Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ForGump k tomuto seriálu (4)

Nástřel (2016) (S01E01) 

Včera tu byla Mordparta a dnes Rapl. Otázka zní: Jsou tyto dvě kriminálky srovnatelné? Řekl bych, že spíš ne. Mordparta trochu jako severská detektivka vypadala, jenže Rapl jakoby jí přímo byl. Podobný pocit jsem měl naposled vloni při Mamonu. Vynikající záběry Krušnohorské lokality Jáchymova, které navozují správnou depresivní a špinavou atmosféru a vlastně celá kamera je temná a vyhrává si se stíny, mlhou a tmou naprosto špičkově. Navíc vidíme vynikající casting. Všechny postavy jsou typologicky naprosto skvěle obsazené a nikdo není navíc. Především Hynek Čermák jen pokračuje v tom, co v Cirkusu Bukowsky započal. Kuneš, svérázný, sebevědomý, trochu cynický a správně drsný policajt vlk samotář, je jednou z nejlepších postav, které tu někdo napsal a hlavně zahrál. První případ, což je oproti CB rozdílné, že se jedná o uzavřené případy, pojednává o dealeru drog, jehož někdo odstřelil právě, když odcházel z vězení. To co narozdíl od Mordparty funguje je scénář. Zápletka je dramatická a ponechává diváka až do konce v napětí, využívá trochy humoru, jsou tu přesně fungující flashbacky a hlavně se scénáristé snaží vyhnout přehnaným klišé. 4 hvězdy jsou jen tak na rozjezd. Tenhle seriál rozhodně to nejlepší teprve přinese. 80% ()

Útulek doktora Knechta (2019) (S02E05) 

Nedal jsem na Rapla dopustit, ale tohle už je do nebe volající. Ta předvídatelnost, nefunkční humor a s prominutím debilní dialogy. Jsem notně zklamaný. 30% ()

Reklama

Reklama