Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozhodovanie či na film Shazam! ísť do kina alebo nie trvalo dlhšie ako u iných filmov, avšak nakoniec ma film určený predovšetkým pre teenagerov celkom prekvapil Pomerne solídne naplnená kinosála v mojom meste (v porovnaní s návštevnosťou na iných filmoch) sa bavila vo veľkom štýle, hlavne tá mladšia časť publika a niektoré scénky vyčarili úsmev aj na tvárach ostatných divákov. Prekvapujúco najlepší výkon nepodali predstavitelia Shazama Billyho Batsona, ale Jack Dylan Grazer, ktorý úlohu Freddyho Freemana zvládol veľmi dobre a má pred sebou zrejme sľubnú kariéru, ak dostane príležitosť aj v iných filmoch ako v tých o superhrdinoch. Najvyššie možné hodnotenie som filmu udelil napokon aj vďaka dobrému výberu skladieb a samozrejme hodnotenie ovplyvnilo aj to, že atmosféra v sieti SCC má svoje čaro. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek do edice "zmateni trailerem". Skutečnou cílovku bych odhadla tak na 7-9 let, z čehož aspoň 6 let dotyčný strávil zamčený ve sklepě bez lidského kontaktu, přístupu k okolnímu světu, televizi, filmům, knihám nebo aspoň joju. Nebo jinak: vezměte film Big, zbavte ho jakéhokoli smyslu, přidejte politicky korektní mix pěstounské rodiny (zde je prostor pro zlepšení - navrhuju transgender matku/eskymáka) a nekonečnou superhrdinskou supernudu a tadá, 2 hodiny vašeho života jsou v prachu. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Snaha konkurovat Marvelu dospěleji laděnými filmy moc nevyšla, protože Snyder bohužel nedokázal tento přístup zpeněžit tak dobře jako Nolan, a tak géniové z Warner Bros přešli k druhému extrému. Shazam je zvláštní multi-žánrový mix, který by se asi dal doporučit mladšímu publiku, nicméně těm starším a nebo těm, co už mají v tomhle žánru něco nakoukáno, to už příliš neřekne. První polovina filmu je ale přesto docela povedená. S postupem času se ale čím dál tím víc projevuje Sandbergova bezradnost v té snaze sladit několik žánrů dohromady. Samotné finále je navíc hodně cheesy a to už nezachrání ani Leviho entuziasmus. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velká blbinka, ve které najdete motivy mimo jiné z Harryho Pottera, Čarodějova učně a dalších fantasy. Záporák mi připadal slabý (navíc obklopen docela primitivními příšerami), hlavní hrdina nevýrazný. Třetí hvězdičku přidávám hlavně za Billyho novou adoptivní rodinu a za sekvenci s objevováním superhrdinských schopností. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 12-16 let, tak bych dal i 5*, ale zas tak velké neštěstí to není. Zhodnotil bych to jako zrod nového superhrdinského univerza právě pro cílovku 2. stupně ZŠ, které se docela povedlo. A jestli vznikne i TV seriáek, který budou hrát v čase Jů-Hele-neděle, tak by to byl ideál pro malého diváka i majitele TV, že by měl atraktivní titul. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Shazam! je jednoduchý, předvídatelný a bohužel se snaží přiblížit Marvelu, což je škoda. Na druhou stranu netlačí na humor za každou cenu a velmi dobře plyne. V podstatě se jedná o dvě hodiny dobré nápadité zábavy na kterou se opět rád podívám. Kdyby však nebylo občasné Marvel kýčovitosti, bylo by to lepší. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komiks neznám a nejsem si úplně jistej jestli je to dobře nebo špatně.Tak nějak jsem čekal,že filmový Shazam bude postavený na odlišnosti 14ti letého Billyho a jeho superhrdinského alterega,což se sice děje,ale v poněkud zvláštní rovině.Zatímco Billy je celkem normální,ve chvíli kdy se změní v superhrdinu se z něj stává kretén první třídy.Marně jsem navíc přemýšlel pro koho je Shazam primárně určen.I když je prezentován jako rodinná zábava,pro malé děti je přeci jen trochu drsný a pro dospělé je naopak infantilně debilní.DC nejspíš hodně chtělo mít svojí alternativu k Deadpoolovi (potažmo ke Kick-Ass),ale zatímco v Deadpoolovi funguje humor,akce i určitá sentimentalita,tady se to bohužel neděje.Čekal jsem víc...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi mě trochu ovlivnila moje žena, která mě řekla po filmu to pěkný, co se jí na tom líbilo,což já jsem neviděl a byl pevně přesvědčenej o dvou hvězdách. Nicméně jo. Je to víceméně pro mladší publikum, je to svižný, má to nápad, ovšem už to tady párkrát bylo. Nevím co tím DC zamýšlí. Uvidíme co do budoucna... 50% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zas tak nízké hodnocení si Shazam! nezaslouží. Je to místy hodně dětinské, hlavně samotné finále, ale jako celek musím DC pochválit. V rámci komiksovek to funguje dobře, je to vtipné, nápadité a Zachary Levi zahrál puberťáka v dospělém těle na jedničku. Možná bych zainvestoval více dolárků do vizuální stránky, pohrál bych si s příběhem - aby nebyl tak profláknutý. Shazam! to tlačí na humor, což je vidět a hlavně jsem se zasmál, takže úkol splněn. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som povazoval Zachary Leviho len za herca 2. ci tretej kategorie a vedel som len, ze hral v Agent v Sukni 2 z roku 2006. Levy ale nie je otravny, superhrdina konecne Levymu sadol, je uveritelny, a dobre sa na film pozera. Tvorcovia sli na to opatrne i s humorom -. nie je vtieravy, smiat sa casto sice nebudem, ale usmev m ifilm vycaril viac nez 2 - 3x. Zacinam sledovat Levyho karieru, som zvedavy, co pripravi do buducnosti, este to nie je stary herec : 62 % ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Humor příšerný, příběh céčkový a naprosto bez nápadu. Bohužel cílovka tohoto filmu nejsem a mohu jen říct, že DC by se neměl snažit o Marvel filmy, absolutně jim to nejde. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Čekala jsem něco daleko podprůměrného a trapného a nakonec jsem odcházela z kina nadšená. Velké plus a velké pozitivum má film rozhodně za obsazení, které k postavám opravdu sedí a navíc Zachary Levi dokázal skvěle zahrát 15-ti letého kluka v dospělém těle, věřila jsem mu všechno! Je to vtipné, napínavé, dramatické a občas i smutné. Jediná věc, kterou bych vytkla je délka, 132 minut je možná přeci jen trochu moc, dalo by se to zkrátit, ale i tak je to koukatelné. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně dětinský, bez lepšího příběhu, a chvílema jak parodie na kdeco. Dokonce sem se přistihnul, že v půlce filmu fandim spíš Strongovi, než tý buzničce v trapnym obleku, ale protože ten klaďák byl vlastně ještě děcko, tak sem to nějak překousnul. Každopádně slabota, a vůbec nechápu proč tuhle slátaninu pro děcka točil Sandberg. 30%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrný comicsový film, který je silný v dospělé části dětského herce / herců, ale jinak po většinu stopáže působí spíše televizním, než kino dojmem. Zachary Levi si svou roli dává s přehledem. Rodinná stránka příběhu je fajn, školní už zavání přinejlepším průměrem. Z akčních scén jsem pohoršen ani nadšen nebyl. Plus je tu ten, že tu děti nepřechytračují dospělé jako u Ocelové pěsti. Výsledkem je tedy příjemná jednohubka, dobrá na odpolední TV. Nic více a nic méně. 65% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, který hodně stojí na svém obsazení a vzrahy a emocemi mezi postavami, přestože to je plný klišé. Protože on je ten úvod vážně dlouhej, takže je fajn, že to bylo vtipné a vážně sladce blboučké, ale celková délka filmu byla fajn. Kratší by to filmu nelsušelo. A Zachary Levi byl dokonale úchvatnej jako vždy. Jako ve všem. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

O den dřív jsem viděl Hellboy a zdál se mi dost nepovedený. Ovšem po Shazamovi jsem si říkal, že byl aspoň nápaditý a měl nějakou chuť. Tenhle film je tak děsivě nijaký, jeho jediný funkční moment je ten, kdy do montáže zábavných momentů zahrají Queeni. Obzvlášť s blížícím se koncem je zoufalost a bezradnost tvůrců čím dál tím znatelnější, protože finále je jedna velká nuda s bandou zaměnitelných hrdinů proti zaměnitelným padouchům s nezajímavě použitými lokacemi. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu velmi dobrá, námět perfektní, jakmile se ale na scéně objevil Zachary Levi, všechlo šlo dolů. Prostě trapas. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama