Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou epizodách starého nového seriálu s názvem Doktor Martin musím bohužel říct, že bych nakonec radši uvítal dokument pojednávající o našem bývalém olympijském kanoistovi, k čemuž by název mohl samozřejmě mírně svádět.. Britský originál neznám, tahle typicky česky upocená umorousaná licenční opisovačka mě však rozhodně k dohnání restu nepřemluví, zejména když ani standartně dobrý Miroslav Donutil či k mému - stále ještě - překvapení projekt od projektu lepší Vašek Kopta nový (kr)kavčí seriálek z těch zatuchlých domácích seriálových vod zrovna dvakrát nevytáhne.. A tak mě tenhle jednooký král jen znovu utvrzuje v teorii, že momentálně zkrátka trpíme fatálním nedostatkem kvalitních scénáristů v té naší české kotlině, když už i česká televize musí franšízou krást nápady jinde.. Zvlášť mě však zaráží skutečnost, že oba tyhle licencované patvary natočil jeden režisér, a to rozhodně žádný machr.. Prostě Kozel Zahradníkem !! Sorry, pane Zahrádko, ale tohle ne !! Tenhle nehorázně pomalým tempem odvyprávěný negradující ospalý bráška zoufalého Doktora z Hor a těch o něco málo zoufalejších z Počátků, kde se stejně znovu jen donekonečna řeší vztahy, jsem si skutečně nepřál.. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to jako mít rád třeba pivo, nebo limo, prostě pivo/limo a dostat toho plnej bazén. Úplně nejdřív to chlemtáte s určitou blažeností. Pak už to do sebe jen tak lejete. Mechanicky, bezmyšlenkovitě. Čím dál častěji se vám z toho navaluje. Chlastáte to, protože je vám líto od toho odejít v polovině/třech čtvrtinách. Je to pořád stejný, ale má to konec a tam se přece něco konečně stane. Přijde nějaká změna, konečně budete v prázdným bazénu. Budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete... Ano, konec znáte. Víc od toho nečekejte. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to potíž bejt hvězdou v pokročilým věku. Taková Jiřina Bohdalová už dvacet let hraje pořád stejně, totéž činí i Miroslav Donutil posledních deset let. Což ve výsledku nemá bejt výtka, páč on tohle jedinej zachraňuje. Ze zbytku čpí nedostatek financí, amatérismus herecký a příběhový, natahované dialogy o hovně, zřetelná inspirace britským humorem zcela nesmyslně narvaná do rádoby moravských reálií. Pryč jsou prostě doby, kdy i poslední vrátnou hrála hvězda Národního divadla, která dokázala dodat šťávu. Tohle nemá šťávu, to je moučnatej bešamel. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe seriál z "domácej" produkcie, ktorý má zaujal. Možno aj vďaka tomu, že scenáristi majú z čoho čerpať. A navyše kolorit postáv mi veľmi pripomína náš vidiek, viac ako ten český. Po prvých dvoch dieloých 4* Edit po 7.ep. druhej série: Seriál po fajn začiatku stratil dych a osciluje medzi príjemným priemerom a nudnou trápnosťou. Ale stále to považujem za najlepší seriál posledných rokov z CZ/Sk produkcie a rád ho dopozeram až do konca. 3* ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama