Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NEVÍM, NA CO JSTE ZVYKLEJ Z PRAHY, ALE MY TADY NA HORÁCH TÁHNEM ZA JEDEN PROVAZ. A POSLOUCHÁME NADŘÍZENÝHO…“ /// Tak nám Kuneše flákli do vidlákova (z jeho pohledu – soráč krušnohorci). No nic, aspoň bude mít víc času na rodinu (že je rozvedenej? Neva, tahle linka bude mít dost prostoru). Ironickej sarkasmus drží celou sérii, stejně jako hniloba ve zdejším krimi souboru, votravující čerstvej horskej vzduch. Je celkem jedno, kde si Pachl vzal inspiraci, hlavně že to není další přitroublá kriminálka (třeba Anděl). Zaujalo i obsazení – byť se herci mihnou jen v jednom díle. Čermák baví, myslivec tady nechlastá, ale vraždí, sex na horský chatě nevede k početí, ale ke žhářství a jako zátiší může posloužit třeba hovnocuc. Pravda, najde se tady i nějakej ten filmovej kýč, ale … Rodinný linie trapně nevyplňujou čas, ale slouží jako de facto od počátku konstruovaná zápletka k závěrečnýmu finále, který je fakt hustý! Asi nemá smysl pátrat po tom, jestli to je (či není) možný, ale tohle už nebylo ani severský. Spíš americký, se stylovým rozloučením „po česku“. Je dobře, že Kuneš o tom, že dokonalej zločin neexistuje, bude přesvědčovat taky Američany. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su komplikovaná (nejen policejní) osobnost. 2.) Krušný hory jsem měl za klidný místo pro život. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série K vlastnímu překvapení jsem se pustil do sledování českého seriálu. Sice jsem k tomu musel být dokopán několikerým doporučením, ale stalo se a doporučení budu muset předávat dál. Rapl má totiž rozhodně co nabídnout a jeho sledování není pouhou ztrátou času. Já sám jsem byl překvapen tím, jak mě ten příběh začal bavit. Major Kuneš je zajímavá, skvěle napsaná a zahraná postava. Atmosféra pochmurná a příjemně depresivní. Jednotlivé epizody povedené a i celosezónní příběh je dostatečně zapletený. Navíc se mi líbilo, že se nebojí odstraňovat postavy a připravili mi tak nejedno překvapení. Bavil jsem se tolik, kolik jsem u českého seriálu nečekal. Za mě určitě palec nahoru a jsem na pokračovaní zvědav. 2. série První série mi přišla skvělá, druhá je bohužel o poznání slabší. Ale to už je úděl toho, když musíte navázat na něco, co se povedlo a přitom se snažíte věci změnit. Pravda totiž je, že postavy působí jinak než předtím a nejhlavnější rozdíl je právě u Kuneše, který rozhodně není tak zajímavou postavou jako byl v předchozí sérii. Ani ta zápletka s balkánským bossem nebyla dostatečně zajímavá na utažení celé série. A pak je tam spousta těch logických přešlapů, které praští dřív nebo později do očí. I když úplné rozloučení mělo styl. I tak byl ale Rapl fajn. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, naštěstí to pak celé mělo stoupající tendenci. Spousta postav mi v průběhu seriálu postupně přirostla k srdci a tak mi nakonec bylo až skoro líto, že to všechno končí. Na české poměry vskutku solidní počin. Tento komentář se týká jen a pouze první řady seriálu, druhá je bohužel propadák... ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Natáčelo se v Ústí nad Labem, Mostecku, Děčíně, Praze, na Sázavě, v Černé Hoře a u lomu U Chlumu u obce Srbsko. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Jáchymov, Praha, věznice Vykmanov, Karlovy Vary, Radošov, Mariánské lázně, elektrárna Tisová, elektrárna Mělník, Jablonec nad Nisou, Albrechtice - Špičák, Klánovice, Újezd nad Lesy, klášter Teplá, Březová, Kladno, Boží Dar, Úvaly, Horní Blatná, bývalý cínový důl Saversack- Přebuz, Aš, Dubenec, Horoušany, Abertamy, kaple Suchá, Merklín, Cheb, psychiatrická léčebna  Bohnice, rozhledna Bleiberg u Bublavy, bývalá kasárna Hřebečná, Loket, Přebuz, Úvaly, Dolní Litvínov, Prokopské údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama