Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele salahadin k tomuto seriálu (12)

Rapl (2016) 

Rapl aneb Taková normální kriminálka. Když jsem poprvé viděl úvodní titulky, lekl jsem se, že jsem omylem pustil Pustinu. Zase ta těžba! Každý stát má holt svůj trademark. Amerika temné uličky, seveřani nekonečné lesy a my černouhelné pánve. Atmosféra příjemná, ale případy byly asi určené dětem školou povinným, jež netřeba zatěžovat hodnověrnou kriminalistikou. Drsný máčo a roztomilý nekňuba je dvojka, která se stoprocentně vyskytuje ve scénáristických učebnicích jako čítankově ideální. Policejní skvadra však byla natolik příjemná (Kuneš, Lupen, Rohan, Slepice), že jsem 1. sérii zvládl v podstatě bez újmy. Jen by to chtělo pořádný příběh a někoho, kdo umí psát kriminálku. A nedržet se fakt omletých klišé. Je to sázka na jistotu - sázka na průměr. Hvězdičkový příděl si nechám ještě projít hlavou. Co si na Raplovi cením, že je to docela klidný seriál (sic!) a hlavně přichází s velmi sympatickou atmosférou. ()

Bludný kořen (2016) (S01E04) 

Promiňte mi prosím, ale v Krušnohoří je víc než 46 benzínek v okruhu 20 km??? Wow. A na co se tam jezdí? Na hnědý uhlí? Jinak velmi slabý díl, a to zejména totálně přemrštěným dějem se školou aranžování. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Rapl II aneb jestli to tak pujde dal, bude se serial vysilat v supermarketech v ramci detskych koutku. Bojim, bojim, ze 2. serie bude pruser skrz travici trakt. Prvni dil je bud nuda k uzoufani, nebo fakt velmi naivni a prostomyslna filmarina. Tech lapsu je tam hafo, ale u jednoho me fakt chytl zachvat. Pop jde zpovidat s bibli, v niz je - hadejte! jo a ten vul vola do zahranici a rve na celou veznici! Z drivejsi slusne prace s atmosferou zbyl jen dest a z Rapla zbyl plejboj, jemuz do kurniku skacou mature slipky. No wow. Prvni dil na me pusobi tak, jakoby ho reziser tocil pro divaky, kteri nechteji za zadnou cenu u filmu premyslet, staci jim, ze se to hybe, je to barevny a dobre se u toho usina. Snad se dalsi dily pochlapi. Enšpíglovy rejpavé kecy miluju, rád si je čtu, ten chlapec má nějakou zvláštní diagnózu. Jako jeho ošetřující lékař doporučuji, aby více papal cereálie ke snídani a měl pravidelnou stolici (nemyslím soudní). ()

Operace Ofsajd (2019) (S02E02) 

Miluju dialog typu: "Je mrtvej." A druhej odpoví: "Jak mrtvej?" Super! Proslovy Tondy Duchoslava trhaly uši dynamitem. Željko mě vůbec nebaví, ale protože to je zatím jediná dějová linka, co nemá ukončení v rámci daného dílu, nechávám bez hodnocení. Vyšetřování mrtvolky, určené pro výuku nových pitváků, mě ale nebavilo taky. Vtipné momenty, které diváka baví, Rapl má, ale zrovna od Rapla já vtipné momenty nečekal, spíš tu atmosféru a příběhy. Prozatím se zdá, že Pachl mnohem lépe zvládl práci s atmosférou neutěšené přírody (1. série), přesedlání do města mu zatím uškodilo. Jestli byla 1. série leckdy málo uvěřitelná, druhá série je (zatím) za hranou. Jo q doporučuji tvůrcům trochu naštudovat anatomii lidského těla, podle mě patolog neví, kde jsou orgány. ()

Echt gold (2019) (S02E03) 

Další rozdíl oproti 1. sérii - postavy policajtů byly sympatickým týmem - Slepice, Rapl, Lupen, Rohan. Tady mi jsou všichni až na Slípku protivní. Tenhle záměr moc nechápu, proč se mám dívat na seriál, kde mi postavy lezou krkem? Lupínkovy osobní problémy jak vytržené z laciné novácké telenovely opravdu nepůsobí moc přesvědčivě. Rohanův alkoholik jakbysmet. Kde je jeho "my tady na horách táhneme za jeden provaz"? Jasně, nečekal jsem klon 1. série a její těžbu, ale safra zatím na 2. lajně nevidím nic, co by udrželo pozornost, neřkuli chuť prolízt až k 13. epizodě. Po filmové stránce nevidím nic zajímavého. Popravdě, rozuzlení fotbalového dramatu mi přišlo slabé - prostě jen prachy. Nafinkmór. Naopak postava patologa dostala více prostoru a ruku na čelo, bylo to asi to nejzajímavější, co seriál nabídl. Tak jen doufám, že za své komenty nedostanu od Hynka přes držku :-) ()

Útulek doktora Knechta (2019) (S02E05) 

achjo, zlouhavé, nudné. Já už moc nezvládám hloupé scény, kdy se drsňák Kuneš buď vypořádá s řádově těžším borcem (bodyguard v 1. díle), nebo dostane nakládačku jak malej kluk, i když někomu míří na záda. Jejda proč?!? Proč ten seriál nemůže být aspoň trochu uvěřitelný? Tohle je čirá pisatelská fabulace, bohužel ne moc dobře zfilmovaná.... ()

Sardinky (2019) (S02E06) 

Ještě těm čtyřem blbejm jeden lojza scházel, třeba Okamura. Přehlídka filmařské nemohoucnosti dle mě pokračuje. Seriál se snaží být protivný, resp. téměř vůbec nepracuje se svými postavami - buď je to přemoudřelý patolog nebo chlastající Rohan a do toho všichni svorně hází kyselý xichty. Atmosféra - a to se už budu opakovat - nula nula prdlačky. Více než co jiného mě druhá várka Rapla štve, ať už celkovou nezajímavostí, nebo v každém díle se vyskytujícími logickými lapsy! Borec skočí do vody - jasně, nemá čisté svědomí - a kam si jako myslel, že doplave před motorovou lodí? Hmm. A podezřelý utíkající skrz okénko, zatímco si kluci policajtský prohlíží Playboy, hmm, má cenu tohle ještě vůbec komentovat? Zajímá mě, jak tohle všechno dopadne, tak to dokoukám. Ale už teď lituju, že jsem vůbec začal. ()

Bubáci (2019) (S02E07) 

Cha! Tohle voličům SPD nedělejte! Za prvé, cajtíkům až v 7. díle došlo, že by mohli Željka odposlouchávat modernější nezabitnou technologií! Wow! Šikovní kluci. Respekt. Za druhé - černohorská mafie je banda pitomců. Jednak nechávají svědky jako Slepičkovou a Knechta, jednak jen tak nechají doručit zásilku hledanému majiteli lodě a zase ji nechat odjet. Což má za následek - ejhle? - příjezd Vožralýho a Nachcípanýho - teda super elitní výsadek P ČR. Tenhle seriál přesedlal z žánru krimi do žánru komedie. ()

Kebab Aleppo (2019) (S02E09) 

SPOILERY - BACHA! Tak když začal další díl ságy pana Raplíka, seděli jsme s manželkou pohodlně v křesle a tak nějak rozpačitě zkusili Kebabu věnovat svou pozornost. Hned na začátku jsme jednohlasně vzdychli: "Jejda, to bude Hádek." Zaznělo to, jen co se objevil na place. Dál to asi nemá cenu rozvádět. V Četnických humoreskách jsem přijal, že jakmile se pachatel objeví na plátně, ihned ho poznám. U Rapla mi to přijde nefér vůči divákům. Opravdu dobrá scéna přišla spolu s Honzíkem... ()

Ahoy Sázavo (2019) (S02E10) 

Ten tlustej balkánskej hipík si bere na útěk z basy bachařskej mundúr - asi tak :-) A na plyšáky si zásadně dávejte cedulky s adresou. Nuda. Už aby byl konec. Nejvtipnější na tomhle dílu je jeho popis s odkazem na Homera Simpsona. ()

Cvokhaus (2019) (S02E11) 

Nejblbější breakout od doby praotce Čecha. Ale jinak vcelku zábava: "Měl bych starosti, kdybychom ji našli nedopitou." Jestli mě něco na téhle sérii fakt nebaví, jsou to pošahaní obtloustlí Crnagorovci. ()

Dobro došli! (2019) (S02E13) odpad!

Tak milé děti, 13 dílná pohádka na dobrou skončila a hajdy trajdy do hajan. A jestli zlý Čubkovič nezmrzl, mrzne dodnes. A jestli dutý Kuneš neumřel, ryje statusy na facebook, teda pardon, wallbook, dodnes. A jestli nebyli tvůrci hospitalizováni, určitě nás v budoucnu opět něčím oblaží. DOBRO POŠLI - OBIDVAJA. ()

Reklama

Reklama