Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Recenze uživatele Meev k tomuto seriálu (9)

Kapitola první (2017) (S01E01) 

První díl špičkový. Kamera na nejlepší úrovni, scénář a herecké výkony, taktéž super. Skvělé bylo prolínání mladého a pozdějšího života. Těším se na další zajímavé díly tohoto zatím výborného seriálu. TOP. ()

Kapitola druhá (2017) (S01E02) 

První díl nasadil vysokou laťku. Sice tu byla opět úžasná kamera, nad kterou by se rozplýval i ledovec, ale dějová linka mě moc neoslovila. I přesto je to velice dobrý díl. 80%. ()

Kapitola třetí (2017) (S01E03) 

Seriál opět přeskočil na dobrou vlnu a řítí se po Albertově, zatím né až tak zdařilém, životě. Nic mu nehraje do karet, nemůže sehnat práci, starosti s Milevou, atd... opět skvěle odvedená práce, ale jse trochu zklamán, očekával jsem, že dvojí časová osa života bude ve všech, a né jen v prvním díle. Ale možná je to dobře, po přibývajících dílech by to mohlo začít nudit. Dále si nemůžu pomoci, ale tento seriál používá strašně zajímavý způsob natáčení, třeba zabere jen půlku obličej, nebo tak něco, a to ne super. Barvy jsou taktéž výborné- zkrátka se tomuto v obraze může rovnat jen málo věcí. Příběhově to bylo taky v pořádku a já nevidím důvod, proč nedat plný počet bodů. Jen taková má domněnka, myslím si, že se ty časové osy v posledním díle spojí- navážou na sebe. Tak uvidím, jestli jsem se mýlil nebo měl pravdu: 24.9. 2018. ()

Kapitola čtvrtá (2017) (S01E04) 

Albertovi se dostává zasloužené slávy. Opět výjimečný díl. Lze pochválit špičkovou kameru, barvy a velmi dobrý příběh. Prostě zase nemám, co bych vytknul. ()

Kapitola pátá (2017) (S01E05) 

Když je výjimečný každý díl, pak není výjimečný ani jeden. To u tohoto seriálu vůbec pravda. Nejprve mě překvapilo, že se tolik scén natáčeli v Česku. Poté opět skvělá kamera, o hereckých výkonech ani nemluvě a skvělý děj, který se někam posouvá (myslím, že ve třetím díle se nějak zasekl... nebo ve druhém, nevím). Prostě báječné. ()

Kapitola šestá (2017) (S01E06) 

Dějově asi nejzajímavější a nejlepší díl. Jinak to bylo furt dokonalé a podobné ostatním dílům. Výborně se dozvídáme o problémech geniálního fyzika ! ()

Kapitola sedmá (2017) (S01E07) 

Jak jinak než 5*. Už se odchází se zajímavými pohledy a přichází se z mnohem více rozvíjejícím příběhem. Obzvlášť u posledních dvou dílů se děj o hodně posunul. S tím taky odchází ze scény Johnny Flynn a přichází Geoffrey Rush, což mi trošku vadí, protože mi přijde, že Flynn uměl lépe vyjádřit Albertovu "šílenost" a zapálenost do fyziky. Skvělé zabudování války do příběhu dílu jen prospělo. Opět si nejde stěžovat ! ()

Kapitola osmá (2017) (S01E08) 

První díl, který byl úplně jiný, než ostatní. Celý se odehrával v kanceláři a Einstein čekal na vízum. Krásný příběh jeho života se hezky poslouchal a zpracování bylo opět na nejvyšší úrovni. Moc se mi také líbí, jak šli po ulici a Einstein začal něco vysvětlovat a najednou se jakoby vše zastavilo a létají tam okolo nich ta auta, atd... bylo to v hodně dílech a myslím si, že to je báječné vysvětlení jeho teorií. Dále jsem vůbec nevěděl, že ten ... (nepamatuji si jméno)... pomohl tolika židům, skvěle! Má teorie o tom, že se ty dvě časové linky života spojí v posledním díle se rozpadla, ale to nějak nevadí, alespoň se můžu těšit na další díly. ()

Kapitola devátá (2017) (S01E09) 

Opět dokonalé, jako celý zbytek seriálu. Skvělé je, že se herci neustále mění, tedy stárnou. Dějem se jedná spíše o politickou, než vědeckou situaci. Kéž by bylo víc filmů/seriálů, kterým by nešlo něco vytknout. ()

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama