Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost vtipné (i když Miroslav Donutil se svých hereckých manýr asi nezbaví, na druhou stranu, mnoho z nich je ještě stále zábavných), s dalšími díly ale přibývalo fádních a klasických, ale i překvapivých (rodiče) situací. Pohodový seriál, žádný extrémní průšvih. Uvidíme dál. Jo a ani s originálem tohoto seriálu, až na pár záběrů, obeznámen nejsem. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na Miroslava Donutila těšil. Bohužel jsem se dočkal mohutného zklamání. Děj je nesmírně rozvláčný, stupidní a ne a ne se hnout kupředu. Pro mě nejnepřirozenější a nejodpornější je postava místního policisty. Škoda mohl to být pěkný pohodový seriál. Dobrých a schopných herců v ně hraje dost. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe seriál z "domácej" produkcie, ktorý má zaujal. Možno aj vďaka tomu, že scenáristi majú z čoho čerpať. A navyše kolorit postáv mi veľmi pripomína náš vidiek, viac ako ten český. Po prvých dvoch dieloých 4* Edit po 7.ep. druhej série: Seriál po fajn začiatku stratil dych a osciluje medzi príjemným priemerom a nudnou trápnosťou. Ale stále to považujem za najlepší seriál posledných rokov z CZ/Sk produkcie a rád ho dopozeram až do konca. 3* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když tedy pominu fakt, že jde o převzatý námět a českou mutaci britského originálu, na což už jsem vysloveně alergický (proč ČT prostě nezakoupí originální seriál a nenadabuje ho, jak se to vždy dělávalo), tak tahle nápodoba vlastně nevyznívá tak strašně. Celý seriál je vlastně o Miroslavu Donutilovi a divákovo vztahu k němu - pakliže s ním nejste na štíru, český Doktor Martin je v podstatě povedená věc. Donutilovo herectví a charakter hlavní postavy k sobě přesně pasují. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama