Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 4

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako vznikla Wonder Woman (Gal Gadot). Na ostrove  záchranný pilota Steva Trevora ( Chris Pine) a zamilujú sa  do seba. Prinúti ju opustiť ostrov, kde sa narodila a vyrastala, aby vstúpila do sveta mužov a pomohla v boji s 1. svetovou vojnou. Nie je to až tak dobrý superhrdinský film, ale nekoná sa ani tragédia. Trvá to celú večnosť, kým sa príbeh poriadne rozbehne (ubehne takmer 90 minút, kým uvidíme Wonder Woman v kostýme) a je to pomalé a úprimne povedané, nudné. Je to tiež príliš vážne a pochmúrne. Prečo musia byť všetky filmy o superhrdinoch DC také tmavé? Tiež Chris Pine je vážne zle obsadený. Režisérka Patty Jenkins je po vizuálne technickej stránke slabá. Gadot i keď nevie moc hrať, tak jej úloha sadla ako Wonder Woman. Je silná, nebojácna a plná energie. 5/10 ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečnej origin, kterej je úmorně dlouhej, občas vtipnej (občas naopak strašně trapnej) a jediný co mě na něm bavilo byla Gal Gadot. Její kickass amazonka sice jako postava těží primárně klasickejch fórků v podobě kontrastu necivilizované holky a reality Londýna 20. století, ale i bojové scény si dává slušně. Digitální bordel finále byl ale už utrpení, tam bylo nejvíc znát jak se natahuje stopáž, iritovaly mě neustálý patetický kecy a naopak bavily bojový scény z WW1. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Jak si představuju pravý komiksový film? přesně jako Wonder Woman. Ač je Marvel úspěšnější a jeho film mám radši, v mých očích zatím nenatočil film, který by měl to všechno komiksové, jako právě princezna Diana. A v souboji dvou komiksových filmů z války jasně vítězí překrásná Amazonka nad supervojákem. Idylický svět na ostrově Themyscira docela hezky vykreslený, až na většinu Amazonek, které moc idylicky tedy nevypadaly. Naopak ošklivý, industriální Londýn a špinavá syrová fronta. Oba tyto světy skvěle zastoupené svými postavami, díky čemuž vznikali i komické situace, ideálně a přirozeně zasazené do děje a které pobavily. Je to film o Dianě, takže to, že první hodinu strávíme jen na ostrově a tím, jak princezna rostla a učila se rozhodně není mimo. Vypíchnout taky musím scénu, kdy se poprvé vyleze ze zákopů na frontu a osvobozování Veldu, která je skvělá a ždímá z člověka emoce. Konec typicky Snyderovsky digitální blázinec, mohl být kratší, ale asi si musíme zvyknout. První vlaštovka od Warnerů a i přesto, že se o JL bojím, doufám, že min. Aquaman bude v tomto sólovém kouzlu pokračovat. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak pojď si, Diano, královno Amazonek, poj´d si pro pár facek. Jsem unešen. Nevěřil jsem tomu, po filmech jako BvS, jsem ztratil v DC důvěru. Stejně tak jako v příběh, kde komiksové hrdinka má mytologické kořeny. To přece nemůže fungovat. Navíc všude ohromnej hype, Všichni chválí, kamarádi přesvědčují, to mě dokáže odradit. Přistupoval jsem velmi skepticky. Taky úvod filmu ve stylu patetických hlášek "I never be the same" mě nepřesvědčil. Jenže postupem filmu jsem zvyšoval ze 3 hvězd na 4 a pak na pět. A to díky jedinýmu člověku. Obsazení je totiž velmi solidní. Pořád sexy Robin Wright (ani jsem netušil, že se s Pennem rozvedli), sympatický Chris Pine (opět sis propašoval do filmu motorku, kámo, co? Star trek nestačil?), Danny Huston (vypadá trochu jako soudobě vypadající Etzler). A pak herec nejlepší...David Thewlis! Když jsem ho viděl o hůlce, zauvažoval jsem, jestli skutečně není nemocný, když pořád hraje takové postavy, ale že je fajn, že mu dají aspoň malou čestnou roli, kde i na malém prostoru ukáže svůj talent. SPOILER!!! A pak to přijde! Věděl jsem, nebo spíš tušil, že se Ares objeví...ale taková pointa, to jsem nečekal. Davide, smekám klóbrc. Přesvědčil jsi mě v Dračím srdci, poznal jsem Tě během naší sedmileté stáže v Tibetu, potěšils mě jako vlkodlačí profesor Lupin, ale tady, tady jsi mě přímo božsky ohromil! Za to si zasloužíš místo v mé topce! Dalším kladem filmu je zbytečně neprotahovaný závěr...finální bitka, poslední monolog a finíto a to i bez potitulkovek. A tak jedinou výtku mám k finálnímu rozhodnutí hrdiny Stevea...mám letadlo, které plánuje let z Belgie do Londýna, plný smrtícího plynu? Sakra, tak ho shodím nad Kanálem do moře a vyskočím s padákem, ne? Pod mořem bum a přežiju, easy prostě. :-) Jo a neuřezávaly si Amazonky jedno ňadro? :-D ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí se nemůžu ubránit myšlence, že na další novodobé filmy od DC se už snad ani nebudu dívat. Celá Wonder Woman působí hrozně nuceně ostatně jako celé DC univerzum. Děj je nezajímavý, hloupý a místy je navíc až absurdní v tom, že opakuje všechny špatné aspekty předchozích filmů a opět na to debilní a zbytečné CGI vyvrcholení dává většinu peněz z rozpočtu. Samotná Wonder Woman je bohužel trapná a z celého filmu je nucená snad nejvíc. Před premiérou filmu kolovaly zvěsti, že se konečně jedná o dobrou ženskou akční hrdinku. Za prvé nevím, jestli autoři těchto žvástů nezaspali posledních 40 let a za druhé, ona ani není dobrá. Občas byla šance, že nějaká scéna bude působit stylově, ale pokaždé se to absolutně posralo, takže z toho nic nebylo. Přímo fastinující je ale fakt, že tyhle filmy DC točí opravdu jen proto, že chce napodobit úspěch Marvelu. Popravdě už u úvodní znělky toho filmu jsem si řekl, že opravdu hodlá jet jen jako přes kopírák, akorát s mnohem hůř napsanými postavami a klišé stokrát většími a častějšími než jaké jsou u Marvelu. Kravina, které ale dávám pořád aspoň 2*, protože je to pořád o třídu lepší než Suicide Squad. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila. Fakt moc. Konečně ženský superhrdinský film... a dostaneme tohle. No jo, DC prostě nikdy nebude můj šálek kávy. Superhrdinky a superhrdinové jsou neskutečně OP, příběh plytký. U scény s tancováním jsem přemýšlela, že to vypnu. S žádnou postavou se tam ani nedá sympatizovat nebo soucítit. Nulová chemie mezi postavami. Sotva skončily titulky, už bych nebyla schopná říct, o čem to vlastně bylo. Muž z oceli hadr. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k pozitívnejšiemu hodnoteniu. Je to vyslovene "fantasy" komiksová oddychovka, s troška upravenou gréckou mytológiou. Ale je tam všetko, hlavne akcie . Hlavná predstaviteľka tiež nie je na zabudnutie. Má to aj pár humorných nápadov a scénok, a ako by aj nie aj myšlienky skôr patetického charakteru. Napriek tomu milovníci tohto žánru si určite prídu na svoje a nie je ich málo (stačí sa pozrieť na pravý stĺpček zoznamu vo fanklube. :) ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Začnu chválou. Wonder Woman je podle mě zatím nejlepším DC komiksovým filmem posledních let. Gal Gadot je sympatická a v roli se mi líbí, to samé platí pro hlavního záporáka (nebudu spoilovat). Tím pro mě pozitiva končí. Film se tak strašně urputně snaží překonat Marvel, až je to stěží koukatelné. První část filmu - ona bájná "Narnie" - byla k uzívání nudná a nechutně kýčovitá. Slow motion je tak častý, že vás spíš překvapí, když se ho tvůrci do nějaké rychlejší scény náhodou nedají. Co měla znamenat ta válečná družina? Ožralý zpívající Ir, Arab s fezem na hlavě a indián jménem "náčelník", samozřejmě ověnčený různými indiánskými cetkami? Rasová diverzita je jedna věc, ale není tohle trochu moc? Neobrací to tyhle rasové stereotypy trochu ve frašku? ()

mortak 

všechny recenze uživatele

První hodina a půl je vlastně esence vytažená ze všech těch různých ženských časopisů typu Cosmopolitan či Elle. Superžena zvládající všechny role je v nich prezentována snad v každém čísle a Wonder Woman dle Patty Jenkins odráží všechny ty rady, které tyto moudré časopisy dávají čtenářkám. Gal Gadot přechází doslova v několika sekundách z Ježíše do matky Terezy, z vědkyně a polygotky je hned v dalším záběru bojovnice, ať už feministicky kosí muže ostrým jazykem, či padouchy mečem. Krásná a sexy je ve všech těch rolích, a jaká je v posteli je jen cudně naznačeno (pochopitelně super). Na kuchařku nedošlo, ale předpokládám, že oběd pro návštěvu o několika chodech by zvládla bez problémů. Závěrečná třetina pak ukládá superženě úkol - spasit muže a svět, ale nepřehnat to, spíš jen průběžně "spasovávat", než se pokusit o radikální spasení. No, a pokud by se vám náhodou vážené čtenářky a divačky toto nepodařilo, jsou tu přece antidepresiva, psycholožky, šamani, čakry, jóga, guru Jára a podobně. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že mě vůbec nezajímá DC nebo Marvel nebo jakékoliv jiné superhero blockbustery. Jediný důvod, proč jsem si tu kravinu (skutečná kravina to naštěstí a tradičně začalo být až ke konci, takže jsem tolik netrpěl) pouštěl, je kvůli tomu, že někdo dostal nápad zasadit tyhle superhrdinský blbosti do WWI - což je skvělé (možná je to i v původních komiksech, fakt nevím, každopádně mezi současnou tvorbou je to stále dost nevšední scenografie). Nedávno naštěstí přispělo popularizaci WWI seriozní drama 1917 (2019), ale až do Wonder Woman (2017) po první světové válce z řad novodobých diváků neštěkl ani pes (divák), protože právě kinematografie způsobila, že atraktivní je až druhá světová válka - na první, v mnoha ohledech strašnější, se zanevřelo. Obecně je to trend až posledních let - myslím tím zasazovat tyhle blockbusterové blbosti do dob jiných - asi i zaryté fanoušky těchto komiksových podivností začíná nudit současnost - je mnohem zábavnější konfrontovat tyto hrdiny a superschopnosti s dobou, kam hlavní hrdina a jeho kompanie ani zdánlivě nezapadají. Z nedávných blockbusterů mě napadá Kong (2017) - kterého jsem si pustil, protože spojil s King kongem vojáky vracející se z války ve Vietnamu, anebo nadcházející díl Kingsmanů (2021) - který se opět vrátí do WWI, na paškál si dokonce vezme i samotný atentát v Sarajevu. Tyhle paralely i se skutečnou historií podle mě fungují mnohem více. Vypadá to, že vintage začíná být sexy. Abych se ale vrátil k Wonder Woman - samozřejmě vůbec nemá cenu hodnotit scénář, nainivitu, dialogy, digitální efekty, a tak dále - to všechno mě, jako již tradičně, strašně štvalo, ale už takovým tím způsobem, že nad tím mávnu rukou, už se ani neusmívám. Důležitější je, že i přesto to byl jakž takž koukatelné. Hodně mě bavily kostýmy - nejsem znalec, ale vypadaly i celkem pečlivě ošetřené z hlediska historie, alespoň dle toho, jak dobu vnímám v nějakém všeobecném vizuálním povědomí. Genderově vyvážená partička je samozřejmě velmi laciný prvek, ale asi to dnes musí mít každý film. Zapojení více ras (což automaticky utváří i zajímavý charakteristický kostým) jsem nedávno zaznamenal v remaku Sedmi statečných (2016) - a s Wonder Woman se to shoduje v tom, že postavy v tom filmu prostě jsou, nějak vypadají, ale nic víc od nich nečekejte. Mám-li něco říci závěrem, tak to, že kdybych šel do boje s vědomím, že mi má záda krýt „ostrostřelec" Ewen Bremmer, tak to se půjdu raději dobrovolně vymočit do minového pole. Zajímavý cast, ale kterého jiného přitroublíka nacastovat do pozice random Skota, no... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nedá se sledovat soustředěně, není co sledovat. Celý film bliká v hlavě červené světlo - "Pozor, ztráta času". ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na tom čím jsme, ale čemu věříme a zač pojujem! Kupodivu musím uznat že je WW ZAŤÍM NEJLEPŠÍ DC SÓLOVKOU... To co jsem čekal a mám v podobných filmech rád, jsem dostal... Povedený příběh mythologii.. A babu co do toho umí pořádně někdyaž šíleně praštit! No a v neposlední řadě, KONEČNĚ i dobrého záporáka co má koule!!! A nebojí se je ukázat. I když ta volba hlavního představitele Arese mi přišla při nejmenším úsměvná.. :D Teda, když si představíte řeckého boha. ;) No překvapení se moc nekonalo.. Ale tu bitku a pár dalších scén.. Zákopy a podobně jsem si užil. Nadruhou stranu byl film možná místy až příliž ukecanej a místy vcelku naivní.. Ale, vzhledem ke stopáži, co tam taky narvat. ;) Plis par zbytečných postav... Ale aspoň z toho po stránce příběhu vytřískalo Studio víc než takovej Steve rogers.. Z Druhé světové a samozdřejmě nesnim zapomenout na naprosto epický a nezapomenutelný soindtrack.. Hanz prostě umí. Viděno ve 3D: Vyděno z 3D.. Asi nic. Nedoporučuju. :D ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

S horkou príchuťou horšie než Man Of Steel, ale určite lepšie než Batman vs Superman, o SSq ani nehovorím. Celkovým problémom je nejaká Gadot, ktorá je taká herečka ako ja kozmonaut s prijebaným prízvukom. Bývalá miss nejakého islamského štátu - čo chce zase "make world to better p(a)lace". Keď to opáčim z druhej marvelovskej strany - určite lepšie, než čáry-máry-fuck Dr. Strange. Kapitán Kirk sa síce snažil, ale väčšinou som si pri tom zakrýval uši. Prosím, žiadne continue! ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Až na trochu nekonzistentní akci solidní komiksovka, která s klidem šlape na paty čemukoliv od Marvelu. Pospojovat akce do celistvějších bloků a trochu zrevidovat dialogy, aby v nich ubylo trochu těch blábolů o lidství a máme tu pecku, jaká tu nebyla od Iron Mana, Captaina Ameriky a nebo Man of Steel. 4* ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal zklamání a na toto filmové zpracování jsem se těšil asi jako na filmové zpracování Aquamana, ale mile překvapil. Wonder Woman je výrazná postava a uměla zaujmout. Akce byla v tomto filmu špičková a temná atmosféra v tomto filmu taky udělala své. ( 5.9.17/MAC ) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Esmeralda Maiselová zachraňuje lidstvo v toporně nevtipné, lobotomickými dialogy osazené, pomatenou akcí se hovnosící, kolotočářsky kýčovité a zejména neuvěřitelně NUDNÉ telehovnele, která značně nepovedeně paroduje mexické originály a jako vrchol mého znechucení je k tomu všemu proložena hluboce jímkovými filozofickými moudry zasloužilého konzumenta toluenu. Pro akutní zhnusení více nerozvádím a dále toliko odkazuji na výstižné sofistikované kritiky pánů verbala a kulyka, ačkoliv jsem nucen současně konstatovat, že druhému jmenovanému se zjevně značně kurví penetrační tolerance, neb každý své cti dbalý heteromuž by musel namísto oplácávání macesů slečny Vondrové, kterážto by měla být z humanitárních důvodů co nejdřív zahrabána zpět do kibucu, z něhož prchla, raději šourkem pětkrát o hranu stolu uhodit. Začínám mít opravdu neodbytné tušení, že adaptaci Velkého šéfa (vznikne-li tedy, přičemž začínám spíše doufat, že nikoliv) DCčkáři kolosálně zmrví. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Celkem dost oukej.. uteklo to jako svine..nejvic na filmu bavi jak je amazonka z pralesa v londyne a vsechno je pro ni divny.. :D hlavne diky skvelymu Chrisovi a gadot dostala prostor a nepusobi tak prkene jako v bvs..nejlepsi dc film co je..hodne slusnych 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dobrý obraz a dobrý zvuk. Jinak jsem takovou slátaninu už léta neviděl. Přišlo mi to asi tak, že při psaní scénáře začali v Googlu slovem Ares a pak klikali na to co vyskočilo, otvírali další a další odkazy a psali a psali. První světová válka, plyn, láska...tak tahle děti vypadala válka před sto lety...ještě si dejte kýbl popcornu. S přívůní chlóru, exkluzivně jen pro ten dnešní den...55% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ja som veľmi spokojný. Zase superhrdinovia nakladajú náckom pred zeleným plátnom. Tu je pridaná hodnota v podobe PINEappla a dvoch poliek zadku Gal Gadot. A trochu sa to nadľahčením približuje marvelu. Šípim, že tento trend bude len rásť, pamätaj moje slová. ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama