Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze uživatele Tsuki k tomuto seriálu (1)

Prolhané krásky (2010) 

Po první sérii si nejsem jistá, jak tohle hodnotit. Na jednu stranu jsem si v průběhu na postavy docela zvykla a zajímá mě, jak to bude pokračovat, na druhou stranu, příběh si mě zdaleka nedokázal získat tolik jako třeba, když jsem začínala sledovat Gossip Girl nebo The Vampire Diaries. Na čtyři holky v hlavních rolích se sice pěkně kouká, a osobně mám ráda Lucy Hale, ale ani jedna nehraje (aspoň teda v první sérii) moc dobře. Tímpádem tam chybí nějaký ten charismatický herec, který hned zaujme. Snad tedy s výjimkou Caleba - díky bohu za něho, že se tam v druhé polovině seriálu objevil. Doufám, že bude účinkovat i v pokračování. Na to se sice plánuju podívat, ale něco mi říká, že se to s tou hlavní tajemnou otázkou "kdo že vlastně je A?" bude táhnout napříč sériemi, a to by později mohla už být otrava. No uvidíme. 2. SÉRIE: Podobná úroveň jako první série. Místy je to hodně přitažené za vlasy a opravdu málo pravděpodobné (oproti například TVD, kde je minimálně ten děj zasazený do mystického světa plného upíru, čarodějek a vlkodlaků, tady je děj zasazený do naprosté reality a o to míň to vyznívá uvěřitelně). Přijde mi zkrátka šílené, aby "A" viděl/a úplně všechno. Na druhou stranu jsem si na sledování tohohle seriálu docela zvykla, a tak budu nejspíš pokračovat i u následující série... Jen si říkám, jak dlouho to bude ještě trvat, než v seriálu dojde k nějakému pořádnému velkému zlomu. Konec druhé série mi ještě tak zásadní nepřišel a ani mě to moc nepřekvapilo. 3. SÉRIE: Ještě o něco horší než předchozí série. Přijde mi, že tvůrci vaří dost z vody. Místy jsem se ztrácela v ději, je to už na můj vkus moc překombinované a mnoho z toho je opravdu málo pravděpodobné... nehledě na to, že postavy dělají stále ty samé hloupé chyby, což oddaluje odhalení toho, kdo za tím vším je (samozřejmě chápu, že je to vlastně záměr). A proč si ty postavy konečně nepřiznají, že Alison vlastně žije?? (nic ve zlém, ale jak si pořád můžou myslet, že to všechno jsou jen halucinace, když ji náhodou uvidí?). Zkrátka, celé to směřuje ke stále větší nesmyslnosti. Tak jsem si položila otázku, co mě vlastně nutí se na to dál dívat. A musím říct, že bohužel pouze ty sympatické herečky, na kterých to ostatně celé stojí. Především mě baví sledovat Lucy Hale a styl oblékání její postavy (Aria). Plus taky pár zajímavých mužských představitelů - především Tyler Blackburn, a pak nově taky Gregg Sulkin. Abych ale pouze nekritizovala, musím říct, že herecké výkony hlavních představitelek se od první série o něco zlepšily. Jde vidět, že hraní v populárním seriálu je pro ně ve výsledku dobrá herecká výchova.... Když to ovšem shrnu, tak musím přiznat, že na mě zkrátka jen fungují populární trendy tohoto typu seriálu (hezké tváře herců + moderní styl + trocha té napínavosti + sem tam dobrá hudba), přestože o kvalitě děje se rozhodně mluvit nedá... no co už, v tomhle jsem asi prostě běžný seriálový konzument. Nebudu si tu na nic hrát. A nejspíš dám ještě šanci i pokračování. ~(3,2)~ ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama