Reklama

Reklama

Muž z oceli

  • USA Man of Steel (více)
Trailer 11
USA / Kanada / Velká Británie, 2013, 143 min

Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři. Zod přísahá, že Jor-Elova syna jednoho dne najde a pomstí se. Na Zemi se Kala ujmou manželé Kentovi, kteří mu dají jméno Clark. Už jako malý chlapec si Clark připadal jiný. Jeho zvláštní schopnosti ho děsily, nerozuměl jim a snažil se je před svým okolím skrývat. Když se od svých rodičů dozví, že pochází z jiné planety, jeho život mu konečně začne dávat smysl. Planeta Země mu poskytla domov, nyní je tedy na něm, aby Zemi a její obyvatele ochránil. Clark pozmění svůj vzhled a vydává se do Metropolisu, kde jako Clark Kent nastupuje do redakce Daily Planet a mění se v anonymního zachránce lidských životů. Jediný, kdo pozná Clarkovo tajemství, je jeho láska Lois. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 386)

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouhý závěrečný souboj, který mi kazí celkový dojem svojí "umělostí". Nevím, jak kdokoli z Vás, ale já jsem si přál už konec. ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Toto bol posledný film s touto tématikou, supermanov, X manov a neviem ešte akých Deadpoolov ktorý som si pozrel. Dospel som k záveru, že sa už nič nové v scenároch nevymyslí . iba ak viac ničenia s použitím digitálnej techniky.. Človek je tvorca plný emócií a tieto filmy propagujú ničenie a posolstvo, ktoré nie je pre človeka posolstvom života. Technicky a remeselne to bolo zvládnuté ok, ale dej sa dal predvídať. Pre mňa to bol už stratený čas. ()

leavit 

všechny recenze uživatele

Nijak mě neoslnil ani scénář, ani většina herců. Naopak vizuálně se to Snyderovi opět povedlo, jen někdy mohl být poněkud skromnější, hlavně co se digitálních efektů týče. 65% ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Zde vítězí na plné čáře megalomanská forma nad slabě odvyprávěným obsahem. Uspokojivě podojená předloha a velmi přitažlivě vykonstruovaný vizuál včetně Cavillova Supermana, Zoda a celého Kryptonu. Závěrečná rvačka mezi mrakodrapy pak do mrtě překřičela dějové nedostatky, kterých Man of Steel má několik. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí tu kritizuje záverečný digitálny bordel, ktorý akože nudí, no to nie je pravda. Film si podľa mňa dobre rozdelil svoje časti, aj keď obidve mali svoje nedostatky. Tá prvá poteší scénami z Kryptonu, je tam tiež pár výborných komornejších chvílok s perfektným Russellom a Kevinom, bohužiaľ na akciu po úvode skoro nepríde, takže film trochu nudí. Druhá časť zase obsahuje masívne deštrukcie na čele s výborným záporákom Shannonom, tam ale zase chýba nejaké spomalenie tempa. A všetkému šéfuje fajnový Cavill, ktorý sa veľmi dobre hodí na rolu Supermana. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je vskutku trikový velkofilm, neboť triky jsou opravdu dokonalé. Líbí se mi, že je tento Supermanův příběh braný z gruntu a liší se tak od těch předchozích. Psychologické aspekty jsou zde velmi zajímavé (byť mám u komiksového filmu raději nadsázku). Akční scény a hudbu hodnotím na výbornou... prakticky nemám co vytknout. :) (viděno s dabingem) ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Pokud bych byl newyorkský pojišťovák, jistě bych si ten film užíval. Když pominu mraky nelogičností, které se objevují a mizí rychleji než Superman (v souboji se Zedem obletí půl New Yorku, ale přistane s ním tak šikovně, že Louise udělá jen pár krůčků po schodech a je zas u něj), v podstatě na těch dvou chlapech, co zdevastují celé město a přilehlé okolí není nic zajímavého. Pardon, vlastně ta záchrana světa. O tu jde především. Až mi skoro chyběl ten závěrečný potlesk a jásání přeživších..... ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost a dostalo se mi celkem povedené scifi "béčko". Stejně jako většina jiných "komixových" filmů je i tento plný blbostí, nelogičností a ohraných klišé (ale to je z části dáno už předlohou). Narozdíl od mnoha jiných "komixových" filmů se na tento, díky povedeným scénám, poutavé atmosféře a perfektním hercům a jejich výkonům, kouká dobře. Celé to doprovází skvělý soundtrack. Za mě rozhodně nejlepší hrané zpracování Supermana. Jediným zklamáním byl úvod na Kryptonu, na který jsem se těšil a nakonec to byla nejhorší část filmu. Navíc by se bez této přehlídky CGI efektů film obešel a na příběhu by to vůbec nic nezměnilo. Nelze se ubránit pocitu, že ta osoba, která skáče z vysokých útesů a jezdí na přerostlých vážkách do bitvy není Jor-El, ale Obi-Wan Kenobi. Když ale přežijete začátek, už vás čeká jen poutavá podívaná, která udrží pozornost až do konce. Odměnou vám bude celkem působivá destrukce města, při které museli zemřít statisíce lidí, ale tak už to chodí, když si mimozemšťané dávají do držky na naší planetě. ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal.Konečně dobrej Superman.To co mi strašně vadilo na původních Supermanech bylo to že prakticky neměl nepřátele které by nepřemohl.Tady to tak není a tvůrci nám v rámci možností představují realističtější verzi supermana.Celé je to také vyprávěno v epické šíři podobně jako Nolanovy Batmani.A Henry Civil je podle mně jedinej dobrej Superman( nic proti Chrisovi Reevovy).Krásně je také natočena zkáza Kryptonu.100%. ()

lord_zail 

všechny recenze uživatele

Jediné zpracování Supermana, které můžu a mám opravdu rád. Skvělý příběh a geniální hudba Hanse Zimmera v čele s Henrym Cavillem, který na tuhle roli dlouho čekal. ()

Sekyn 

všechny recenze uživatele

S odstupem času mohu říci, že je to nejlepší film DC universa. Ale neberte to odemne jako lichotku. V prvé řadě jsem od filmu a hlavně od Snydera očekával poněkud více, než jsem nakonec dostal. Bylo to zkrátka mnoho bot na pouhý jeden pár nohou. I ze samotné kamery jsem rozpačitý. Na jedné straně mistrovské záběry detailů i tam, kde by je člověk neočekával, jak to ostatně Snyder dobře umí. Na straně druhé již mnohokrát kritizována roztřesená kamera, což divákovi samozřejmě dokáže pokazit výhled do scény. Nejhorší na tom všem byla ale Lois Laneová. Každá scéna, kde se objevila se měla vystřihnout. Pak bych asi vydržel tu kameru na trakaři ba i dokonce trapnou smrt Jonathana Kenta. Za co je ale třeba tenhle film milovat je Soundtrack Hanse Zimmera, který ze sebe vydal maximum. A stejně tak zocelení Henry Cavil a Michael Shannon. ()

Vajk 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Watchmeni, ale zcela srovnatelné s Temným rytířem. Právě odkaz Nolanova veledíla je zde všudypřítomný, ještě patrnější je však vliv starověkých eposů (především těch antických). Zack Snyder totiž nenatočil žádný sci-fi film, jaké vytváří konkurence, nýbrž regulární hrdinskou epopej o polobohovi. A přesně takhle by se k superhrdinským snímkům -jejichž komiksové předlohy nejsou ničím menším, než současnou mytologií- mělo přistupovat. Obrovská škoda, že obdobný počin už zřejmě v rámci provázaného filmového vesmíru DC Comics nikdy nevznikne. ()

mombasamomo 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Supermana, ale tenhle film byl pro mě úžasným překvapením. Strašně se mi líbila první cca půlka, která byla hodně komorní a nebombastická, prostě taková lidská. Jedinou vážnější vadu na kráse pro mě představovala Amy Adams, hrozně se mi nelíbila v roli Lois. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Komiks pod názvom Man of Steel sa objavil koncom 80-tých rokov a predstavil Supermanové začiatky v modernejšom prevedení. Z tohoto komiksu vo filme zostala len kostra, zbytok si už domysleli páni filmári. Man of Steel je jeden z najlepších komiksov o Supermanovi no vo svete komiksov bol, je a bude len priemerom. Rovnako je to aj s týmto filmom. Amy Adams mi do role Luis Lainovej totálne nesedí. Pripomína mi vizuálne trochu síce tú trubku Moniku Tódovú - slovenskú pseudonovinárku, ale ako partnerka Cavillovi vôbec nesadne. ()

Kundy 

všechny recenze uživatele

Krásny štart rozsireneho DC UNIVERZA sme mali moznost zazit uz v roku 2013, iba 5 rokov po zaciatku Marvelovskej iniciativy a prerodu Tonyho Starka zo suberbohaca na superhrdinu. Clarkov prichod na strieborne platna sa niesol v nametoch Cristophera Nolana a preto si dovolim honotit, ze to bol viacmenej uspesny start zapocatej serie, od ktoreho vsak ludia dostali len presne to, co cakali. Clark spoznava Lois, bojuje proti zlu, ktore objasnuje jeho povod a stava sa symbolom dobra pre cely svet. Za zvysok vstupneho do kina sme obdrzali cca. 20 minut vybuchov... ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama