Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec celkově za 2 hvězdy. I když se mi začátek seriálu líbil, sklouzlo to posléze k rutině, případy stály za prd, vypadalo to jak Kriminálka Šumava, nebo jak se to jmenovalo s tou Norisové sestrou, jo, Policie Modrava, jen tady byly Jizerky. Modré filtry, dlouhé pohledy, dým z cigaret, severské ladění, rozvážně dialogy o prdech v kuličkách, a navíc akční scény natočeny dost amatérským stylem. Občasný pokus o drsnou americkou školu taky nevyšel. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, není to kdovíjaká perla. Vlastně nemám ani srovnání s místní žánrovou konkurencí. Tím, jak se případy omezují na stopáž jednoho dílu, je vidět, že řadu případů vesměs vyřeší nevěrohodně působící zkratky, na druhou stranu se seriál drží při zemi, co se týče různých zvratů, které divák nebo čtenář detektivek už víceméně čeká. Stejně jako Cirkus Bukowsky je i Rapl protkán drsnou atmosférou částečně odkazující na severské krimi (major Kuneš je opravdu srovnatelný s Nesbøho Harry Holem, i ostatní postavy nesou rysy postav z jeho detektivek). Jsem rád, že se u nás něco takového vůbec točí a že po nějaké době můžu opět se zájmem usedat k seriálu made in Czechia. (1 146.) ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jojo, je to jenom počáteční nástřel hodnocení, přece jenom je před náma ještě hodně dílů, ale tak nějak předpokládám, že si to ty 4* zaslouží. No a pokud ne, tak to tady budu upravovat, dopisovat a měnit. Zatím velká pohoda na českej krimi seriál! EDIT 3.4.2019 Za mě dobrý. Nemůžu říct, že by tam nastal nějakej zásadní úpadek, i když se možná trochu víc vtipkuje, než by bylo třeba. Nicméně v závěru druhé série jde solidně do tuhýho a gradace je tady víc než slušná. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvrdí chlapi dělají zachmuřeně svou práci, bez úsměvu bojují s ponurými bezohlednými zločinci, zrádci ve vlastních řadách i s podezřívavou inspekcí. 1) Po každé epizodě zůstane na místě loužička chlapáctví._____ 2) Herecké typy odpovídají autorskému záměru a i milý 31letý Lukáš Příkazký (Kunešův - Raplův parťák Lupínek) je tu za tvrďáka. Přitažlivý 38letý Jan Dolanský (policista Gregor) to pak jistí._____ 3) 7.5.2019 - 2. řada. Snaha o atraktivní akční "světovou" podívanou je chvályhodná, ale režisér i scénárista, 42letý (2019) Jan Pachl to nezvládl. Děj je chaotický, chvílemi nesmyslný, což se stupňuje a v posledním díle dosahuje vrcholu._____ 4) Rovněž závěrečná pointa se mi hrubě nelíbí. Ve snaze vylíčit Rapla jako poctivého chlapa, co hraje podle pravidel, z něho na konci tvůrci udělali prostého hlupáka bez špetky pragmatismu - takový policajt očividně daleko nedojde._____ 5) Ten, kdo volil písničky, totálně ignoroval dobové konotace. Jakoby dvacetiletý chlapec vybíral podle toho, jak se mu songy líbí bez znalosti dobových souvislostí. Působilo to jako pěst na oko. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Hodinky, které dostal Kuneš (Hynek Čermák) od dcery, jsou značky The One, model Zerone ZE102B1. (sator)
  • Některé scény se natáčely v opravdu těžkých podmínkách a mrazech. Jednu noční natáčecí dobu museli herci přežít v lehkém oblečení i přesto, že venku panoval mráz -18 °C. Herec Alexej Pyško takové mrazy při natáčení odnesl oboustranným zápalem plic. (HawkeyP)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno