkolepé na tak malé hřiště), akčním scénám chybí profesionalita a občas postavy působí amatérsky. Ale scénář funguje. Přistoupil jsem na hru "první nová tvář v záběru je záporák", protože to pracuje s prostředím a funguje atmosféra. Hudba ujde. Z toho, jak se recyklovala ta instrumentálka, mě místama pilo krev. Intro nic moc. Na druhou stranu herecké obsazení funguje a Hynek Čermák hraje úžasně. Četl jsem interview, kde si stěžoval na podmínky a kdyby prý byl při náladě, odevzdal by lepší výkon. Ale já si myslim, že to lepší bejt nemohlo a ty podmínky aspoň vykreslují jeho postavu, která hláškuje, v bitkách se solidně předvede pár chvatama a ten jeho nesmlouvavej / nekompromisní charakter mě fascinoval. Jen tak dál, Raple. Jeho dcera šukézní, totéž Slepice a bavil i šéf policejního oddílu a nakonec i ten Lupínek byl supr. Finální souboj / zastřelení hlídače v té chatě, bylo opravdu napínavé. Bavil jsem se i u těch "obyčejných" případů, kde o tolik nešlo o proti celému pozadí. Německej policajt solidní posila. A emoce fungovali na plné otáčky, umíraj dobrý i špatný postavy. Hovoří za mě dost subjektivní pocity, ale o hodnocením nepochybuju a druhou sérii budu sledovat. Snad se fakt vrátí Čermák. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no bezva :-( včera jsem se dívala na pro mě první díl i když je už v pořadí asi desátý.!Jsem zklamaná a to hodně že jsem neviděla ty předešlé! ztratil se u mě v záplavě seriálů které česká tvorba chrlí jak na běžícím pásu.A znovu se utvrzuji v tom že obsazovaní stále ti samí herci ještě neznamená že dílko bude aspoň jakž takž kvalitní! Rapl naprosto vybočuje Nesklouzává do klišé které se stalo z rádoby humoru a prostoty v jiných českých kriminálkách.A hlavně něco natočit vždyť na peníze se koukat nemusí.Zajímalo by mě kdo vybírá scénáře podle kterých se filmy financují ()

Galerie (433)

Zajímavosti (165)

  • Natáčelo se i v Klánovicích, Březové, Božím daru, Hotelu Budka v Úvalech, Abertamech, Dubenci, Drhovicích, Újezdu nad lesy, Merklíně, v kasárnách Hřebečná, elektrárně Mělník, na Kladně, Měděnci, v psychiatrické léčebně v Bohnicích, Pramenech- U Tří Křížů, v bývalé raketové základně v Dobříši, Máchově jezeře, Lokti, nemocnici Krč, na dálnici A 17 Drážďany, hotelu Radium Palace v Jáchymově, Přebuzi, Dolním Litvínově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Zmínka v 5. minutě o zvyšování kriminality na Ústecku díky vraždícímu narkomanovi je narážkou na skutečné události z roku 2008, kdy pětinásobný vrah Roman Postl po předčasném propuštění z vězení za vraždu zastřelil nejdříve manažera strojírenské společnosti z Teplic, posléze osmnáctiletého pumpaře v Ústí nad Labem a nakonec dvacetiletého Vietnamce a zasahujícího policistu v Chomutově. (Pimburger)

Reklama

Reklama