Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele UM3L3C k tomuto seriálu (5)

Rapl (2016) 

S odstupem času jsem znova sjel obě řady Cirkusu Bukowsky i první řadu Rapla (druhá údajně dorazí roku 2018?) a za mě Cirkus jasně vede. Rapl je pořád kvalitní seriál, hlavně co se místní produkce týče, ale postrádá tu surovost, náboj a herecký výkony Cirkusu. Už jen fakt, že se seriál jmenuje Rapl a hlavní postava v podstatě nikdy "nevyraplí." V Cirkusu byl Kuneš daleko zajímavější, tady je jen jeho slabej odvar. Celkově vzato jsem se bavil a užil si například atmosféru - o tom žádná. V porovnání s Cirkusem Bukowsky se ale podle mě jedná o downgrade. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Dialogy místy působí až stupidně a postava Kuneše je o dost "chudší" než v Cirkusu Bukowsky, kde mě bavil (a seděl) víc. Na místní poměry se ale pořád jedná o velice kvalitní věc, která v podstatě nemá konkurenci. Cením a těším se na další díly! ()

Křížová cesta (2016) (S01E02) 

Pro mě zatím zklamání, ikdyž pořád českej nadprůměr. Předchůdce Cirkus Bukowsky mě dokázal každým dílem pohltit a vyplivnout až kdesi na konci (což je už českýho seriálu pořádnej úlet!). U Rapla se spíš sekám na špatnejch dialozích mnoha nudnejch postav... Hodlám ale koukat dál, už jen kvůli postavě Kuneše, záběrech na horskou přírodu, nebo vydařený atmosféře. Prozatím 60% ()

Smrt na lovu (2016) (S01E03) 

Baví mě atmosféra a konečně se rozjíždějící děj. Postavy jsou ale pořád hrozně plochý a nudný. A dialogy místy až stupidní, aka nezahratelný. Normálně se začínám divit, kde je chyba, když seriál napsal a režíroval stejnej člověk, jako Cirkus Bukowsky... ()

Bludný kořen (2016) (S01E04) 

Zatím nejpoutavější díl! Na poměry český seriálový konkurence mě Rapl rozhodně baví (proto 4*), ikdyž k dokonalosti skvostů jako Bron/Broen nebo The Killing má hodně daleko, hlavně co se scénáře týče. ()

Reklama

Reklama