Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Untentrauer k tomuto seriálu (4)

Rapl (2016) 

Průměrný seriál, jehož hlavním problémem je způsob, jakým vždy odhalí pachatele. Vždy se jedná totiž o jakousi souhru náhod. Navíc spousta případů souvisí přímo s hlavními protagonisty jako pačamama. Uvedu příklady: 1.díl 1s. - vrah dealera musí být někdo kdo se mstí za smrt předávkovaného příbuzného. Ale PROČ? Prostě je to napadlo. A pak už stačí jen zjistit čím se živí rodiče předávkovaných - ejhle jeden z rodičů je olympijský střelec.....2. díl 1s - Kuneše prostě napadne, že to bude takhle protože viděl bábu co vykřikuje nesmysli (mrtvolu našel komisař) 3 díl 1s - Opět mrtvolu najde komisař a vrahem je nevlastní syn zavražděného, protože se tam po dlouhé době ukázal a byl zachycen náhodně umístěnou fotopastí WTF? Opět další náhoda? 4.díl 1s. Mrtvolu najde tentokrát bratr komisaře?? Vrah je ten kdo byl tehdy mladistvý a taky zavřený na dva roky...OK to by šlo ALE proč to nikoho nenapadlo v době kdy proběhli první vraždy 5 díl 1s - celé policejní oddělení nepozná mrtvolu???.....A tak dále a tak dále....NAVÍC se případy proplétají s osudy hlavních postav, jakoby bylo nemožné vymyslet vraždu tak, aby s nimi nesouvisela. Aspoň by ty mrtvoly mohl najít někdo jiný ne? Celkově je tento seriál nesmyslný propletenec, kvůli vyšším záměrům scénáře připravující diváka na GRAND FINÁLE. Případům chybí mravenčí policejní práce - je to parodie na kriminální seriály. Řešení případů postrádá jakýkoliv smysl a logiku. A další věcí je obsazení - tvrďák Čermák co vypadá jak šulínek a je o hlavu větší než Jirka Kritinářů jemuž sekunduje druhý trpaslík Příkazský, jehož herecké schopnosti jsou na úrovni herců z Ulice.....Aspoň toho Dolanského - sice také trpaslík, ale umí (který mě přesvědčil že umí hrát až na Prodané nevěste v ND) tam mohli nechat.....No a Pyško - s veškerou úctou k jeho skvělému dabingu - je sice o dost lepší než ti dva trpaslící (Dolanského nepočítám), ale prostě je to dabér a ne herec nicméně jo beru to a dá se na něj koukat. V podstatě to tam drží. Prostředí ve kterém se seriál odehrává je fajn. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Celá druhá série je nepovedená. Při sledování jsem ani nemohl uvěřit proměně osobností na které jsem byl zvyklý z 1. série. Jednoznačně se snaží těžit z bývalé slávy. Bohužel jim to nejde. Snaha autorů postavit hlavní dějovou linku v návaznosti na 1s. naprosto selhává. Postavy, které mi začínali být sympatické z 1.s se změnili k nepoznání a já je začal dokonce nesnášet. Bohužel jsem měl při sledování některých dílů pocit marnosti a ztráty času. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Naprosto zmatený díl, zdánlivě navazující na předchozí sérii. V tomto díle se dozvíme, že Rohana a spol. přesunuli do Ústí, že si Kuneš přivydělává, jako soukromé očko a že má asi i finanční problémy. Nic z toho se ovšem divák nedozví srozumitelným způsobem, který by vše objasnil. Co je z jeho dcerou nevíme...Díl se tak zabývá bezvýznamným případem očka Kuneše, který je doplněn o občasné scény z života ostatních protagonistů seriálu. Dále vytýkám autorům změnu v povahách postav a nesmyslnost jejich jednání. Za mě je tento díl naprosto zbytečný. ()

Útulek doktora Knechta (2019) (S02E05) 

Katastrofální díl plný nelogických rozhodnutí a ještě debilnějších zvratů. V tomto díle udělali z kriminalisty Pavelky křiváka co vykrádá transporty peněz a vraždí mafiány i svědky....Díl, ve kterém zdrhne z nemocnice člověk s průstřelem kolena, kde nikomu není divné, že jejich patolog nechodí do práce....Prostě tohle je bída. ()

Reklama

Reklama