Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Reálie přenesené z britského prostředí do Beskyd (hlavně ta sousedská pospolitost) působí uměle. Po pár dílech se to z komedie mění na frašku. To by tolik nevadilo, pokud by to scénáristé nepřekombinovávali a hlavně, kdyby to bylo zvládnuté herecky. V seriálu vedle sebe hrají jak špičkoví herci, tak druhá či třetí liga, což působí dost nevyrovnaným dojmem. Přibližně v polovině série snižuji ze tří hvězdiček na dvě a doufám, že ČT buď zvedne laťku kvality, nebo od točení další série upustí. || Neupustilo. Nezvednulo. Nuda Beskydech na pokračování. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost vtipné (i když Miroslav Donutil se svých hereckých manýr asi nezbaví, na druhou stranu, mnoho z nich je ještě stále zábavných), s dalšími díly ale přibývalo fádních a klasických, ale i překvapivých (rodiče) situací. Pohodový seriál, žádný extrémní průšvih. Uvidíme dál. Jo a ani s originálem tohoto seriálu, až na pár záběrů, obeznámen nejsem. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Bez debat nadprůměrný seriál vyčnívající mezi ostatními z té doby (Pustinu nepočítám se svým rozpočtem, který měla...). Donutil to jednoznačně drží na úrovni a musíme to uznat ať už ho sebevíc nesnášíme, zde se holt jeho povaha vyloženě hodí....Není nutné tento seriál zavrhovat a zbytečně hanit. Splňuje totiž většinu aspektů kvalitní zábavy pro českého diváka. *prostředí *zápletky *Donutil a jeho protivná, namyšlená povaha + občas se blýsknou i ostatní herci.... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Komentář po pilotu. Od absolutního průšvihu to zachraňuje Donutil. Nekvalitně napsané postavy a vlastně celý scénář mi připomenul Troškův Kameňák. Hlavní linie příběhu bude asi o asociálním doktorovi, který si nakonec ten mikrosvět bizardních beskydských postaviček zamiluje. Je to prokládáno desetiminutovými anekdotami, o kterých si tvůrci myslí, že herci musí křečovitě přehrávat, aby byla legrace. Oddanému divákovi ČT se to asi bude líbit. Pro ty, kteří si vybírají ze současné světové produkce je toto dílo ztrátou času. Po 4. dílu ubírám jednu hvězdu a definitivně končím s tímhle křečovitým průšvihem. Pan Petr Zahrádka by měl odejít někam do neznáma a už se nevrátit. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama