Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si zavzpomínal na seriál, který jsem jako dítě s oblibou sledoval. z pohledu o 15 let staršího člověka uznávám že je to idealistická pohádka, účelově vymodelovaná tak, aby mohla být moralizujícím nástrojem pro americkou společnost. zabývá se spoustou závažných problémů koloniální doby, ale svým způsobem jsou to problémy, které rezonovaly ještě v nedávné minulosti (rovnoprávnost žen a černochů ve společnosti, otázky nad dědictvím původního obyvatelstva Ameriky a nad způsobem, jak se k ní osadníci zachovali). v 90. letech bylo takovýchto seriálů jako hub po dešti a já se ptám - je dneska ještě vůbec něco takového? ano, tady většinou všechny zápletky vyzní hloupě a pateticky a v reálu by to asi takto nevypadalo. ale přesto - kde jsou dnes nějaké morální vzory ve společnosti? je jich stále méně a méně. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Spasitelka Quinnová s 24 hodin stejným sladkobolným výrazem v seriálu plném nesympatických postav (hlavně ten rockovej zpěvák) a Sullym. Neříkám, že je to moc špatný, asi se to někomu může líbit, ale mě ne. Navíc opravdu nemusím seriály, kde se jedna postava tak vymyká, je tak neuvěřitelně nevinná a spravedlivá a vždycky všem vyřeší jejich problémy. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ano Doktorka Quinnová sem tam pro své suveréní názory lezla na nervy. Pak tu byl ale naštěstí Sally (nejlepší postava seriálu). Plus spoustu dalších dobrých vedlejších postav. Je zde taky spoustu indiánů, a to se cení. Sem tam nějak zapracovaná historická postava a událost. Fanoušci divokého západu mohou být v podstatě spokojení. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Kedysi (na základnej) som tento "skvost westernov" považoval skvelú výplň nedeľného večera. No dnes, s odstupom času a konečne triezvy :-) v tom vidí iba slaboduchý pokus o telenovelu divokého západu. Plus, to že je tento seriál zaradený (k 16.10.2011) na 290.miesto v poradí obľúbenosti seriálov, začína ešte viac poukazovať na to, že - so stúpajúcim počtom užívateľov (ktorí si ako inak, vytvárajú multi-účty, "honia" body - a to nie len pred nejakou očakávanou ČSFD premierou) - úroveň tejto stránky KLESÁ stále viac a viac. FUJ. Nasrať. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem to mohl kdysi sledovat. Všechny hlavní postavy - ctnost sama. Dokonce i nejdrsnější hoši jsou vyfénovaní kavalíři. Jedna trapná scéna stíhá druhou ... tím že to byl jeden z prvních amerických seriálů po 89´, má to i velmi velký počet hodnocení, a ne vždy tak nízké jak hodnotím já. Kdo dal 80%, tak to asi viděl před těmi 15 lety. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • V epizodě doktorka řeší pokousání člověka (potencionálně) vzteklým zvířetem a mimo jiné říká (v českém dabingu): „...aby se virus nerozšířil.“ Vzhledem k dataci seriálu (60. a 70. léta 19. století) však není možné, aby znala tento termín. Tou dobou byly jakžtakž známé pouze bakterie, o existenci virů neměl nikdo tušení, první viry byly popsány až v 90. letech 19. století, tedy zhruba 20 let poté, co se odehrává děj seriálu. (Blondybaby)

Reklama

Reklama