Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lhářky jsem si zamilovala ještě před první epizodou a je znát, že můj instinkt není úplně mimo. :) Četla jsem dokonce knihu a jo... v knize je samozřejmě mnoho věcí jinak, ale to neberu jako prohru nýbrž jako skvělý důvod proč číst knihy i sledovat seriál. Žádné velké spoilery se na úkor druhého nekonají. Konečně se také někde zase objevuje Holly Marie Combs. Doufám a pevně věřím v to, že si Pretty Little Liars udrží vysokou kvalitu ještě dlouho. Z postav mám nejraději Arii, hodně ráda mám i Spencer, protože Lucy Hale a Troian Bellisario jsou asi herecky nejsilnější. ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Nj, fajn vec pre mladé, väčšinou asi ženské publikum. Dopozerala som aj poslenú siedmu sériu preto, lebo som uź vážne nemala čo nové pozerať. Bola som rada, že bude koniec a musím povedať, že ma posledná séria veľmi milo prekvapila. Nehovorím, že bola potrebná, ale prekvapenie na konci a vážne dobrý herecký výkon Troian Bellisario, ktorej som zožrala maximálne že všetko, stáli za to. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Už hneď v priebehu pilota som z tohto seriálu mala zmiešané pocity. O čo sa vlastne postavy snažia svojim nelogickým konaním? Hovorím o tom, že jeden bozk a hneď je z toho veľké halo. wtf people? long story short - they are exaggerating things. Nespočetné množstvo predvídateľných scén, pre mňa najokatejšie boli scény medzi školačkou a učiteľom. Sledovanie ďalších epizód hlavne kvôli krásnej Shay Mitchell. Neskôr pre najnormálnejšiu (prvé 2 série) postavu, Toby. Časom ma tento divný seriál začal baviť, no vo svojej podstate, čisto iba pre mysterióznu zložku. Tak ako to vidím ja je, že tento seriál má v sebe potenciál, ktorý by sa využil na vyššie hodnotenie, keby hlavné protagonistky neboli namachlené, nezrelé, naivné, hlúpučké 16r dievčatká (tváriace sa, že majú 20, a skúsenosti nie veľmi bystrých 30-tničiek) s ich nezmyselnými milostnými vzťahmi. 1.séria - Hlúpučké školačky sú amatérky, neschopné vytvoriť plán na obranu proti A, a ktoré dávajú A príležitosti how to screw with them. No odrazu v 2.sérií (they think) they know how to play hard. Bottom line - sledovanie tohto... (nech je to čokoľvek)... kvôli handrám, sa oplatí. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Spoilerůplný komentář!Ze začátku jednoznačně Zoufalé manželky v dětské verzi.Dívám se a říkám si, proč se všichni chovaj tak nelogicky? Jenže se mi to prostě líbí.Některý scény se natáčely na místech, kde Gilmorky(jooo, joooo). Aria je taková krásná mrkací panenka, Spencer je taak chytrá, Hanna tolik vtipná, Alison je dokonalá intrikující svině, Toby, Caleb, Jason nebo Gareth se musí vyjímat na plagátech snad každýho dívčího pokojíčku, první dva řečení jsou fakt sympaťáci, Caleb navíc (Tyler Blackburn- sexy jméno)Pocahontas. Že se v půlce 4. série ještě vůbec nic nevyřešilo(pořád mě napadá srovnání s Dexterem :D), to neva. Klidně ať to producenti protáhnou na 15 sérií, si počkám. Jen by mohla umřít Emily. Kromě Andrey z The Walking dead a Jenny z L-Wordu neexistuje horší postava.Respektive si nemůžu pomoct, ale asi bych to svedla na herečku, která ji hraje. Jak tak hezká holka může lézt šíleně na nervy, když by mi nejspíš měla být nejbližší. No, ale samozřejmě je tu takovej ten neustálej americkej problém s homosexualitou. Všichni se shodnou na tom, že to je naprosto normální, není, za co se stydět, ale lesbický postavy neustále odjíždějí daleko jedna od druhé, umírají, uzavírají se samy do sebe a když už se políbí, tak jedině ve tmě, mimo záběr a tak, aby nekazily děti. Zkrátka- pokud se tohoto tématu bojíte, tak ho nevytahujte!(samozřejmě, že si tohle přečte moc hodně filmařů, zamyslí se a všechno změní, dobře to vím a proto to píšu). PS: jsem až takový fanda, že se dívám nově i na dabovanou verzi a veškerý Káleby, Kejliby, Bajerny i Vajldeny mám pořád ráda. ()

Galerie (1 797)

Zajímavosti (47)

  • Scéna, kdy se dívky vloupávají do Alisonina domu a Toby (Keegan Allen) se zlomenou nohou hlídá situaci z protějšího okna, odkazuje na film slavného režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora (1954). Navíc má Toby na sádře napsaná stejná slova jako James Stewart v již zmíněném snímku. (mandyl)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama