Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

mardun 

všechny recenze uživatele

Adaptace: Notro Films produkce, Spanelska verze "Doctor Mateo" pro Antenu 3 Televisión. Vysilana v roce 2009 a byla natacena v Lastru, Rakousku, fiktivni vesnice s nazvem San Martín del Sella. Francouzska TV produkce: Ego Productions, ve spolupraci s TF1, produkovana Francouzska verze s Thierry Lhermittem jako Dr Martin Le Foll, ve fiktivnim meste Breton Port-Garrec. V Nemecku, Doktor Martin, adaptace originalni serie, vysilana na ZDF s Axelem Milbergem jako Doktor Martin Helling, operatera z Berlina. Zasazeno do Neuharlingersiel ve Vychodni Frisii. V Recku maji zase "Kliniki Periptosi" adaptace originalni serie, vysilano v listopadu 2011 na Mega Channel s Yannis Bezosem jako "Markos Staikos",operatera z New Yorku. V Holandsku "Dokter Tinus" na zaklade originalni serie vysilano na konci srpna 2012 na SBS6, v hlavnin roli s Thomem Hoffmanem. Serie natacena ve Woudrichemu. V roce 2014, Ceska Televize zacina natacet vlastni serii v hlavni roli s Miroslavem Donutilem, ktera je hodne inspirovana Britskou originalni serii. Vysilani serie od 4 zari 2015. Ceska verze se nataci v Beskydskych horach, Vychodoceskem Kraji, kde jako Portwenn, je take daleko od hlavniho mesta, Prahy, a zavisle na turistickem ruchu. V lednu 2016, je planovan Americky remake s Martou Kauffmanovou jako scenaristkou, spolutvurce uspesne TV show Pratele. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Ale je to hlavne o Donutilovi. Jeho herectvo a charakter hlaného hrdinu k sebe výborne pasujú, ale občas vidno, že by potreboval lepší scenár (lepšie napísané ostatné postavy). Ak tvorcovia nepopracujú na vzťahoch a dramatických situáciách (na úkor tých groteskných) je Martin rýchlo opozerateľná figúrka... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím je to slabé, takové utahané. Ale hlavně, jak to kopíruje britský seriál, a ne všechny reálie se dají nakopírovat na beskydskou kotlinu, vypadá to divně. Lidé z Beskyd jsou pojati jako nefachčenkové, lemplové, neumětelové, ale hlavně že mají to srdíčko na pravém místě. Nehledě na to, že skutečných Moraváků aby v seriálu jeden pohledal - kromě Donutila a Čvančarové je to právě samý Pražák nebo Slováci. Naštěstí tenhle seriál dělali profíci, takže kompozice záběrů, časování scén, a občas i mimika herců jsou na úrovni, jenže pak jsou zde zase zbytečně natahované scény a některé ne moc věrohodné scény, a někdy i vtip vyšumí do ztracena (pár scén na čarodějnicích). Po pravdě řečeno, občas byly věci poněkud přetažené - holka, co dělá chyby, jež mohou skutečně někoho stát život, si asi moc nezaslouží takovou podporu, a ten vyhazov se dal pochopit. No, zatím je to začátek, uvidíme. Po pravdě ale jsem nebyl ani moc nadšený z britské verze, přišla mi podobně utahaná a jen sem tam fór, a pouze krajina nemůže ty díry ve scénáři pořád zachraňovat. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako já Miruse můžu a uznávám ho jako sviňa. Až tady ten chlapík nebude, jsem zvědavej, kolik herců nám ho v jeho kvalitě nahradí!?! Tak teď za doktorem... Je to šíleně pohodovej, nenáročnej seriál, kterej člověka přenese z hektické doby velkoměšťáka, mezi vesničany do městečka, za klídkem a snesitelným, sem tam zdravotním problémem a šrámem. A to mi stačí! 70% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Bez debat nadprůměrný seriál vyčnívající mezi ostatními z té doby (Pustinu nepočítám se svým rozpočtem, který měla...). Donutil to jednoznačně drží na úrovni a musíme to uznat ať už ho sebevíc nesnášíme, zde se holt jeho povaha vyloženě hodí....Není nutné tento seriál zavrhovat a zbytečně hanit. Splňuje totiž většinu aspektů kvalitní zábavy pro českého diváka. *prostředí *zápletky *Donutil a jeho protivná, namyšlená povaha + občas se blýsknou i ostatní herci.... ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama