Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Snake.Charmer k tomuto seriálu (2)

Exekuce (2019) (S02E01) 

Druhou sérií Rapla se Pachl vrací do polohy, která mu sedne nejvíc. Zatím to připomíná mix GangsterKy a toho, co jsem měl tak rád na Cirkusu Bukowsky. Prostředí balkánské mafie je nesmírně atraktivní, Kuneš klasicky hláškuje a přesun z hor jemu, i celému seriálu svědčí. Příjemným bonusem je Predrag Bjelac, který se pro role balkánských gangsterů narodil - doufám že v dalších dílech dostane víc prostoru. Pokud to bude pokračovat i dál na vlně prvního dílu a Pachl bude sledovat především hlavní "balkánskou" dějovou linii a nerozdrobí seriál do jednotlivých případů, jako tomu bylo v prvním Raplovi, budu každý díl s napětím očekávat. ()

Operace Ofsajd (2019) (S02E02) 

Naděje, které jsem vyslovil po prvním díle se už v druhém díle rozplývají. Željko a jeho linie má málo prostoru a místo toho se řeší případ vraždy mezi fotbalovými chuligány jako vystřižený z libovolné české kriminálky, i když ke konci slibuje i tento případ jistý přesah do dalších dílů. Mírně nad průměr to vytahuje skvělý Kuneš, ale s tím si seriál bohužel do konce rozhodně nevystačí. ()

Reklama

Reklama