Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele carl.oesch k tomuto seriálu (2)

Rapl (2016) 

Přesně to podle mého názoru vystihl flanker.27 a Sonnery. Prostě - připomíná mi to Ve stínu, kde bylo vše OK, pouze ten příběh (v tomto případě příběhy) je tam nesmyslně vykonstruovaný, vypointovaný a tím pádem stojí za starou belu. Ani detektivní hra (sice zcela umělá...) typu třeba Colomba, nebo Poirota, ani realita typu 1. oddělení či (občas a jen částečně) Kriminálky Anděl (která je ale podle většiny zdejších intošů mizerná, protože ji natočila Nova) ani něco ve stylu Jesse Stona - kterému se způsobem místa a pojetí trochu blíží. Škoda, zase jedna promarněná příležitost. No a tu další řadu si ani nedovedu představit..... ()

Série 2 (2019) (S02) odpad!

Obecně mám detektivky rád. A to spektrum je poměrně široké, od vyspekulovaných typu Poirota až po skoro reálné, tady bych zmínil 1. oddělení, které jsou skoro blíž k dokumentům o případech FBI, který jde na jednom z volně šířených dokumentárních kanálů. Nicméně nesdílím nadšení pro onu skandinávskou školu a tím pádem ani její českou obdobu (Pustinu za klasickou detektivku nepovažuji). Prvního Rapla jsem sledoval, ale nenadchl mě, protože mně připadal spíš jako odvrácená strana Policie Modrava...nicméně pár dílů bylo docela koukatelných a bylo rozhodně lepších, než "odpadní" tvorba ČT (viz. třeba kriminálka Plzeň, Vraždy podle zvěrokruhu nebo ony detektivky dle "spisovatelky" Proškové. Ty jsou horší než pohrdaná, ale základní pravidla žánru ctící série na Nově a Primě. Bohužel, tohle bylo hodně slabé, většina kritiky byla už celkem racionálně uvedena, tak bych dodal jediné. Je šílené, jak jsou ty Kavčí Hory odpuzující tím, jak poskytují snadné a lehké živobytí oné samozvané intelektuální elitě. Výblitky páně Pachla tady byly taky okomentovány, ale dokud budou mít podobní jedinci zaručeno, že za prachmizerné zboží dostanou na české poměry horentně zaplaceno, nic se nezmění. A to jsou filmy a podobná veledíla jenom špičkou ledovce v onom "tunelu", který je s přehledem největší v celé České republice. 7 miliard ročně = 160 mld. korun jenom tak od roku 2000. Pro představu - jedna šestina státního rozpočtu na straně výdajů. A průměrná rodina společně se stejně odpuzujícím ČRo zaplatí za tohle 2.004 korun ročně. Když byly poplatky ve zdravotnictví, dala za ně tatáž rodinu v průměru 90 korun měsíčně. A i o tom je taky tenhle paskvil z dílny chrám a tvrz české kultury... ()

Reklama

Reklama