Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Není to nic světoborného, přesto jsem si každý díl s chutí užíval. Doktor nabízí pohled do života na vesnici v horách, originální figurky místních lidiček, sympatická Čvančarová, suché hlášky Donutila a objevení talentovaných nových herců (např. místní policajt) a další skvělý herci jako Gabriela Marcinková, legenda Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček. Přináší laskavý humor. Člověk se v každém dílu dočká momentů, kde se fakt zasměje. Díly na sebe nenavazují. Miroslav Donutil je prostě pan herec. Postava Ireny skvěle doplňuje doktorovu ordinaci. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Beru tento seriál jako nenáročnou zábavu po perném dni. Seriál se povedl a rozhodně to není propadák. Spokojenost. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to jako mít rád třeba pivo, nebo limo, prostě pivo/limo a dostat toho plnej bazén. Úplně nejdřív to chlemtáte s určitou blažeností. Pak už to do sebe jen tak lejete. Mechanicky, bezmyšlenkovitě. Čím dál častěji se vám z toho navaluje. Chlastáte to, protože je vám líto od toho odejít v polovině/třech čtvrtinách. Je to pořád stejný, ale má to konec a tam se přece něco konečně stane. Přijde nějaká změna, konečně budete v prázdným bazénu. Budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete... Ano, konec znáte. Víc od toho nečekejte. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročný výkvět české seriálové tvorby, který nemůže zaskočit ani toho, kdo si myslí, že: „Rožni světlo!“ znamená napíchnout lustr na grilovací jehlici.. Mám několik otázek k obsahu. Protějov je postaven na skládce toxického odpadu? Proč je tam za den v průměru více úrazů než v čínském uhelném dole? Pokud je ten komplex budov nějaké sanatorium pro duševně choré, kde je oplocení? Stejně si myslím, že na úplném začátku prvního dílu vystřihli tragickou autonehodu Elingera, když přijížděl z Prahy a všechno to celé je jeho Silent Hill.. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Jde o adaptaci britského seriálu. Chvíli jsem přemýšlel zda je výsledné forma spíš vinou adaptace nebo zda je špatná předloha.... Adaptace ostrovní komediální romance do beskydských podmínek není vůbec špatná ... tak mi to přijde po shlédnutí několika dílů originálu... Na vině je předloha a rozhodnutí seriál adaptovat (celý stojí na černobílých klišé a schématičnosti). Když si člověk obuje důchodky, uvaří meltu a cmrdne do ní mléko ze sáčku tak se to dá koukat :). ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po prvním (a tedy posledním) dílu. Těch několik málo útržků jiných současných českých sračkovitých TV seriálu, které jsem měl to nepotěšení vnímat, potvrzuje obecné mínění, že Doktor Martin je v této konkurenci ještě ucházejícím. Což vypovídá jen o tom, že české diváctvo si zaslouží být vyhlazeno stejně jako diváctvo např. venezuelské. Retardovaných a retardovaně ztvárněných "situací ze života" si zde všímat nebudu, poukážu jen na to, že jediná postava, která není jednorozměrná, totiž sám doktor Martin, je doslova vícerozměrná - v různých scénách jsem zaznamenal asi tři jeho povahové profily, které nijak nejdou dohromady. Když tuto postavu přece jen nějak slepím, vychází mi z toho něco jako velmi šmírácký pokus o napodobení Vláčilova-Hrušínského doktora Meluzína. Kdysi docela zajímavý Donutil za to nemůže, ale bohužel to dopracoval tak daleko, že pro českého Doktora z hor je ideálním představitelem. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama