Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Hodnocení spíš z nostalgie - měl jsem štěstí, že tenhle seriál dávali na ČT 1 v době, kdy mi bylo cca stejně jako hlavnímu hrdinovi, což znamená, že jsem se s ním dokázal maximálně ztotožnit. :) Vlastně skoro srdeční záležitost. Shlédnutí posledního dílu byla skoro nejemotivnější chvíle dětství. :D Díky za to. ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je pro mě srdeční záležitost - poprvé jsem ho sledoval ve svých 10 letech a hrozně jsem si ho zamiloval. Nikdy jsem neviděl všechny díli, ale co jsem viděl ty mě dostali. Už navždycky si budu pamatovat zachodové "šprůšo" nebo jak se francouzsky řekne "Chcete trochu másla?". :) Jo a jak už řekl golfista - chtělo by to Soundtrack. Muzika byla opravdu sqělá. Jak rád bych zase jednou z televize uslyšel tu krásnou úvodní melodii... ()

Reklama

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Seriál, který přiroste k srdci snad každému. Dívám se na něj podruhé s dětma a podepisuji názor níže uvedeného blogaře "..díval jsem se na to jako devítiletý a divil se, že jsou z toho mí rodiče úplně pryč. Teď už mi není devět.. a je to podle mne nejlepší seriál všech dob". Každý si tam najde minimálně jednu věc, která mu až překvapivě připomene nějaké vlastní příhody nebo trable. A přitom to není přehnaně přikrášlené (teda aspoň ne na Hollywood). Tomu, kdo umí anglicky, doporučuji rozhodně sehnat si originální verzi, některé hlasy (učitel "biologie") jsou nenahraditelné. Bez diskuse plný počet bodů. Jo, a ještě odkaz na výborný článek blogaře "B", ze kterého jsem citoval: http://progressiveboink.com/archive/wonderyears.htm ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Seriál jako natočený na míru. Prožíval jsem veškeré strasti i úspěchy společně s Kevinem. Tak jsem mu přál, aby s Winnie Cooperovou prožil celý svůj život. Vlastně i díky němu jsem několik let nosil "hočiminovky trepky" (levnější varianta Converse tenisek):-). Výborný Joe Cocker v úvodní znělce a jeho With a Little Help from My Friends, se kterou se proslavil už ve Woodstocku, kterého jsem tím pádem začal hned poslouchat. Strašně mě ovlivnila jeho Báječná léta. Jen by to chtělo vydat na DVD s původním českým dabingem a obohatit moji sbírku! ()

swed 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství s kouzelnou retro atmosférou. Dokonale se tu mísí mix humoru a vážnějších okamžiků. Spolu s hlavním hrdinou tu prožijete cestu od jeho dětství až po práh dospělosti. Spousta hlubokých myšlenek je tu podána pravdivě a bez přílišného patosu. Podobný seriál se dnes těžko najde. 9/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)
  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)

Reklama

Reklama