Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o dospívání. Jak často jsem se v Kevinovi viděl :-)! Viděl jsem všechny díly 2 x a většinu jich mám na kazetě. Hodně seriálu pomohl skvělý český dabing (hlavně Donutil je nezapomenutelný). A taky je dobrá hláška otce rodiny ... "A musím platit daně" a " Neříkej levná a 30 Dolarů v jedné větě" atd. Prostě skvělá zábava, kterou si rád často pouštím a hlavně neomrzí ... ()

Reklama

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady...Dneska ráno jsem zhlédl posledné 115 díl tohoto neskutečně úžasného seriálu. Hodně dlouho jsem neviděl něco tak luxusního, co by mě tak chytlo. Byl jsem schopný se na to dívat 20 hodin denně a jen 4 hodiny spát a to jenom za předpokladu, že se vzbudím a stáhnu si další díl :-D Opravdu nemám slov na tak úžasný seriál, jako je tento...A ten, kdo se v něm ani jednou nepoznal, snad ani nebyl puberťák :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál, kde z každého záběru divák cítí nostalgii po ztraceném dětství a ideálech, které ještě nestačily okorat pod nánosem přízemní reality a špatných zkušeností. Výborný casting včetně dětských představitelů, kvalitní dialogy, scénář bez zbytečné vaty, uvěřitelné příhody, které i bez scénáristických kotrmelců dokážou zaujmout. Hodně dobrá je i poloha laskavého humoru a zdravé sebeironie v místech, kde hrozí moralizování nebo seriálová klišé. Tomuhle kvalitnímu dílku sluší uvedení na obrazovce veřejnoprávní televize. Celkový dojem: 90 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nostalgická slza z mého koutku oka ukápla. Vzpomínky na mé vysedávání před obrazovkou s právě běžícím seriálem bez pořádného tempa, smyslu a hereckých hvězd za doprovodu tradičního dabingu České televize jsou pro mě částečně záhadou a částečně perlou mého dětství. Kevin byl pro mě ideální hrdina, nic nevyhazoval do vzduchu, nechtěl změnit svět, jen dospíval a sledoval svou rodinu, kamarády a celou obyčejnou ulici. Síla tohoto díla je v jeho kouzelné atmosféře jedné doby, jednoho rostoucího chlapce a jeho životní lásky. Po závěru seriálu jsem měl chuť pustit slzy, ne protože se zastavil svět, ale že něco důležitého z něj odešlo... (kdo neviděl i konec, neviděl nic) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)
  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)

Reklama

Reklama