Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

gogos 

všechny recenze uživatele

Z aktuálního DC světa zatím nejslabší film. Gal Gadot je sice sympatická a Chris Pine charismatický, avšak na utáhnutí dvou a půl hodinového to bohužel nestačí. Střetává se tu epická fantasy s reálnou válkou a upřímně, není to tak zábavné jako Strážci Galaxie, tak fantasy jako Thor, ani tak zajímavé jako první Kapitán. Nejzajímavější je asi Dianino objevování nového světa. Závěr zbytečně uplácaný. Prostě vizuálně líbivý film, který svým pojetím nezaujme. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

U Wonder Woman bych škrtnul to Wonder a byl bych spokojenej. Né že bych měl problém s GG, která se vám při prvním pohledu vypálí do sítnice tak, že už dlouho neuvidíte nic jinýho. Především ty její OČI mi nedávají spát! Navrch připočítám kouzelnou naivitu a všechny ty úsměvné dialogy vyplývající ze střetu dvou rozdílných kultur. A chválu zakončím pěkně stylizovanou akcí - hlavně celý ten vír bičů, mečů, šatů, štítů, bujných kšticí a létajících nácků sakra dobře vypadá. I přes celý úvod superlativ ale Warneři natočili další tuctovou komiksovou adaptaci. Ústřední linka klišé, záporák klišé, technické disciplíny průměr, napětí nula a ta láska, no škoda slov. Nezastírám, že jsem podobných filmů už notně překoukán, ale i tak si tahle sympatická a zásadová (polo)bohyně zasloužila víc péče. A to nejen proto, že se to v její branži hemží testosteronem. P.S. Po projekci nečekejte na žádný další bonusy. Je to DC. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V rámci DCEU slušný nadprůměr, ale pořád to má horu nedostatků a v porovnání s nejžhavější konkurencí MCU Wonder Woman ztrácí na plné čáře. Určitě je to ale lepší film než Suicide Squad či BvS, kvalitativně srovnatelný s Man of Steel. Na druhou stranu nesdílím názor většiny komiksových nadšenců, že DC zcela ujíždí vlak, zatímco Marvel válcuje všechny rekordy a je před DC vpředu o délku deseti fotbalových stadionů (dle terminologie TV NOVA). Marvelovské universum je za aktuální situace o pořádný kus dál než DCEU, což ale neznamená, že v budoucnu nemohou z DC universa vzniknout nějaké zajímavé počiny. Mě vlastně mrzí, že nemůžu dát Wonder Woman vyšší hodnocení, protože už dlouhou dobu DC universu přeju, aby z něj opravdu vzešla pecka typu druhého Kapitána Ameriky (kterého považuji za jednu z nejlepších komiksových adaptací vůbec). Co naplat, třeba to vyjde ve dvojce. A Chris Pine hraje naprosto luxusně. 3,5* UPDATE 5.3.2021 - napodruhé vystupují veškeré nedostatky mnohem více do popředí a člověk si bohužel uvědomí, že v rámci žánru komiksové adaptace je to strašná slabota s ústřední (ne)herečkou, která je sice pěkná, jenže ničím jiným zkrátka nezaujme. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo udělat jednoduchý film bez kilometrového seznamu nových postav, které zákonitě budou další na řadě. Gadot jako WW je sympatická, a spolu s Pinem jim chemii mezi nimi věřím. Záporák se sice dal odtušit dost brzo, ale nic to nemění na faktu, že i přes svou přímočarost, si děj dokázal udržet příjemnou dobrodružnou atmosféru. Předlohu jsem nikdy nečetl. Jako oddechovka je první Wonder Woman dobrá volba. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Boha jeho... meh. Buď jsem na to moc starej nebo nároky většiny diváků, a tentokrát opět včetně kritické obce (zdravím Logana), rok od roku klesají níže, než by bylo záhodno. Ano, Diana v podání Gal Gadotové je opravdu tuze krásná… a to je asi tak všechno, co se o tom filmu dá říct pozitivního. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale víc než 3* tomu dát nemohu. Objektivně je to asi lepší film než třeba Batman v Superman, ale já se až příliš často nudila. Byly tam rozhodně fajn části. Chris Pine je sympatický a vtipný, Gal Gadot je taky v pohodě, ale zbytek postav mě buď naprosto nezajímal, nebo (v případě Arese) urazil. Akce byla fajn, ale většinou začala po pár chvilkách taky nudit. Párkrát jsem i málem usnula. Kdyby to bylo o kus kratší, nezlobila bych se. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Sic opět klasický schéma, nicméně s parádní akcí a hlavně funkčním přesahem, jedna z jehož point si (ne)chtěně utahuje z jiných klasických filmových schémat a výborně to roubuje na psychiku postavy. Potěšilo, že retro zasazení to využívá nejen kvůli retro feelingu, ale i jako protiválečnou kulisu, což v několika scénách dává notně najevo a vlastně to tak nějak nakonec vede i k těm pointám. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak mě tato nová komiksovka od DC nehcytila. Asi po hodině jsem na dokonce tak na čtvrt hodiny usnul. A to vyjadřuje můj celkový dojem z filmu. Roztahané, nezáživné, nezajímalo mě jak to dopadne, kdo umře, kdo ne. Udělané je to nicméně pěkně, všichni se snaží a film i tato schopnostmi obdařená ženština si jistě své fanoušky najde. Já mezi ně patřit ale nebudu. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Wonder-full women!! Nečekaně dobré! (a v kině to teprv muselo být..) Mé pocity kopírují ty, které jsem zažíval při prvním sledování prvního Captain America: Přesah do současnosti. Podobný look (zde WWI). Padouši v masce. Podobně slepená parta. SPOILER: Podobně (ne)ukončená romantická linie superhero x člověk. A ovšem i podobně nízké hodnocení zdejší obce, které by si zasloužilo být minimálně o 5-7% vyšší. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Film převážně pro feministky o tom není diskuze. Akce je téměř nulová a když už k ní má dojít, tak je nepřehledná a tuctově digitální a to i z pohledu Wonder Woman, finále ve stylu Batman v Superman, což mi ani tak nevadilo (jelikož Snyder a Warner v tom dělá lahodnej efektní bordel). Slabou stránkou je scénář, kterej sice nadchne z pohledu války, ale tupý celej film prodlouženými dialogy. Jako hlavní hrdinku tvůrci vybrali Gal Gadot jako perfektní volbu, ale řežisér(ku) jako hodně špatnej vtip... Hodně se film podobá prvnímu Kapitánovi, ale bohužel v horší verzi. 50% - 5/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Keď človek polovicu filmu uvažuje či neprišiel omylom do kina na paródiu, bude asi niečo zle. Tak zlý scenár som nevidel ani nepamätám. Hodnotené ako jednorazová zábava pri ktorej som sa vôbec nenudil, objektívne by to bolo asi aj horšie. Gýčový trapas. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman je Captain America z první světové s ženskou hrdinkou. Film má dvě tváře jedna je ta zábavná, kde se jedná o fajn origin s dobře napsaným a zahraným Stevem Trevorem v podání Chrise Pina. Pak tu jsou ovšem i ujeté části s kýčovitými záporáky, nesmyslnými linkami a přeplácaným finále, které je absurdní i zbytečně natahované. Gal Gadot je hezká, ale herečka je to průměrná. Jinak se jedná o pěkný film, který zase trošku domrvil Snyder, přesto je nutno říct, že se DC universe zlepšuje a třeba ten Aquaman už bude dobrý. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Na začiatok môjho komentáru napíšem jednu podstatnú vec. Nevadia mi prsia Gal Gadot a ak proti tomu dačo máte, tak ďalej ani nečítajte. Fakt druhý, podporujem recykláciu a ten kto nie nech sa zahrabe. Fakt tretí, o mýtoch a legendách viem dosť a nepotrebujem tu mudrovať ako rádio. A teraz poriadne k filmu. Už si ani nespomínam, kedy mi tak 140 minút rýchlo ubehlo ako teraz. Skvelá hudba, parádna kamera, úžasný príbeh a dokonalá Gal. Len jednu pripomienku mám ... Ares mohol byť vybratý fakt lepšie ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Captain America: DC" Jen s tím rozdílem, že Kapitán Mirek Dušín je nudný suchar s papírově tenkou motivací, který čekal 5 filmů na jakýkoliv jen náznak vývoje, zatímco Diana je už od samého začátku daleko sympatičtější, sžitelnější a zajímavější, takže i tu klasickou přepálenou stopáž, digitální bordel a nekonečně natahovaný konec jí člověk daleko snadněji odpustí. Ale možná by pro příště bodlo víc humoru a míň zbytečných, zapomenutelných vedlejších postav. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zdejší režisérka prokázala talent v poskládání celé mozaiky filmu a to tak aby nebyla příliš přeplácená. Také prokázala plno začátečnických chyb (žádné velké filmy s takovým rozpočtem ještě netočila). Primárně bych zde mohl psát o doslova zabíjení jednotlivých scén, kde solidní a napínavá scéna dostala přes hubu úplně hluchým místem či špatně zařazenou další scénou (že by někdo řádil ve střižně? Mohu jen spekulovat). Možná to není jen chyba režisérky, ale i chyba scénáře. Když filmu necháme jeho celistvost, jedná se o zajímavé dílko s fajn roztržkou na konci. A mé skutečně jen lehounké doporučení. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Fajn zábava s vynikající hudbou. Když vezmu v potaz, že jde o film, kde polonahá modelka pobíhá mezi zákopy (představa sice komická, ale nakonec je to asi nejlepší scéna filmu), tak jde o poměrně solidní práci. Silnější pasáže jsou občas střídány slabšími, zpomalovaček je na můj vkus až moc a finále bych si taky představoval lepší. Gadot herecky nic moc, tam to táhne spíš Pine. Pozitivní ale je, že chemie mezi nimi funguje. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Převažuje zklamání. Film nenabízí nic převratného nebo mimořádného, co by stálo za zapamatování si. Charakter hlavní hrdinky je strašně plochý, scénář mi připadal hodně podprůměrný. Ani casting bych neoznačil za povedený, Chris Pine mě vůbec nezaujal, David Thewlis je skvělý herec, ale ne do této role, Robin Wright i Connie Nielsen mám rád, ale obě mi ve svých vážných rolích připadaly spíše směšné. Na Gal Gadot se pěkně dívá, ale to je asi všechno. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí tří a čtyř hvězd, blíže spíše k těm třem. Zpočátku ukecaný a pomalu se rozjíždějící film, pak to naštěstí nabralo spád, což je jedině dobře. Pojetím takový Captain America v sukních, podobně stavěný příběh, postavy z podobné doby. Gal Gadot je krásná a myslím, že tvůrci nemohli vybrat lepší Wonder Woman. Celkově jsem ale asi čekala trochu víc zábavy, akce a napětí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Kéž bychom měli víc času..." Kdy jsme tady naposled měli pořádnou superhrdinku, do které se zamiluje každý chlap a každá ženská chce být jako ona? Bezvadný úvod na ostrově Amazonek, zábavný střet Diany se světem smrtelníků, půvabné jiskření mezi ní a Stevem (tanec při sněžení!), akční scény přehlednější než při všech avengerovkách a BvS dohromady. Mohlo by to ale být kratší, což DC ani Marvel asi pořád nemůžou pochopit... ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama