Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl se mi líbil o něco více než Cirkus Bukowsky a to hlavně díky první sérii. Vhodně zvolené prostředí bylo ochucené o docela slušnou atmosféru, hromadu vražd, dobrou partu kriminalistů, které si Kuneš následně „vypiloval k obrazu svému“ a solidní scénář většiny případů. Některé díly byli slabší, tu a tam vykoukla nějaká ta nelogičnost, ale jako celek to fungovalo. S druhou sérií však přišel pád celkové kvality a výrazně se zhoršila i charakteristika většiny postav? – nebyl tomu ušetřen ani sám Kuneš. Jak je to sakra možné, když za vším stojí jeden a ten samý chlap? Jan Pachl si z diváků udělal vyloženě prdel (dle svých slov se snažil točit o aktuálních problémech), ale absolutně se vykašlal na většinu tohoto dobrého, co lidi měli rádi v předešlé sérii. Stupidita a trapnost se zvyšovala každým dalším dílem, postava Rohana se mi totálně zhnusila, nechápu - proč se celý tým přesunul do Ústí a odešli ze svých slušných domovů a pěkných baráků do špinavé a plesnivé ubytovny. Navíc ani hlavní dějová linka o mafii nebyla moc dobrá a právě ona obsahovala nejvíc nelogických kopanců – dost často byla otravná a nudná. Abych však jen nekřivdil – i v druhé sérii jsem našel několik pozitivních věcí, asi dva – tři díly byli opravdu povedené, zbytek šedý průměr až podprůměr. Takže Rapla nakonec jako celek musím hodnotit jen jako opravdu průměrný počin, který výborně začal, ale následně dostal tvrdý direkt přes hubu, který ho srazil na kolena. A popravdě doufám, že třetí série už nebude… ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trestám za to, za co pozitivně hodnotím, hodnotím za to, za co lehce trestám. Správná odpověď zní: atmosféra. Byla zajímavá (až magická) a konstantní (důsledně ošetřená), ale byla to vlastně dost depka a k polidštění a odlehčení došlo 5 minut před koncem posledního dílu. Konečně se někdo bavil, usmál, snažil se jen tak klábosit a vtipkovat. Jinak to bylo very very unhappy. A i když jsem tomu nevěnoval plnou pozornost, párkrát jsem se ošíval, že tohle přece nee... Třeba když se najde na smeťáku lidská noha a policajtům to nepřijde zajímavý... Nepátral jsem, ale tohle je podle mě středověk. Ve stejném díle by si ten celník rozmyslel, jestli by zavraždil podřízeného, když si u jeho chajdy pár minut před tím posvítil na nahou ženu pobíhající po lese..? Nákup chalupy Kunešem bez Kuneše, realizované dědictví po bratrovi mafiánovi - těch nesmyslů by se tady našlo určitě víc. Ale je to televizní seriál, není to vzdělávací pořad. A podle mě jako takový obstál slušně. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec dopadlo na pět hvězd. Ještě pořád to má k autentičnosti trošku daleko (moc velkolepé na tak malé hřiště), akčním scénám chybí profesionalita a občas postavy působí amatérsky. Ale scénář funguje. Přistoupil jsem na hru "první nová tvář v záběru je záporák", protože to pracuje s prostředím a funguje atmosféra. Hudba ujde. Z toho, jak se recyklovala ta instrumentálka, mě místama pilo krev. Intro nic moc. Na druhou stranu herecké obsazení funguje a Hynek Čermák hraje úžasně. Četl jsem interview, kde si stěžoval na podmínky a kdyby prý byl při náladě, odevzdal by lepší výkon. Ale já si myslim, že to lepší bejt nemohlo a ty podmínky aspoň vykreslují jeho postavu, která hláškuje, v bitkách se solidně předvede pár chvatama a ten jeho nesmlouvavej / nekompromisní charakter mě fascinoval. Jen tak dál, Raple. Jeho dcera šukézní, totéž Slepice a bavil i šéf policejního oddílu a nakonec i ten Lupínek byl supr. Finální souboj / zastřelení hlídače v té chatě, bylo opravdu napínavé. Bavil jsem se i u těch "obyčejných" případů, kde o tolik nešlo o proti celému pozadí. Německej policajt solidní posila. A emoce fungovali na plné otáčky, umíraj dobrý i špatný postavy. Hovoří za mě dost subjektivní pocity, ale o hodnocením nepochybuju a druhou sérii budu sledovat. Snad se fakt vrátí Čermák. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rapl mě překvapil, protože jsem netušil, že jde ve šlépějích Kuneše. Ale tentokrát si udělal geniální průser, který ho deportoval z Prahy až na samé pohraničí, kde lišky dávají dobrou noc. Snímek chce tlačit stejně dobře na pilu jako jeho předchůdce Bukowsky, ale na to nemá dech i když koule pana Čermáka na to pořád mají! Zase na druhou stranu, když vidím co v dnešní chaotické době vzniká za televizní paskvil, tak Rapl patří rozhodně do toho lepšího šuplíku kriminální zábavy! 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Natáčelo se i v Jáchymově na Dole Svornost. Policejní stanice v seriálu je ve skutečnosti budova radnice v Jáchymově. Také se točilo v Praze, v Krušných horách, ve věznici Vykmanov, u elektrárny Tisová u Sokolova, Saské Kamenici (Chemnitzu), Drážďanech, Karlových Varech (např. v hotelu Richmond), klášteře Teplá či Mariánských Lázních. (ČSFD)
  • Známá hláška: „Mám hlad jako herec,“ nabývá v tomto případě úplně nových rozměrů. Jeden z herců, Lukáš Příkazký, přiznal, že je produkce při natáčení trápila hlady. Možná byl tento výrok s lehkým úsměvem myšlen v legraci, přesto si ale herci při dlouhém natáčení často na nedostatek jídla opravdu stěžovali. (HawkeyP)
  • Hodinky, které dostal Kuneš (Hynek Čermák) od dcery, jsou značky The One, model Zerone ZE102B1. (sator)

Reklama

Reklama