Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Amerika po občanské válce promítnutá do života jednoho (tehdy) městečka, kde se setkáváme s celou řadou typů - drsný majitel saloonu, otloukánek telegrafista, prostitutka, starý indián, konzervativní novinář a rodina hlavní postavy, která svým revolučním přístupem ke společenským jevům bourá tehdy přijímané zásady. Večery s babičkou, dědou, ségrou a doktorkou Quinnovou jsou nezapomenutelné. (378.) ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí a možná ideální seriál pro dnešní dobu? Žena, která se ve všem vyrovná mužům a rasová rovnost pro všechny. Teď si dělám trochu srandu, ale je vidět, že mně ta naše korektní společnost leze taky na mozek. :-) Zpátky k seriálu, jako mladého mě to bavilo. Povedlo se obsazení, všechny postavy mi byly sympatické a vcelku si na ně vzpomínám dodnes. Jednotlivé epizody měly poutavé příběhy a dokázaly mě vždy napnout. Pamatuji si, že seriál chodil každý pátek večer a já se na něj vždycky těšil... alespoň prvních několik sérií, pak to šlo bohužel trochu dolů a dnes už ani nevím, zda jsem to viděl do konce. Přesto doktorce Quinnové rád pošlu slušné tři hvězdy. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně docela legrační. Jako dítě jsem se na tenhle seriál moc ráda koukala, aniž bych vlastně chápala, o čem to je. Nedávno jsem měla tu čest vidět první epizodu a pak pár dalších. To mi teprve došlo, že jde vlastně o červenou knihovnu! Každopádně k žehlení, když to zrovna běží v televizi... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Si robíte srandu? Toto? Naivita a detinskosť vysokého kalibru. Dosť podobné Vtákom v tŕní a Dallasu. Hviezdu dám aspoň za tých pár ideálov správania, ktoré by v dnešnom svete často, ako sa vraví, bodli. V niečom je to ľudské, citlivé, rozumné, ale opakujem prihlúple, že mám často nutkanie, keď na to narazím, hneď prepnúť na iný televízny kanál alebo vypnúť televíziu. Možno by sa k hodnoteniu k tomuto dalo použiť aj spojenie tuctový gýč, aj keď neviem, či to presne vystihuje. To by som mal použiť skôr na niečo moderné ako tie príbehy o upíroch, čím kŕmia dnes ľudí, ale aj na tú dobu bol tento seriál pre mňa debilizmus, tak sladké až jedovaté. Prirovnanie hlavnej hrdinky k Matke Tereze skoro vystihuje túto absurdnosť. Mám rád ak je niečo poučné, rozumné, berie ohľad na city a je to kresťanské, ale toto je typ veci, ktorá ma odradzuje od sledovania takýchto seriálov, nuž niekde sa stala chyba, že to, čo chcem a čo mám rád, ma vie odpudzovať. Žeby to bolo tým USA duchom a štýlom, neviem prečo u mňa vzniká tento paradox a bije sa to u mňa so všetkým, na čo poukazujem v komentároch, asi to bude tou povrchnosťou, absurdnosťou, či jednoduchosťou. To si radšej pustím nejaký praktický dokument o Matke Tereze. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)
  • Barbara Babcock (Dorothy) byla za výkon v epizodě „Dámský večer“ nominována na cenu Emmy. (Zephyr01)

Reklama

Reklama