Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 1
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 747)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pukancova zábava, ktorá sa kvalitatívne ani omylom nepriblížila predošlým, samostatným častiam o oboch "hrdinoch". Verím, že je náročné spracovať scenár v ktorom budú hrať prím "obaja-dvaja" kohúti na jednom smetisku, no tak či onak, počiatočná pointa príbehu symbolicky pripomínajúca súboj Obamu s Putinom o zvyšok sveta, nič prevratné nepriniesla. Nemôžem povedať že ma Batman Vs Superman vyslovene nebavil, no po solídnom našliapnutí samostatných príbehov v mnohopočetných sériách som od spoločného projektu očakával omnoho viac. Záver ktorý bol pre moje oči čistým gýčom radšej nebudem ani bližšie komentovať. Najmä vďaka nemu šupnem bez výčitiek čistú dvoječku, lebo už chýbal len kpt. America, Hancock a Godzilla, a mohli sme byť svedkami zrodu novej ligy nevýnimočne výnimočných. Keď tento snímok porovnám s tohtoročným Deadpool-om, toto je čistá šľapajda do blata v bielych mokasínach. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

FIlm nakonec dopadl o něco lépe než ukázky. Přesto byl děj trochu dost chaotický. Herce podle mě vybrali dobře, ale s charakterem Supermana se drželi dost zkrátka. Batman byl o malinko dodělanější, ale i u něho mohli přitlačit. Nebo možná nepřitlačili záměrně, aby náhodou jeden z nich nebyl sympatičtější divákům. Stejně ale všichni máme svýho favorita, že jo. S Lexem Luthorem, jak ho představili tady, žádný větší problém nemám a docela mě zajímá jeho další vývoj. Jen doufám, že jim dojde, že pokud z něho budou chtít udělat Jokera, bude to spíš trapas. Jo a hudba byla fakt dobrá. 3* ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Snyderovo pochmurné divadlo šílenství. Dějový mohykán, kterým DC vyslalo Marvelu jasnou zprávu: "Zvládnem co vy a líp. Během dvou filmů jsme dohnali celé vaše univerzum, s větší věrností ke komiksům, bez family-friendly hávu a s výrazně zásadnějšími dějovými twisty, než jaké vy kopírujete už desátým filmem. Takže fuck off a bacha na nás. P.S.: Batfleck rules. A mně nezbývá než přidat nadšeně svůj podpis, políbit obálku a začít se těšit na další nášup. Subjektivně: Batman v Superman: Dawn of Justice - 10/10. Objektivně: 8-9/10, protože to má skoro tři hodiny a tíha studiových ambicí tomu občas láme záda. Já ale rozhodně nebudu ten, kdo si ještě kopne. Role soudců, porot a popravčích letos převzali jiní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $330,360,194 Tržby Celosvetovo $873,634,919Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,974,912Tržby za predaj DVD v USA $22,141,436║ zatiaľ ide skôr o rozpačité dojmi, v prvom rade 3D efekt mi to dosť kazil, robilo mi to prevažnú časť filmu tiene, rozdvojovanie obrysov, hlavne pri tom veľkom množstve tmavých záberov, na druhú stranu potešil úvod asi prvých 20 minút má pekné spojivo s Mužom z ocele, pre mňa boli plusom psycho depky "vsuvky" od Snydera, tie ma zasa brali, doslova uletenosť ako pri Sucker Punch, rovnako tak nebola zlá nastrelená celková dejová kostra, len niektoré hrany boli príliš ostré na vstrebanie, rovnako tak aj rýchle preladenie Batmana s nepriateľa Supermana na jeho top priateľa a ich rýchla nadštandardná spolupráca, prišlo na občasné dejové výstrelky ako keď sa predstavovali nový super hrdinovia z univerza DC, tam to prišlo doslova krkolomné, určite to chcelo trošku viac sa s tým vyhrať ale stále lepšie než Avengers 2... uvidím čo povie 2-pokus a nakoniec na druhý krát a v 2D verzii lepší zážitok a už lepšie som prekusol aj dej, záver priniesol aj emócie /videl v kine 3D verziu: 80%/__ __/videl v kine 2D verziu 2x: 90%/__ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Syn Kryptonu a Netopýr Gothamu: Ve jménu maminky! Zack Snyder je Superman komiksové epiky. Dokonalá forma, spousta panelů hodných zarámování, všemožné vizuální fígle, prvotřídní výběr hudby či hrátky s detaily (zrovna teď třeba koně či levitující hlína na rakvi ala poslední vteřina Inception). Jako každý superhrdina má však i on svůj kryptonit a v jeho případě je to na banalitu trpící scénář. Element, který často není schopen unést tu obrazovou tíhu na pro kina omezeném časovém prostoru. U Watchmenů nebyl nejmenší problém, ale nyní všechny ty ubohé motivace, Martičky zastavující hněv a sbírání speciálních kopí novinářkami pro pozdější jen stěží odhadnutelné účely docela bolí. Možná i víc, než Eisenbergův hyperaktivní výkon v roli Luthora, který se choval jako Joker.. Jenže…už jsem vám říkal, že je Zack Snyder Superman komiksové epiky? Žánru, jenž umí být nádherný i jako brak.. P.S.: Po hudebně podbarveném nástupu Wonder Woman na scénu musím zamilovaně konstatovat, že pokud umí i vařit, má u mě šanci.. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Pri tom, ako Batman (Ben Affleck) lieta v Batwingu a láka Doomsdaya (Robin Atkin Downes) do Gothamu, je v pozadí možné vidieť budovu Ace Chemicals. Podľa niektorých komiksov je to miesto, kde vznikol Joker. (Kaceris)
  • Jde o první film, kde je vedle Boba Kanea jako spoluautor Batmana uveden Bill Finger. Kane sám sebe dlouhá léta označoval za jediného tvůrce postavy, ale v jednom rozhlasovém rozhovoru přiznal, že cca 50-75 % Batmana je z hlavy právě Billa Fingera. (Ištván87)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama