Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komiksových adaptací, které vévodí krásná Gal Gadot a sidekick Chris Pine. Jedinou chybou v castingu je Áres s knírkem, horšího herce si do role boha války nejde představit. Jinak o.k. 5* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První světová válka a comicsový hrdina? Sem s tím, říkal jsem si, když jsem se o tomto projektu dozvěděl. A měl zároveň obavy, aby to vše nevypadalo moc stupidně. Což o to, stupidní to je, když WW vyleze po žebříku a čelí celé armádě s moderními zbraněmi, jenže zároveň je to i kur....y efektní. Přesto u mě nadále přetrvával pocit, WTF (to jako myslí vážně? Vydat se za nepřátelské linie jako skautík na výpravu?). Ale pak přišlo ono finální rozuzlení, které jsem čekal a přesto byl pak překvapen, jak nové informace obrátily chápání dané postavy téměř naruby. Rázem ty WTF momenty přestaly být WTF a logika (ač třeba jen základní) dala celku nový ráz, který vysvětloval některé činy a děje filmu, které jsem předtím viděl jako vrchol stupidity. Co se týče nadávání na hlavního záporáka ( v závěru), já byl jsem potěšen, protože to nebyl ten typ antihrdiny, jenž se snaží zničit svět, protože ho prostě chce zničit. Ne, tento měl smysluplné motivace a já jej chápal a dokázal se do něj vžít. Proto byl pro mě tento záporák daleko lepší, než třeba záporáci ze stáje Marvelu. Prostě ve výsledku spokojenost a jen ať DC v tomto tempu pokračuje. Jo a mimochodem závěr mi nepřišel přepálený, ale Boži!!! :D 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlela, jestli dát filmu 3* nebo 4* hvězdičky, nakonec jsem se rozhodla pro to menší s tím, že se na film podívám znovu v klidu doma. Gal Gadot jako Wonder Woman je dokonalá, nedokázala bych si představit nikoho jiného v takové roli. Také mně velmi potěšila přítomnost Davida Thewlise ve filmu, ale kvůli jeho slavné tváři (SPOILER) jsem věděla, že ve filmu nebude mít jen malou bezvýznamnou roli, ale jeho role bude daleko větší. Takže mi to přišlo malinko předvídatelné. Navíc se mi moc nezdálo to spojení s druhou světovou válkou. Vážně? Holocaust zachránila láska a žena s nadpřirozenými schopnostmi. Páni. Ne, ne, ne, tohle mi vážně nesedělo. Kdyby se jednalo o válku, která teprve měla začít ale nestala se díky nim, tak by mi to přišlo daleko lepší, ale i tak jsem zvědavá na další díl. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se DC podařilo dohnat Marvel a to tímto snímkem, dříve DC plnilo úlohu druhořadých komiksových filmů, které se trošku míjeli efektem, díky za to, že dnes už jsou na velice podobné úrovni a tito "rivalové" si budou dost šlapat na paty, kdo vyžene ven lepší dílo. Ale už k filmu, plno akce člověka drží ve střehu, což umocňuje i hudba v pozadí, která ději dodává na dramatičnosti, bohužel i ve velice povedeném snímku jsem našel pro mě hluchá místa, s klidem v duši nad tím mávnu rukou a scénáristům to odpustím, ve zbytku filmu jsem se bavil a opravdu nespustil oči z televize. Gal Gadot je neuvěřitelně krásná a zpomalené scény u mě málem vyvolaly erekci, seděla na tuto roli dokonale, tleskám tomu, kdo jí obsadil do hlavní role. Chrise Pine neuvěřitelný sympaťák, jako druhá polovička splnil na výbornou. Konečně klaďas taky jednou skápnul, ale svět se neposere a jede se dál. Chvíli jsem váhal s hodnocením, ale nakonec si to těch 5* zaslouží. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Po Man of Steel zatím nejlepší origin (v potaz beru i Marvel, kde mám nejraději Huka). I přes svoji praštěnost se úvod do mytologie povedl, potom i zasazení do WWI je chytrým tahem, takže na tom nejtěžším si tvůrci zuby nevylámali. Otazníkem byla Gal Gadot. V BvS ještě neměla tolik prostoru, navíc nepatří mezi mé oblíbené herečky, takže nepůsobila jako tahák do kina. Ale zde dokazuje, že film utáhne a přidává se tak po bok mála ženských hrdinek, které vás neserou. Povedla se i výprava (ostrov Amazonek je hodně cool) a akční sekvence (Patty Jenkins chytře využívala ladných křivek a pohybů spolu se zpomalovačkami) byly hodně chytlavé a svižné. Scénář se povedl, dobře mixoval konverzační scény, akci i vtip. Navíc Aresova motivace není diskutabilní a nesmyslná, takže plus i na této frontě. Trošku škoda přetažené stopáže a několika předvídatelných scén spolu s nezbytným klišé. Feministky asi šílí štěstím, konečně dostaly hrdinku, která nakopala prdel těm zlým mužům. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Rád bych pobyl víc času na Themyskiře. Naivita Diany, která byla neustále sestřelovaná Stevem, pro mě už nebyla plnohodnotnou náhradou, i když mezi sebou měli potřebnou chemii. Arés svůj potenciál zahodil brzy lacinými výkřiky. Kvalita akce byla kolísavá, škoda že ta nejhorší část připadla na konec. Z filmu bylo cítit retro, stylizace byla zdařilá, ale z období Velké války šlo vytěžit o něco víc. A ani kvůli Wonder Woman jsem DCEU nepropadl. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatnej film,ale prostě míra množství různejch komiksů,komiksový příběhy vo samotnejch hrdinech komiksů,příběhy kamarádů hrdinů komiksů,příběhy o jejich rodičích ,dětech,sousedech,vlastně zemegula je plná hrdinů,a kdy se toho nabažíme,sám nevim.A musíte si z tohodle žánru hodně vybírat.Já dám svejch obligátních 60%,a jdu dál.Jednou stačilo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pár wtf momentů, ctrl c ctrl v prvního Kapitána Ameriky a absolutně schematický scénář - to jsou zápory. Kladů je ale víc. Parádní stylizace do I. světové války, příjemní herci, bezvadná akce, u DC překvapivý humor, nenudil jsem se. Sice je to opravdu jednoduchá zábava, ale mně vyhovuje. 70% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mám filmy od DC radši, než Marvel. Byť se to na první pohled může zdát dost podobné, tak právě DC si užívám mnohem víc. A nehledejte v tom nějaký racionální důvod, prostě to tak cítím. A stejně to bylo i tady, příběh se mi líbil, mělo to spád, herecky dobře obsazené. Navíc ten závěr byl podle mě perfektní. Hlavně spíš tím zvratem, než samotným soubojem. Doufám, že jsem moc neprozradil, ale kdo na konci nečekal souboj, byl úplně vedle. Byl bych osobně velmi překvapený, kdyby tam nebyl. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Asi takto má vyzerať poriadna origin story. Vieme, odkiaľ Diana prichádza, prečo je tým, kým je a robí to, čo robí. Je to príbeh hlavne o nej, ale zároveň dostali priestor aj ďalšie postavy, ktoré ju na začiatku jej cesty formovali. Vidíme ju nielen ako bohyňu a bojovníčku, ale aj ako človeka, ktorý si musí, po konfrontácii s ľudstvom, trochu celkom dosť prestavať obraz, ktorý o svete mal. Nie je zložité sa stotožniť s jej túžbami, rozčarovaním, či bolesťou. Diana sa pripravovala na bitku a prišla na to, že je vo vojne, ktorá nikdy neskončí. príbeh to bol veľmi pútavý. A aj akčné scény boli skvelé. osobne sa mi najviac páčila bitka na pláži medzi amazonkami a nemeckými vojakmi a Dianine prvé kroky na fronte. Aj obsadenie bolo vynikajúce. Gal dala Diane odhodlanie, správnu dávku arogancie ale aj naivitu a zraniteľnosť. A jej merry band of misfits, na čele s above-average Stevom, boli dobrou humornou vsuvkou, ale zároveň nastavovali zrkadlo. A film prešiel Bechdel testo. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Další koník ze stáje DC a tentokrát je to pořádný kousek! Ženské komiksové hrdinky beru jako příjemné zpestření univerza, takže se o ně ani nějak detailně nezajímám. Tento origin ale hodně mile překvapil a ukázal nám, že i to DCEU umí vyplodit zajímavý kousek po třech předešlých eskapádách. Gal Gadot je nádherná a je radost na ni v roli Diany pohledět, vážně castingová trefa do černého a to samé i Chris Pine, který jí zdatně sekunduje a dodává celému filmu potřebný šmrnc. Za mě hodně milé překvapení a snad se tak i povedou další snímky z této dílny! A nesmím ještě zapomenout to WW theme , které je prostě naprosto epické! ( theme) It's about what you believe. And I believe in love. Only love will truly save the world. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Obří služba pro dívky a holčičky všech zemí a pár pěkných obrázků pro pány otce. Kvalitativní záchrana DC se ale ani náhodou nekoná, tenhle vlak se i nadále řítí plnou parou do pekel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Díky vlně podařených filmů ze stáje Marvelu, působí většina těch od DC dětinsky, až hloupoučce. S výjímkou Batmana, samozřejmě. Také WW má pitomoučký příběh, ale tentokrát to nevadí, protože nese myšlenky, kterým se slušný člověk neposmívá. Poukazuje na absurditu války, na temnou stránku člověka, na to, že kdo v sobě najde víru a odhodlání, může věci měnit a dělat svět lepší. Paradoxně tedy tvůrci ukazují skrze superhrdinu, cestu pro obyčejné smrtelníky. A to si posměch nezaslouží. Navíc přidaná hodnota je i půvabná Gal Gadot. Jako členka Ligy spravedlnoti, bude Wander Woman slušný protipól pro konkurenční postavu Black Widow. Ono se to nezdá, ale zahrát tak naivní postavu, aby to nebylo k smíchu a odvyprávět patetické dialogy, aby to nevyznělo jako volební program Sociální demokracie, Strany zelených a KDU-ČSL dohromady...to je kumšt. Mám sice raději komixárny, kde je vše spíš cool, vtipné, chytré a akční, ale z posledních DC věcí co jsem viděl, je tato asi nejvyváženější. Všechno je tady za 3* a to si zaslouží extra bonus, za vybočení z dosavadních propadáků. Nebýt strašného závěru a nevydařeného obsazení Árese, dal bych možná i 4*. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Prezentované vítězství feminismu v komiksových filmech a konečně DC origin, který se povedl. To podle mě není úplně tak pravda. Komentáře o konečně silné ženské hrdince, která prohlídne zlý svět 20. století, kde jsou ženy utlačovány a zjištění, že strůjcem všeho zla není Áres, ale že lidé jsou vlastně nedobří už ze své podstaty. Jako vážně? Tohle jste mi potřebovali ukázat v délce téměř dvou a půl hodin a utopené v záplavě digibordelu? Samozřejmě světlé chvilky se tam najdou, Chris Pine vše zachraňuje jak může a Gal Gadot není vyloženě špatná. Jenom je prostě vidět, že to neutáhne. Efektní zpomalovačky po Snyderovsku už moc nefungují a záporák je vyloženě slabý. Za mě pouze tuctový komiksový origin, který je prezentován jako něco převratného. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dalsia vyborna komiksovka z prostredia DC Universe. Gal Gadot a Chris Pine pod taktovkou mimoriadne preciznej rezie Patty Jenkins priblizuju k sebe dva uplne odlisne svety, divakovi postupnym rozvijanim deja a vzojmneho vztahu prezentuju nahlad na ludstvo, ako sme uz davno nemali mozno vidiet ani v zanrovo serioznejsich filmoch. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po několika nadšených ohlasech v mém okolí jsem čekal mnohem víc. I možná proto nakonec odcházím dost zklamaný. Gal Gadot sice je sexy, ale její souboje si ani pořádně neužijete. Hlavně ten závěrečný je neuvěřitelně natahovaný a nepřehledný díky tuně efektů. Pár povedených vtípků se najde, ale nestačí to. Míň amazonek, víc Londýna, víc války, míň božského souboje a byl bych spokojený. I tak je to však asi to nejlepší, co DC u filmů nabídlo, i když jsem Suicide Squad hodnotil o něco líp kvůli hudbě a celkovému kino zážitku o který jsem se u WW ochudil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Správně komiksové. Stylově přímočaré, nadmíru efektní - a ve slabých chvilkách dokonce i uměřeně dojemné ... ale taky trochu UMĚLOHMOTNÉ, řekla bych - především ve finále, které ve mně svou nepřehlédnutelnou digitální stopou spolehlivě umrtvilo veškeré emoce ... a umožnilo tak zlovolným a uštěpačným myšlenkám, aby popustily uzdu své fantazii: Kampak asi se naše hrdinka zašila za Druhé světové ? A co dělala POTOM ... za všech krvavých válečných konfliktů, které byly - a jsou - menší jen svou zeměpisnou rozlohou, nikoli mírou brutality ... a utrpení. A pokud se do nich snad zapojila, na čí stranu se postavila, když její komiksový svět je tak přehledně uspořádaný ... a tak pěkně černobílý ? Buď jak buď, opravdový Bůh války patrně zemře až spolu s konečným zánikem lidské civilizace. Umírněné 3* ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama