Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe seriál z "domácej" produkcie, ktorý má zaujal. Možno aj vďaka tomu, že scenáristi majú z čoho čerpať. A navyše kolorit postáv mi veľmi pripomína náš vidiek, viac ako ten český. Po prvých dvoch dieloých 4* Edit po 7.ep. druhej série: Seriál po fajn začiatku stratil dych a osciluje medzi príjemným priemerom a nudnou trápnosťou. Ale stále to považujem za najlepší seriál posledných rokov z CZ/Sk produkcie a rád ho dopozeram až do konca. 3* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nehorázný děj i postavy. 1) V seriálu se vyskytují pouze dva typy postav: neskutečně stupidní a skutečně stupidní. Připomíná mi to Cimrmanova debila a blbečka z Vyšetřování ztráty třídní knihy. Koncept chvílemi působí směšně, ale většinou jen trapně. 2) Ale je tu 64letý Miroslav Donutil a krásné prostředí Velkých Karlovic, no tak jo, no... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se snažím jít s dobou. Umírá mi tak méně pacientů." Elitní chirurg obvoďákem v horách? To zní tak originálně. A zábavně. A kupodivu to není ani jedno. Já jsem se rozhodl vyjmenovat všechny postavy, na který jsem nezískal alergii, ale na žádnou jsem nepřišel. Snad jen dokonale neempatickej doktor Elinger měl pár zábavnejch chvilek, debilita instalatéra Brázdy se mi asi třikrát jevila vtipnou a taneční kreace strážmistra Topinky ve mě rozproudila jihoamerickou krev, kterou nemám. Nicméně zbytkem obyvatel Protějova bych zatopil v kamnech a k žádný ztrátě by nedošlo. Já jsem prostě na žádný afektovaný hypochondry neměl náladu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Ale je to hlavne o Donutilovi. Jeho herectvo a charakter hlaného hrdinu k sebe výborne pasujú, ale občas vidno, že by potreboval lepší scenár (lepšie napísané ostatné postavy). Ak tvorcovia nepopracujú na vzťahoch a dramatických situáciách (na úkor tých groteskných) je Martin rýchlo opozerateľná figúrka... ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za snahu a za to, že mohlo být mnohem hůř (viz Ordinace a další tucet podobných hrůz, pro které mám vyhrazeno hodnocení odpad!). Každopádně Doktora Martina sledovat nehodlám... P. S. To vážně nejsme schopni vymyslet originální scénář a musíme přebírat náměty ze zahraničí (a zpracovat je mnohem hůř)? Asi bych se měla smířit s tím, že od ČT bych poslední dobou raději neměla očekávat příliš. Trend kvality jeho tvorby je totiž dlouhodobě klesající a žádný důvod doufat v nějakou brzkou změnu bohužel neznám. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama