Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (621)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovské, trailer navnadil, ale tím to haslo. Jde sice o průměrný horor, který nenudí, ale to je vše. Atmosféra nebyla z nejsilnějších, ba naopak jsem necítil žádnou. Lekaček pár najdeme, ale nejsou z nejlepších. 3/4 jsou hodně utahané, moc se toho neděje a Annabelle ničím nepřekvapí. Teprve závěr ukázal něco, na co jsme čekali daleko dříve a ani ten není dokonalý. Zbytečně moc uspěchaný a dost primitivní bez většího nápadu. Annabelle měl být TOP horor roku, ale to jsme na omylu, viděl jsem spousty lepších .. 5/10 = 53% ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Zvuky 3/10 Efekty 1/10/// PLUS: Tony Amendola, víc mně vylekala kamarádka, která na to koukala se mnou MÍNUS: to je tak špatně natočený, až je to horor na to koukat, žádné lekačky nefungují, český dabing je hodně špatný, kamera je divná a pokud nezabírá panenku, tak vůbec nefunguje, herecky to není vůbec uvěřitelné, přestože se Annabelle Wallis snaží a tak jediné zajímavé na filmu je stejné jméno herečky i názvu filmu./// Shrnutí: čekal jsem průměr a viděl jsem jeden z nejméně povedených hororových filmů. Amatér by to natočil lépe, vlastně John R. Leonetti je amatér, tak nevím, asi by to i cvičená panenka natočila lépe. Kam se tohle hrabe na Chuckyho. Jdu vyhodit všechny panenky./// Celkem 15%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

A zas až taký hrozný prepadák to nebol. Po vlne kritiky som očakával aj horší výsledok. Na druhej strane sa Annabelle nemôže Conjuringu, z ktorého vychádza, vôbec rovnať. Priemer, 50%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plnej? Really? No, ne zcela, o kousek nadhodnocuju, ale pro ten plnej mám pár důvodů. Samozřejmě s kompaktem typu The Conjuring se tento spin-off měřit nemůže, vad na kráse je tam taky habakuk, ale ty největší považuju za čistě subjektivní, protože nejsem zaláskovanej, cukrování ve filmech mě sere, natož abych se dokázal vcítit do role "mladá matka sama doma". Takže abych to vyargumentoval....máme tady faktor AntiHate - nemá cenu se pozastavovat, jen politovat. Dále zapracovalo jedno velké, příjemné překvapení, protože jsem zjistil, že horor v kině není mrtvej! Dostavil jsem tak tak načas, no při vstupu do sálu mi spadla čelist. Kyjovská Panoramka byla snad víc než z poloviny plná, což čítá dobrých 200 lidí. Vzhledem k tomu, že normálně tam sedíme jak po koštu ve dvou tuctech, nestačil jsem zírat. Jo, byla to omladina, ale co jest podstatný, smích jim rychle přešel v řev a vyvalený oči. Úlet! Hajzlpapír došel tak v půlce filmu, tipl bych podle provozu uliček. Tím se dostávám k tomu nejpádnějšímu argumentu a ten je jednoduchý, prosťoučký. Co dělá horor dobrým hororem? Po dlouhé, dlouhatánské době mi při byť jedné scéně tak přejel mráz po zádech, že už jen kvůli tomuto si tam toho bůra plesknout dovolím. Posledním zavažíčkem je srovnání s ostatníma letošníma kouskama, kde uznávám, bavil jsem se v hororovém duchu líp než u Deliver Us From Evil, takže 85%. Doporučuju! ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Dopadlo o poznání hůře než předchozí V zajetí démonů. Znatelně je cítit vystřídání Jamese Wana na režisérské sesli, John R. Leonetti má sice na svém kontě snímky jako Maska, Král Škorpion nebo Žhavé výstřely 2, ovšem coby kameraman. Režii si párkrát také zkusil, ale opravdu to není jeho šálek čaje. Ne že by nezvládal řemeslnou stránku věci s ohledem na rozpočet, dělá mu ale problém udržet diváka v napětí nebo ho alespoň překvapit. Občas sice vykouzlí slušnou atmosféru, bohužel její delší udržení již v jeho repertoáru často chybí. Samotné „lekačky“ nejsou vůbec špatné - neuškodilo by jim trochu péče navíc, ale i tak fungují dobře - jenže jich je zatraceně málo. Rozpočet byl opravdu malý, což je vidět, tedy vlastně spíše to vidět není. Sází se především na postavy ve stínu a podobně, kolikrát je to lepší volba než nepovedeně udělaný duch nebo démon. Ovšem co nejvíce sráží celý film, je závěr - takové tuctové odbytí si Annabelle nezasloužila. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviem to stručne. Premárnený čas. Dejová linka nie je ničím výnimočná, skôr ide o takú štandardnú, x-krát videnú frašku, pri ktorej usporiadanú, mladú rodinku terorizuje démon, ktorému sa zachcelo onakvejšieho tela ako len toho umelého v podaní bábiky. Samozrejme hlava rodiny spočiatku ničomu neverí a je ku všetkému nadprirodzenému skeptická... Čo sa týka atmosféry, presne podľa očakávania - nula bodov. Napočítal som dve scény, kde to zaváňa aspoň slabučkým priemerom (scéna pri výťahoch a potom pri konci). Preto tie dve hviezdy, ale to len vďaka tomu, že mám dobrú náladu. Myslím, že jedna by bola ďaleko spravodlivejšia. 30/100 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Annabelle byla na "V zajetí démonů" to nejlepší, proto bylo jen otázkou času, kdy dostane vlastní film. Kdyby se ho byl ujal Wan, mohla ho (tak jako oba díly "The Conjuring") zachránit alespoň libová vizuální stránka. Na post režiséra byl však vybrán kameraman (!) Leonetti a hororový fail byl dokonán. Tuctová rodinka, jejíž osud je vám naprosto ukradený, je terorizována duchem "satanistky" Annabelle ("Dětská hra" hadr), který se vždy objeví, udělá BAF! a zase mizí. Proč dělá pí*oviny, místo aby je sejmula, to se zeptejte Ziembickiho.;-) Nechybí klišárny jako kněz nebo na Zlo věřící černoška, nechybí ani rodinný happy-end. Nebýt té jedné dobré scény ve sklepě... P.S.: Poznat, že se film neodehrává v současnosti, by - v případě, že jste prošvihli úvod a neznáte "The Conjuring" - mohl být docela oříšek.xD ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až na dementně předvídatelný závěr podaný tak polopaticky, že už to muselo dojít i tomu filmovému nemluvněti, je toto standartní žánrová kýčařina, co nemá nápaditost Conjuringu, ale řemeslně za ním o tolik nezaostává. Je to takové hororové UHO. 5/10 ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka,která se veze na úspěchu(dle mého názoru zbytečně přeceňovaného) v zajetí demonů.Totálně nevyužitý potenciál.otřesný zvuk a o kameře ani nemluvě.Tohle ti teda Leonetti vůbec nevyšlo.Jestli to tak půjde dál ,tak by měl radši svoje řemeslo pověsit na hřebík.Film o Annabelle bez Annabelle.Nikdy víc.Hnus.Jdu blejt........... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak, rozhodně jsem návštěvu kina plánoval nebot podobné, novodobé horory mám moc rád. Zejména Wanové Insidiousy, V zajetí démonů atd. Respektive lekačky a prostředí odehrávájící po domě mě opravdu bere. Už teda vzniklo dost podobných filmů, takže jak se říká: všeho moc škodí. No, zde to ještě šlo, sice kvalita už byla o něco slabší, Wan to přeci jen tentokrát nebyl, navíc jak už jsem psal, potenciál a horory odehrávájící se převážně po domě, to už je něco využitého. Přesto mi tento kousek sedl a určitě se k němu ještě někdy vrátím. Vlastně nám to nepřinese nic extra nového. Máme tu obyčejný příběh o mladém páru, který byl obyčejný, ale tak hezky pojat, že mě oba herci bavili a rozhodně jsem se ani na minutu nenudil. Tempo filmu je dost pozvolné na relativně krátkou stopáž, ale to vůbec nevadí. Úvod nám jasně řekne, že toto o rok předchází děj V zajetí démonů a na úplném konci filmu nám to ještě jednou krátkou scénou připomene, což je taky menším plusem. Začátek je docela pěkný, nějaká ta krev, hned jsem se obával o těhotnou manželku a to pokračuje pak v další scéně, kdy už jsem si myslel, že dojde k nejhoršímu. No, nechci tu spolerovat. Lekačky zde jsou a občas jsem se pěkne leknul, takže to chválím. Nějaká ta napínavost a sklíčenost se zde také najde, resp hororové prvky, ikdyž o dost v menším ražení. Takže Wan to bohužel není. Celkový hororový nádech je slabší, ale velkou chybou to nebylo. Furt se něco dělo, i závěr byl povedený, sice jednoduchý a povedený. Hudba od Bishary byla opět vydařená. A to v klidných scénách. Hlavní dva herci byly oba v pohodě a i ten zbytek. Po skončení kina jsem dlouho zvažoval zdali mám dát 3* nebo 4*. Procentuální balancování bylo u mě tak na 65-70%. Nakonec jsem si vše v hlavě přebral a vzhledem tomu, že mám podobné filmy rád a že je toto i lehce související a zapadající film k V zajetí démonů a že film neměl žádnou výraznou chybu, tak jsem nakonec protekčně zvolil vyšší hodnocení a vůbec se za to nestydím. Ještě se k filmu minimálně jednou vrátím. Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Koho zajímá, jak to bylo s okultní panenkou ještě předtím, než doputovala k lovcům záhad manželům Warrenovým, má možnost. Nápad natočit prequel k slavnějšímu "kolegovi" V zajetí démonů", sice plně nevyužil svůj (strašidelný) potenciál, ale nějaké to své osobní Zlo určitě má. James Wan o záměru věděl, když film produkčně zaštítil. Nejedná se tedy o případ filmu parazitujícím na svém předchůdci, jemuž je paradoxně předchůdcem. Panenka se dostane k manželům Formovým, kteří očekávají svého prvního potomka, jako dárek pro manželku. Netrvá to dlouho a panenka přinese svým majitelům neštěstí, když do jejich domu vtrhnou vyznavači satanského kultu a obyvatelka domu utrpí bodné zranění. Nikdo totiž netuší, že panenka si vypěstovala posedlost na své původní majitelce - malé holčičce Annabelle a nyní postupně (psychicky) odrovná své nové majitele. Do natáčení se zřejmě nikdo moc nehrnul, a tak režijní post připadl neuměteli John R. Leonettovi, který je vyhlášeným kameramanem, ale o to horším režisérem. Toho s Jamesem Wanem zřejmě pojí společná záliba ve škodlivých a nevzhledných panenkách. Leonetti totiž před lety kameramansky přičichl k Chuckymu, konkrétně k jeho třetímu pokračování. Problém je, že od té doby razí standardně televizní režijní postupy, které jsou na plátně hodně znát a jsou nedostačující. Film nezřídka vypadá jako kvalitní video film, který se v kinech ocitl jen díky možnosti komerčně uspět zásluhou svého komerčně úspěšného "bratříčka". Video vyznění se podřídilo i herecké obsazení, které je na kino snímek slabé. Zaujme hlavně herečka v hlavní roli, Annabelle Wallis, a to nikoliv svým hereckým výkonem, nýbrž tím, že její křestní jméno koresponduje s názvem filmu. Leonetti vyznává standardní postupy béčkových produkcí hororů z přelomu let osmdesátých a devadesátých, což je jev prakticky dnes již vzácný. Naštěstí z toho nevyšlo úplně obehrané strašení. Minimálně při dvou lekačkách vyletíte ze židle. Lekaček je slušná porce, strašení ani tempo nepolevuje, ale zato mrtvol je jak šafránu v hororové zahrádce. Panenka svoje účastníky zájezdu šetří. Pohybuje se z místa na místo, tváří se potměšile, ale všichni zůstávají živí a akorát jsou z ní na prášky. Trademark osmdesátek v podobě kněze, co chce manžele zbavit zla a přitom se obětuje, už byl solidně zprofanovanou záležitostí. A i démon, co se postupem času zjeví, je spíše provařenou proprietou. Všiml jsem si určitých dobových nesrovnalostí. Příběh se odehrává na počátku sedmdesátých let, ale moc je nepřipomíná. Je rovněž diskutabilní, zda v té době byla sonografie na takové špičkové úrovni, jakou prezentuje. A když jsme u těch nesrovnalostí, tak hrdinka má těhotenské bříško asi ze železa, neboť do něj byla jednou razantně bodnuta, podruhé při úprku na něj fest upadla a miminko se narodilo bez komplikací a zdravé. Pokud vás baví strašidelné horůrky, jejichž protagonistou je panenka, co se samovolně přesunuje z místa na místo a vrátí se k vám, i když ji vyhodíte do popelnice, je dost možné, že si s tímhle počinem užijete echt strašidelnou hodinku a půl. 60% () (méně) (více)

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle kusu jsem se dlouho vyhýbal... a měl jsem v tom pokračovat... Annabelle je dokonalý příklad špatného hororu, který selhává ve všech směrech a který své popularitě vděčí jen obrovské mediálně-propagační masáži založené na čím dál tím populárnějším jméně Jamese Wana... Leonetti již dvě dekády spolehlivě dokazuje, že i když je slušný kameraman, jako režisér stojí za hovno... Není schopen vybudovat ani ždibek hororové atmosféry, lekačky naprosto nefungují, hudba, které by měla vyvolávat alespoň trochu napětí je více než cokoliv jiného neskutečně otravná... Výběr herců se také nepovedl a o scénáři snad nelze ani mluvit... Takže za mě zkurvená sračka, o které již nikdy nechci ani slyšet... ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený horor. // Annabelle se dalece vzdálila úzkoprsému výčtu žánrových konvencí a vydala se směrem k maloměstskému hororu o nástrahách mateřství. Do vyprávění se opakovaně navrací motiv hrůzy, kterou zažívá žena v domácnosti. Mateřství je vyčerpávající sérii konfrontací s všudypřítomným nebezpečím, v níž se stereotypní trávení volného času se stává hrozbou (šicí stroj, telenovely v televizi). Ne nadarmo film pomrkává po Rosemary má děťátko Romana Polanského – hlavní hrdinka Annabelle se jmenuje Mia, hrozivou rekvizitou se stává stejný kočárek a podobnosti nalezneme i v kostýmech či prostředí městského bytu. // Ve světě Annabelle, na rozdíl od Conjuring, neexistuje bůh, s jehož pomocí démony překonáme. Pokud ve filmu hledáme všudypřítomnou entitu, která do vyprávění otevřeně proniká, je to Satan. Jeho krutý svět nezná odpuštění ani milost, smrt musí být vykoupena smrtí. Nikdo jiný neexistuje. I tímto tematickým rámcem odkazuje k Rosemary, kde jedna z postav spirituální nerovnováhu fikčního světa přímo popíše: „God is dead! Satan lives!“ // John R. Leonetti konečně vytěžil delší záběry a práci s hloubkou prostoru. Rád inscenuje ve dvou plánech, přičemž v pozadí se odehrává něco zneklidňujícího, co hlavní hrdinka nevidí. Tenzí mezi pozadím a popředím vytváří nádherně napínavé momenty. Nejvýraznějším příkladem je scéna prvního napadení členy kultu, kdy v jednom delším záběru stupňuje napětí za pomoci několika rychlých přerámování a naprosto precizní inscenací. Díky delším záběrům může diváky trápit nekonečným čekáním na lekačku, která nemusí vůbec přijít (fenomenální scéna ve výtahu ze sklepa). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Od tohto hororu som čakala naozaj viac. Mnoho hororov (dobre tak každý) idem pozerať vždy so strachom. Potom si však uvedomím, že to vôbec nie je tak bububu ako som očakávala a začne ma film nudiť. Tu však celkový dojem pokazil najmä ten diabol, čert, satan alebo čo to bolo zač. Skôr než desivý bol tento bubák akousi paródiou na niečo čo je desivé. A ja neviem či sú tí ľudia naozaj tak slepí, že o takto nechutnej bábe povedia, že je krásna a ešte si ju chcú vystaviť doma niekde na poličku. No ani náhodou v momente by som ju spálila. Ale zas sa mi celkom páčilo to prepojenie s besnením Mansonovej rodiny. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokusu o horor funguje pár lekaček. Člověk se lekne zejména díky velmi kvalitnímu a hlasitému zvukovému doprovodu. Snad jednou se mi dokonce prohnaly zimomriavky po zádech. Zbytek je hrůza a děs, nebo také 95 minut nudné hry na nuděnou. Scénář musel psát človíček, který byl dlouhodobě minimálně na piku. Celý projekt byl evidentně svěřen do rukou amatérů, když budete odvážní a nakouknete na jejich filmografie a dost jasně se ukázalo, že to nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Příběh je neuvěřitelně nezáživná až těžce debilní záležitost. Celý film tak hrozně trpí a diváci bohužel s ním. Atmosféra místy na diváka hodila očko, ale co to bylo platné, když jsem se asi milionkrát přistihl, že myslím na něco úplně jiného a nevěnuji snímku takřka žádnou pozornost. Znovu se zopakuji. Průser tohoto snímku tkví v tom, že těžce nezvládá diváky alespoň malinko vtáhnout do děje. Bez zaujetí jsem se párkrát lekl. A co si vlastně budeme nalhávat. Samotná panenka byla v tomto filmu těžce k hovnu, neboť houslila asi tak 66. housle. Kdyby ve filmu chyběla, divák by si toho snad ani nevšiml. Ano, takhle těžce nepodstatná hlavní rekvizita tohoto nezdařeného pokusu o film, skutečně je. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být hororový trhák roku. Těšil jsem se moc. Trailery hodně navnadily, ale konečný výsledek se projevil jako neskutečný paskvil plný hororových klišé a režijního amatérismu první kategorie! Neviděl jsem tu žádný náznak nějaké originální hororové myšlenky. Všechno se to drželo na nehorázně kýčovitém scénáři, na kterém Annabelle zkrachovala ve velkém. Herecké výkony mi chvílemi připomínali paní herečky v Troškovic Babovřescích. Špatný, hodně špatný horor po všech směrech. Myslím, že tu máme adepta na největší (hororový) propadák roku. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Takovéhle horory moc nemusím. Za prvé mi to připadá hrozně strojené a za druhé je jich milion a jen málo povedených. Ovšem tohle je masterpiece v lekání a napjatých scénách. Opravdu jsem se asi tak po 10 letech bála. Takže povedené. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic extra. Popravdě jsem od toho ani moc nečekal. Ne velmi zajímavý spin-off k V zajetí démonů. Ta panenka prostě sama celý film neutáhne. Odehrává se to teda ještě před tím. Vypráví to o mladé rodině, které tahle panenka pěkně zavařuje. Všude je pronásledují démoni. Ti do toho ještě čekají dítě. Nakonec to vyřeší po svém. Nepřišlo mi to ale nějak strašidelné. Ani lekačky nejsou nic moc. Jo a hraje tam Bra'tac z SG. :) Ten konec mi přišel divný... "Chce její duši!" ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama