Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Ach sladké to boli časy, keď sa to vysielalo. Bezstarostné detstvo sa spája u mňa aj s týmto seriálom. Vlastne jedným z mála, ktoré už vtedy vysielala verejnoprávna televízia. Mám naň veľmi pekné spomienky, a ako tu už spomínal napríklad Douglas, tentoraz slovenský dabing predčil český. Hlavne hlavné postavy a najviac samotný Dempsey (Boris Farkaš). A čo je na tom skvelé: tento film má ešte aj dnes hodnotu, i keď mnohí ju nevidia. ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Bol to skvely serial 80-tych rokov,skoda len ze sa nenatocilo viac casti.Nechybalo mu nic,co by mal taky spravny krimi serial mat.Bol dostatocne ackny,mal vsebe britsky humor,bolo v nom aj mierne eroticke napatie a navyse kazda epizoda mala iny dej a pribehy sa na seba nepodobali(co sa neda povedat o vsetkych krimi serialoch).Vzdy ma milo pobavi,ako bratia Cesi kladne hodnotia slovensky dabing k tomuto serialu,Pretoze maju pravdu je skvely,no nemali by zabudat ze aj ine zahranicne serialy sa po slovensky podarilo nadabovat perfektne,ba mozno aj lepsie ako po cesky.Ide napriklad o serialy DERRICK , AKTY X , NCSI , DR.HOUSE , ALF atd.Jednoducho treba brat do uvahy,ze slovensky dabing od 80-tych rokov uz davno vyrastol z detskych plienok a plne sa vyrovna tomu ceskemu. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Úvodní film je vážně slabota. Srovnání s Profesionály, které tenhle seriál měl na obrazovkách nahradit, vyznívá velice nelichotivě, protože na rozdíl od "profíků" tu Dempseymu a Makepeaceové chybí především uvěřitelnost. Děj je přitažený za vlasy a značně překombinovaný. Bohužel, s uvěřitelnou zápletkou slušná detektivka stojí a padá. Pak už ji nezachrání ani povedené herecké výkony, ani bravurně zvládnutá výprava nebo efekty. Samotné serálové díly jsou ovšem o třídu lepší než pilotní film, což je zvláštní paradox. Fungují velmi slušně a mezi oběma hlavními postavami to navíc poměrně roztomile jiskří. Zápletky většinou slušné, i když i tady se sem tam objeví nějaký drobný úlet (Dempsey zneškodňující bombu v kasinu například). Škoda totálně zpackaného pilotu... Celkový dojem: 70% Hodnocení jednotlivých epizod: První řada: 1) "Ozbrojení a velmi nebezpeční" (pilotní film) 50% - nevěrohodný a překombinovaný 2) "Na padrť" 75% - slušná detektivka 3) "Výhra "70% - velmi slušné, žel trochu nevěrohodné 4) "Vláda násilí" 65% - ta "letecká akrobacie" je trochu úlet 5) "Válka gangů" 75% - velmi slušné 6) "Bez šance na útěk" 80% - Profesionálové jsou zpět ;o) 7) "Usmiřte se a neválčete" 75% - dobře vymyšlené a slušně natočené 8) "S přimhouřenýma očima" 80% - slušné a s překvapivým závěrem 9) "Jako ryba ve vodě" 75% - roztomilá variace na klasické britské detektivky, žel s trochu slabší pointou 10) "Rozsudek" 80% - rozhodně výborná detektivka Druhá řada: 11) "Stříbrňák" 70% - poněkud rozpačité ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase jedna klasika, na kterou jsem se kdysi těšil celé odpoledne. Dnes nevím, zda to bylo mým věkem nebo nedostatkem čehokoli kvalitnějšího v tehdejší TV. Každopádně mé TV dětství - to je hlavně tento seriál. A nedá se nezmínit, že zde je výjimka z pravidla a tentokrát slovenský dabing opravdu válí. K. Magálová jako Makepeacová je fakt k zulíbání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto hovorím seriál a na 80.roky to bola fakt jazda z nezabudnuteľnou dvojicou policajtov a vyšetrovateľov Dempseya a Makepeacovej v podaní Michaela Brandona a Glynis Barber, plus samozrejme neopomeniem ich neústupného šéfa Gordona toho hral Ray Smith. A na Anglickú produkciu jednoznačne jeden z naj seriálov čo tam vznikli. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Glynis Barber (Makepeacová) nemohla v dobe natáčania vyjsť z domu bez toho, aby ju neobklopil dav fanúšikov a ženy pre zmenu chodili do kaderníctva, aby sa nechali ostrihať po jej vzore. (Raccoon.city)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)
  • Celé jméno Makepeaceové zní Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeaceová. (HappySmile)

Reklama

Reklama