Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem viděl z britského originálu jenom tento úvodní dvoudíl. Není to vůbec špatné a nijak mne to neuráželo. Možná je to až moc doslovná kopírka, ale vzhledem k tomu, že originál u nás nikdo nezná, to nemá ais smysl řešit. Atmosféra fajn, prostředí fajn, herci fajn. Milionkrát kvalitnější lidová zábava, než všechny Babovřesky apod. Donutil si myslím, že je lepší herec, než původní Doc. Martin, akorát je o 19 let starší, takže jiskření s Čvančarovou vypadá občas divně. Která navíc docela přibrala, ale to vůbec nevaDDí *:D* 6,5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil český režisér Petr Zahrádka rodinný seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Takže dohromady bolo natočených tridsaťdva častí. Dej je situovaný do malebnej obce v Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Dosť arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. Trvalo mi trocha dlhšie pokiaľ som si na tento seriál zvykol, ale po zhliadnutí niekoľkých epizód sa mi to celkom zapáčilo. Krásne prostredie moravskosleských Beskyd ma očarilo a Miroslav Donutil v titulnej úlohe mi zapasoval. *** ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Pražáci už těžká demence. Vinaři byly svojí "moravštinou" na pěst, ale včerty, ještě to byla jižní morava, ale tohle už je na zabití! Tak kurva buď ten příběh umístím do fiktivní oblasti (Protějov nestačí, když jedním směrem jsou Velké Karlovice, druhým Vsetín a všecko jsou to beskydy), nebo to dám třeba do severních čech. To je nějaká čecháčská moravafóbie, nebo jak? Amíci nestráví film s titulky a proto se přetáčejí remaky v angličtině, tak veškeré české filmy a seriály směrovány na moravu budou už prostě navždycky : "je to jasný...", "tak jsem přemejšlel", "poď na voběd" a do toho všeho vyhrává cymbál Nechoď Janku přes Polanku. Choďte už s tým do piči! Jak v jednom americkém filmu, kde fanoušek rockové kapely nosil triko Obituary a na hlavě punk číro... Zlaté Slovácko sa nesúdí. A seriál jako takový? Jo, dá se to. EDIT: Ne, nedá se to, hvězda dolů. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry relativně nadprůměrný seriál, který není pouze komediální- i když na vtipech a gazích staví...Doktor Martin je takovou komickou figurkou, i když herecké ztvárnění Miroslavem Donutilem se okouká a po čase nepůsobí moc sympaticky. Co nechápu, jsou vzájemné naschvály obyvatel Protějova a Elingera navzájem, ale i tak...(originál jsem neviděl) ...60% ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Jde o adaptaci britského seriálu. Chvíli jsem přemýšlel zda je výsledné forma spíš vinou adaptace nebo zda je špatná předloha.... Adaptace ostrovní komediální romance do beskydských podmínek není vůbec špatná ... tak mi to přijde po shlédnutí několika dílů originálu... Na vině je předloha a rozhodnutí seriál adaptovat (celý stojí na černobílých klišé a schématičnosti). Když si člověk obuje důchodky, uvaří meltu a cmrdne do ní mléko ze sáčku tak se to dá koukat :). ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama