Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Děj seriálu by relativně ušel, ovšem já osobně mám nepřekonatelný problém s Donutilem. Za prvé škoda, že není alespoň průměrným hercem, pak by nemusel neustále dokola opakovat jedinou polohu, kterou zvládne, protože ji nehraje - načuřený zamračený, všem odsekávající týpek, který by vysál veškerou životní energii i z takového Menšíka, natož z jedince jako jsem já, co v 95% bdělého stavu přemýšlí o bezútěšnosti světa. Jednu výhodu to má, dokud máme Donutila, nemusíme se rozhodně obávat nějaké noci oživlých mrtvol č. II, protože on dokonale umrtví nejen živé, ale určitě i mrtvé. Křesťani tak mají velké štěstí, že se Donutil nenarodil před 2000 lety, páč to by k žádnému vzkříšení Ježíše prostě nemohlo dojít. A za druhé, jaká škoda, že se Donutil narodil u nás, a né v zahraničí... Za á by se v naší televizi tolik neobjevoval a za bé, kdyby se náhodou objevil, běžely by pod ním jakožto pod cize mluvícím české titulky, a člověk by tak konečně slyšel, co vlastně říká. Neboť já normálně z jeho dýchavičného mumlání horko těžko chytám každé třetí slovo. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílú úsměvný, přímočarý humor, oddychovka. Pak natahovaná nuda, a povedený poslední díl. Vtipné okamžiky: doktor v rádiu, kontaminovaná voda, Martinovo jednání s lidmi, a pecka byla když Čvančarové při líbání řekl, že jí smrdí z pusy :) Série 2/4 - povedený díl s přejetým psem, zamilovanou tetou a ten konec:) Druhá série byla stějně dobrá jako první. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to potíž bejt hvězdou v pokročilým věku. Taková Jiřina Bohdalová už dvacet let hraje pořád stejně, totéž činí i Miroslav Donutil posledních deset let. Což ve výsledku nemá bejt výtka, páč on tohle jedinej zachraňuje. Ze zbytku čpí nedostatek financí, amatérismus herecký a příběhový, natahované dialogy o hovně, zřetelná inspirace britským humorem zcela nesmyslně narvaná do rádoby moravských reálií. Pryč jsou prostě doby, kdy i poslední vrátnou hrála hvězda Národního divadla, která dokázala dodat šťávu. Tohle nemá šťávu, to je moučnatej bešamel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se snažím jít s dobou. Umírá mi tak méně pacientů." Elitní chirurg obvoďákem v horách? To zní tak originálně. A zábavně. A kupodivu to není ani jedno. Já jsem se rozhodl vyjmenovat všechny postavy, na který jsem nezískal alergii, ale na žádnou jsem nepřišel. Snad jen dokonale neempatickej doktor Elinger měl pár zábavnejch chvilek, debilita instalatéra Brázdy se mi asi třikrát jevila vtipnou a taneční kreace strážmistra Topinky ve mě rozproudila jihoamerickou krev, kterou nemám. Nicméně zbytkem obyvatel Protějova bych zatopil v kamnech a k žádný ztrátě by nedošlo. Já jsem prostě na žádný afektovaný hypochondry neměl náladu. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama